Gewichtsvesten

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Pull ups, dips, squats: met alleen lichaamsgewicht zijn ze geen uitdaging meer voor jou. Til je workout naar het volgende niveau met een gewichtsvest van Matchu Sports! Of je nou één van de gewichtsvesten met een vast gewicht kiest, of juist voor een verstelbare variant kiest, wij hebben wat je zoekt.

Toont alle 5 resultaten

Weight vest kopen? Hier moet je op letten!

We hebben een breed arsenaal aan gewichtsvesten, dat betekent dat we in principe voor iedereen de juiste keuze hebben. Het dragen van een gewichtsvest kan een geweldige aanvulling zijn op het gewicht van jouw lichaam, maar dan moet je wel het juiste gewichtsvest kopen. Maar welke variant van het weighted vest moet je nou kiezen? Er zijn een aantal factoren die je mee moet nemen in jouw overweging. Zo is het goed om na te denken waarvoor je hem wil gebruiken, of je hem wil verstellen, wat je budget is en hoe serieus je er mee aan de slag wil gaan. We hebben de volgende varianten van het gewicht vest in ons assortiment:

Gewichtsvest 5kg

Dit gewichtsvest is gemaakt van neopreen en draag je als een rugzak en door het ontwerp blijft het vest goed op zijn plaats zitten tijdens je training. Neopreen is een materiaal dat ook veel gebruikt wordt bij het maken van braces. De stof is licht, maar toch relatief stevig en vooral goedkoop in vergelijking met de andere materialen die gebruikt zijn. Doordat dit vest niet verstelbaar is, ben je wel gebonden aan het ene gewicht van 5kg en zul je opnieuw in een vest moeten investeren als je het ontgroeid bent. Dit vest is vooral geschikt voor beginnende atleten die zichzelf een push willen geven, dames en eventueel kinderen. Doordat het gewicht dicht op je lichaam zit, is het vest erg geschikt voor hardlopen en touwtje springen. De 5kg variant is het goedkoopste vest dat we aanbieden en is dan ook een super goed model om je work out mee te beginnen. Aan de achterzijde zit een mesh pocket voor je waardevolle spullen.

Gewichtsvest 10kg

Het vest van 10kg is eigenlijk hetzelfde als de 5kg variant. Het is een vest in dezelfde uitvoering, met dezelfde materialen. Het enige verschil is het gewicht. Ook dit vest is zeer geschikt voor oefeningen waarbij je veel beweegt, zoals hardlopen en touwtje springen. Door het gebruik van neopreen in het vest zullen deze en de 5kg variant de twee minst robuuste keuzes zijn. Als je van plan bent om het vest veel en intensief te gebruiken of zelfs in je sportschool te gebruiken, is het beter om één van de andere varianten te kiezen.

Gewichtsvest 20kg

Dit is het eerste vest met uitneembare gewichten dat in gewicht verstelbaar is door middel van de zandzakjes. Je voegt makkelijk extra gewicht toe en het vest kan verzwaard worden tot het maximale gewicht van maar liefst 20kg. Hierdoor kun je makkelijk bepalen met hoeveel gewicht je wil trainen. Deze variant is onze absolute bestseller en is het enige gewichtsvest dat je tot op de kilo precies kunt verstellen. Dit kan dus ook een vest van 7.5 kg, 15 kg of 17.5 kg worden. Het grote voordeel van dit vest is de prijs in verhouding met het totale gewicht. Waarschijnlijk ga je het moeilijk krijgen om een vest van 20kg te vinden, van dezelfde kwaliteit, dat goedkoper is dan die van ons. Het vest is gemaakt van stevig polyester en heeft het gewicht verdeeld aan de voor en achterkant. Door de keuze van de materialen zal er wat speling in het vest zitten bij oefeningen waarbij je veel beweegt. Dit wordt erger naarmate je het vest zwaarder maakt. Zo zal het vest ook de grond raken bij het maken van push ups en zal het bewegen bij het hardlopen. Met de verstelbare banden is dit nog wel enigszins te corrigeren. Voor pull ups, squats en dips is het vest uitermate geschikt. Dit vest is voornamelijk bedoeld voor thuisgebruik.

Tactical weight vest

Dit is het ultieme gewichtsvest en wat ons betreft dan ook het beste gewichtsvest. Door middel van de losse metalen platen die meegeleverd zijn is het vest makkelijk in gewicht te verstellen. Het weighted vest is extreem stabiel door de combinatie van het gebruik van robuuste materialen en het feit dat het gewicht zo dicht op je lichaam zit. Je hebt dus weinig speling bij het doen van je oefeningen. Hierdoor is dit vest geschikt voor alle oefeningen die je maar kunt verzinnen. Deze variant is de duurste die we bieden, maar je bent dan wel gelijk verzekerd van een vest dat je nooit in de steek zal laten. Dit vest is geschikt voor intensief gebruik, dus ook in de sportschool of een box waar hij door verschillende leden gebruikt wordt.

Wat is het beste gewichtsvest voor hardlopen?

De meeste gewichtsvesten die we in ons assortiment hebben zijn geschikt voor hardlopen. De belangrijkste voorwaarde is dat het vest niet te veel beweegt als je aan het rennen bent. Dit levert veel ergernis op en zorgt er ook voor dat je op een onnatuurlijke wijze gaat lopen. Daar heb je vast geen behoefte aan. Je hebt het immers al zwaar genoeg tijdens het hardlopen. Binnen onze gewichtsvesten kun je kiezen voor de 5kg variant of voor het tactical weight vest gaan. Deze vesten hebben het gewicht dicht op je lichaam zitten en zijn dus uitermate geschikt om mee te rennen. Het verstelbare vest van 20kg is het minst geschikt om mee te hardlopen of touwtje mee te springen. Het grote voordeel van de laatste variant is dat je makkelijk het gewicht kunt bepalen en dat deze nauwkeurig te verstellen is.

FAQ gewichtsvesten


  • Wat is een gewichtsvest?
  • Gewichtsvesten zijn verzwaarde vesten waarvan het gewicht verhoogt is door bijvoorbeeld zandzakken of gewichtschrijven.
  • Hoe werkt een gewichtsvest?
  • Een gewichtsvest is zo ontworpen dat het gewicht van het vest goed verdeeld is over het lichaam.
  • Hoe zwaar moet een gewichtsvest zijn?
  • Hoe zwaar een gewichtsvest moet zijn ligt aan jouw persoonlijke doelen en wat je er precies mee wilt doen. Wil je hardlopen met een gewichtsvest, kies dan voor het gewichtsvest van 5 of 10kg en bij krachttraining eventueel voor 20kg.
  • Waar kan ik een gewichtsvest voor gebruiken?
  • Je kan een gewichtsvest gebruiken om mee hard te lopen of om bij verschillende krachttraining oefeningen om te doen.