Power bands

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

De power bands, ook wel pull up bands genoemd, zijn een veelzijdig hulpmiddel bij het trainen van je spieren. Met deze elastische banden maak jij je krachttraining compleet. Dankzij de verschillende weerstanden kan je ze ook nog eens op talloze manier gebruiken en je eigen weerstand kiezen.

Toont alle 5 resultaten

Power bands kopen? Hier moet je op letten!

De power bands fitness zijn te koop in allerlei verschillende maten, weerstanden en kleuren. Afhankelijk van je doel met de weerstandsbanden kan je kiezen voor light, medium of heavy. Het verschil zit hem vooral in het niveau en de oefeningen die je er mee gaat uitvoeren. Meer hierover en nog enkele andere aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een pull up band lees je hieronder.

Gebruik

Afhankelijk van waar je de power band voor gaat gebruiken, kan je een keuze maken tussen de verschillende weerstanden. Zo worden de banden onder andere veelal toegepast bij revalidatie. Binnen de revalidatie zorgen de banden voor steun of geven ze je juist meer kracht. Als je de juiste weerstand pakt kan je dan je revalidatieproces versnellen. Wij adviseren wel om de fysio hierbij in te schakelen voor de juiste weerstand. Is dit echter niet mogelijk, kies dan voor de power band light of medium.
Je kunt de pull up resistance bands ook gebruiken om bepaalde oefeningen lichter te maken en jezelf zo een handje te helpen. Wanneer je net begint met krachttraining zul je merken dat oefeningen zoals pull ups of chin ups vrij zwaar kunnen zijn. Met behulp van een powerband kan je dan assisted pull-ups en assisted chin-ups uitvoeren. Hierdoor zal je sterker worden en uiteindelijk zonder band de oefeningen uit kunnen voeren. Wanneer je op zoek bent naar veel assistentie bij de oefeningen is een heavy band de beste optie. Ben je toch al iets verder in het proces maar zoek je nog wel assistentie, dan kan je voor de lichtste variant kiezen. Zit je tussen beginner en gevorderde in, kies dan voor medium.
Ben je van plan om de oefeningen juist zwaarder te maken? Ook dan kan je de power bands hiervoor gebruiken voor een echte resistance bands power workout. Bij oefeningen zoals deadlifts, squats en bankdrukken worden de banden ingezet om de zogenoemde ‘lockouts’ zwaarder te maken. Een lockout is het laatste stuk van de lift dat je nog moet trainen. Voor het zwaarder maken van de oefeningen geldt: hoe hoger de weerstand van de band, hoe zwaarder de oefeningen wordt.
Als laatste zijn de fitness elastieken ook in te zetten voor rekoefeningen. Voorbeelden hiervan zijn schouder stretches en hamstring stretches. Maar er zijn nog vele andere rekoefeningen mogelijk. De banden zorgen ervoor dat je de spieren nog nét iets beter kan strekken, dit doordat je de spieren juist verder kunt rekken of meerdere richtingen op. Omdat je bij een hoge weerstand meer kracht moet zetten om de stretch uit te voeren, raden wij vooral de light of medium band aan!

Niveau

Eigenlijk hangt je niveau samen met het gebruik van de pull up assist bands. Echter hebben we het bij het gebruik vooral gehad over het zwaarder en lichter maken van oefeningen met apparaten, zoals een pull up bar. De banden zijn ook los te gebruiken, voor krachtoefeningen. Train bijvoorbeeld je armen, schouders, billen of bovenbenen. Afhankelijk van je niveau kan je dan een keuze maken uit welke weerstand je gebruikt. Voor beginners raden wij aan om te beginnen met light. Je zult nog moeten wennen aan de power band en de kracht nog moeten opbouwen. Zoek je toch wat meer uitdaging kies dan voor de medium variant. En voor de echte gevorderden raden wij de heavy power band aan.

