Salsa spaghetti

Lekkere pasta met een lichte tomatensalsa

  • Diner
  • 4 porties
  • 442 kcal
  • 15 min.
snel makkelijk iconSNEL & MAKKELIJK
balansvoer iconBALANSVOER
vegetarisch iconVEGETARISCH

Vooral nu het warmer wordt is het lekker om lichte gerechten op tafel te zetten. De combinatie van tomaten, olijven en basilicum laten je haast denken dat je in Italië een bordje verse pasta zit te eten. Hoe simpel de smaken ook zijn, samen zijn ze geweldig! De salsa is het lekkerst wanneer je de tomaten buiten de koelkast houdt, en dus op kamertemperatuur laat rijpen. De pasta is het lekkerst wanneer je hem direct opeet.

Ingrediënten:

– 320gr gedroogde spaghetti
– 600gr rijpe tomaten
– 12 zwarte olijven
– 1 hand vol verse basilicum
– 3 eetlepels extra vierge olijfolie
– 1 teen knoflook
– 2 eetlepels rode wijn azijn
– 20gr Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti in een pan met gezouten water al dente. Dit betekent dat de pasta gaar is, maar nog steeds een lekkere bite heeft. Vaak betekent dit dat je de paste net een minuut korter kookt dan aangegeven staat op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de tomaten, olijven en knoflook in blokjes en blijf met je mes door het geheel heen gaan tot het een groffe salsa wordt. Je kunt dit ook met een keukenmachine doen, pas alleen wel op dat je de salsa niet te fijn snijdt. Doe de salsa in een bak.
  3. Snijd de basilicum in reepjes en bewaar de wat kleinere blaadjes voor later. Voeg de gesneden basilicum toe aan de salsa en roer goed door. Voeg nu de olijfolie en de rode wijn azijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de spaghetti af en bewaar een kopje van het kookvocht. Dit kun je gebruiken om de saus wat smeuïger te maken als dat nodig is.
  5. Combineer de pasta met de salsa en hussel het geheel goed door. Rasp de Parmezaanse kaas er overheen en sprenkel de kleine basilicumblaadjes er over.
  6. Opserveren en smullen maar!

Macro's

  • Koolhydraten (66,7g)
  • Vet (15,1g)
  • Eiwit (13,1G)

Calorieën: 442
Vetten: 15,1g
Verzadigd: 2,4g
Meervoudig onverzadigd: 1,3g
Enkelvoudig onverzadigd: 7,9g
Trans: 0,0g
Cholesterol: 3,4mg
Natrium: 781,2mg
Kalium: 376,9mg
Koolhydraten: 66,7mg
Voedingsvezels: 5,2g
Suikers: 6,8g
Eiwit: 13,1g
Vitamine A: 67,4%
Vitamine C: 21,9%
Calcium: 24,6%
Ijzer: 18,4%

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24