Oefenmaterialen

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Sneller worden, aan je core stability werken, verschillende oefeningen doen en gericht je spieren losmaken: het kan allemaal met onze oefenmaterialen. De oefenmaterialen van Matchu Sports bieden je een breed scala aan mogelijkheden om jouw persoonlijke doelen te behalen!

Toont alle 30 resultaten

Wat zijn oefenmaterialen

Met oefenmaterialen kun je alle kanten op; trainen op kracht, snelheid of coördinatie. Het is allemaal mogelijk met het oefenmateriaal van Matchu Sports. Ze zorgen bovendien voor leuke en afwisselende trainingen om jezelf te blijven prikkelen en stimuleren. Oefenmaterialen worden voor veel verschillende doeleneinden ingezet. Denk aan functionele training, balanstraining, revalidatie en thuistraining.

Functionele training

Functionele training is eigenlijk niets meer dan het oefenen van bepaalde bewegingen die jouw sportprestatie kunnen verbeteren. Zo zal een basketballer hoger willen springen, een voetballer wendbaarder willen zijn en een vechtsporter aan zijn reactiesnelheid willen werken. Functioneel trainen zie je daarom steeds vaker terug op sportvelden en in sportscholen. Bij Matchu Sports vind je diverse oefenmaterialen die geschikt zijn voor functionele trainingen. De speedladder kan gebruikt worden om snelheid en coördinatie te trainen en wordt veel toegepast door voetballers en American football spelers om de wendbaarheid te vergroten. Op het voetbalveld zijn de voetbal pionnen haast niet meer weg te denken. Vrijwel alle voetbal oefeningen maken gebruik van deze afbakenschelpen om looplijnen duidelijk te maken of een veld uit te zetten. Daarnaast worden de pionnen ook veel gebruikt bij hockey, rugby, handbal en allerlei andere sporten.

Balans

Bij veel blessures wordt door fysiotherapeuten aangeraden om balansoefeningen en stabiliteitsoefeningen uit te voeren. Veel sporters richten zich namelijk op bepaalde spiergroepen, maar niet op hun stabiliteit en coördinatie in het algemeen. Balansoefeningen en stabiliteitsoefeningen zijn vrij makkelijk uit te voeren, nemen weinig tijd in beslag en de hulpmiddelen hiervoor zijn vrij eenvoudig te gebruiken. De stabiliteitsoefeningen zijn erop gericht de spieren te versterken die ervoor zorgen dat je niet valt wanneer je op een instabiele ondergrond staat. Tegelijkertijd zorgt het versterken van deze spieren er voor dat het risico op blessures verminder kan worden. Met een balance board of de evenwichtsegel zorg je voor een instabiele ondergrond die je nodig hebt om de spieren die je in balans houden te trainen. Doordat het oppervlak waar je de oefeningen op uitvoert als het ware “wiebelt” moeten je spieren constant correcties maken. Door dit dagelijks te doen kun je makkelijk en snel resultaten behalen en een betere stabiliteit ontwikkelen.

Revalidatie

Diverse oefenmaterialen zijn geschikt voor revalidatie na een blessure. Zo wordt een schouderstretcher aangeraden wanneer er gerevalideerd moet worden na een schouderblessure of wanneer lichte oefeningen wenselijk zijn. De schouderstretcher leent zich uitermate goed voor frozen shoulder oefeningen. Met dit oefenmateriaal kan op een gecontroleerde manier oefeningen gedaan worden om het schoudergewricht mobiel te houden. Ook een verstelbare handtrainer kan ingezet worden ter revalidatie, voornamelijk bij hand, pols- en onderarmblessures. Een handtrainer wordt ook wel knijphalter genoemd en is bedoeld om de kracht in de hand, pols of onderarmen te vergroten of terug te laten keren. De handtrainer is makkelijk in gebruik en kan worden aangepast aan het niveau van de gebruiker doordat het verstelbaar is in weerstand. Zo kun je weer rustig kracht opbouwen na een blessure.

Thuistraining

Veel oefenmaterialen zijn ideaal om thuis te gebruiken zodat je gemakkelijk thuis een complete workout in elkaar kan zetten. Hierbij is een fitnessmat eigenlijk onmisbaar voor iedereen die fitness oefeningen thuis wil uitvoeren. De Matchu Sports fitnessmat is gemaakt van natural based rubber en is maar liefst 0,9 cm dik. Dit zorgt voor een goede demping tijdens het sporten en vermindert de last op de lichaamsdelen die tijdens de fitness oefeningen op de grond steunen. Ook een suspension trainer is ideaal voor thuis. Met dit handige stukje oefenmateriaal haal je een mini sportschool in huis! Met een suspension trainer train je met lichaamsgewicht maar doordat je veel moet stabiliseren train je meer je core en geef je de spieren een betere workout. Bij een complete thuistraining hoort ook een ab workout. Hier is een ab mat geschikt voor. Dit kussen biedt ondersteuning aan de onderrug waardoor je op een veilige manier thuis sit-ups en crunches kan doen.