Lengte

Pull up elastieken zijn er in vele maten te koop. Zo beginnen ze al bij een lengte van 30cm en gaan ze soms door tot over de 2m. Een kleine band wordt natuurlijk voor andere doeleinden gebruikt dan een lange band. Als je op zoek bent naar een kleine band, kan je het beste eens kijken naar onze booty bands, dit is een set van 3 weerstandsbanden.
De power bands van Matchu Sports hebben een lengte van 104 cm. De banden zijn dus net iets langer dan een meter. Met deze lengte zijn de banden ideaal voor allerlei strek- en krachtoefeningen voor de schouders, benen en armen. Ook zijn ze dankzij de lengte goed in te zetten bij het zwaarder en lichter maken van work-outs met apparaten.

Materiaal

Power bands worden vaak gemaakt van rekbaar materiaal. Dit is nodig om het elastiek goed in te kunnen zetten tijdens het rekken of tijdens een oefening. Verder komen de banden in allerlei verschillende soorten materiaal. Zo heb je stoffen banden, latex banden, rubberen banden en banden van uniek textielmateriaal. De power bands van Matchu Sports zijn van latex materiaal gemaakt. Het grote voordeel is dat de banden gemaakt worden uit één stuk en daardoor geen naad hebben. Een naad maakt de weerstandsband een stuk minder duurzaam omdat de kans op knappen groot is.

Overzicht power bands Matchu Sports

Ultra LightExtra LightLightMediumHeavy
KleurGeelOranjeRoodGroenBlauw
Afmetingen1040 x 4,5 x 6.4 mm1040 x 4,5 x 13 mm1040 x 4,5 x 21 mm1040 x 4,5 x 32 mm1040 x 4,5 x 45 mm
Weerstand2 - 7 kg2 - 22 kg11 kg - 29 kg15 kg - 37 kg23 kg - 54 kg
OefeningenBanded pass throughs | Band pull aparts | Face pullsPull ups met minimale assistentie | Banded pass throughs | Band pull apartsPull ups met lichte assistentie | Band pull aparts | Bicep curlsPull ups met gemiddelde assistentie | Good mornings | Barbell banded squatsPull ups of muscle ups met veel asistentie | Good mornings | Banded bench press


Voordelen power bands

Als je eenmaal de goede weerstand hebt gekozen kan je beginnen met trainen. Op onze website kan je enkele power band oefeningen vinden ter inspiratie. Maar voor je aan de slag gaat, of misschien zelfs wel voordat je een power band aanschaft, ben je vast heel benieuwd naar de voordelen van zo’n band. Speciaal voor jou hebben we de voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet!
  • Compact - met een lengte van slechts één meter en de mogelijkheid om de banden erg klein op te vouwen, nemen ze maar weinig ruimte in beslag. Hierdoor kan je de banden gemakkelijk in je tas stoppen en overal mee naartoe nemen. Dus geen excuses meer om niet te trainen tijdens je vakantie!
  • Voor elk niveau - de elastieken zijn te koop in verschillende weerstanden. Dit betekent dat iedereen de weerstand kan kiezen die bij hem/haar past. Wil je nou afwisselen van weerstand of de banden voor verschillende doeleinden gebruiken, dan kan je gewoon meerdere kleuren in huis halen.
  • Train je hele lichaam - het pull up elastiek kan in principe gebruikt worden voor elke belangrijke spiergroep in je lichaam. Met de aanschaf van slechts de power bands ben je dus in staat om een full body work-out uit te voeren.
  • Veilig - het tillen en drukken van gewichten kan erg zwaar zijn, daarom hebben veel fitnessers er vaak ook een spotter bij staan. De power bands bieden tevens veel kracht en kunnen daardoor ook gebruikt worden als krachttraining. Bij het gebruik van de banden hoeft er geen spotter bij te staan en zijn de risico’s aanzienlijk kleiner.
  • Bieden afwisseling - het telkens trainen van je spieren met dezelfde bewegingen en oefeningen op dezelfde apparaten zal ervoor zorgen dat je spieren hier gewend aan raken. Wanneer dit het geval is zul je merken dat je minder snel progressie boekt. Belangrijk is dus om de oefeningen en bewegingen af te wisselen. Dit kan met behulp van de fitness elastieken. Zo houd je je trainingen effectief.