Oefenmaterialen

Sneller worden, aan je core stability werken, verschillende oefeningen doen en gericht je spieren losmaken: het kan allemaal met onze oefenmaterialen. De oefenmaterialen van Matchu Sports bieden je een breed scala aan mogelijkheden om jouw persoonlijke doelen te behalen!

Alle 22 resultaten

Fitnessmat

Een fitnessmat is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die fitness oefeningen thuis wil uitvoeren. Ook in de sportschool is een fitnessmatje een graag gezien hulpmiddel. De Matchu Sports fitnessmat is gemaakt van natural based rubber en is maar liefst 0,9 cm dik. Dit zorgt voor een goede demping tijdens het sporten en vermindert de last op de lichaamsdelen die tijdens de fitness oefeningen op de grond steunen. De fitnessmat is voorzien van een handig opbergkoord waardoor hij makkelijk op te bergen en mee te nemen is.

Schouderstretcher

De schouderstretcher wordt vooral aangeraden wanneer gerevalideerd moet worden van een schouderblessure of wanneer lichte oefeningen wenselijk zijn. De schouderstretcher leent zich uitermate goed voor frozen shoulder oefeningen. Frozen shoulder treedt op na een ontsteking in het schoudergewricht en kan pijn en verminderde bewegingsvrijheid veroorzaken. Met de schouder stretcher kan op een gecontroleerde manier oefeningen gedaan worden om het schoudergewricht mobiel te houden. Dit is van essentieel belang bij een frozen shoulder De stretcher bestaat uit een katrol van hoogwaardig materiaal waar een niet elastisch touw doorheen loopt. Hierdoor kun je zelf de weerstand tijdens de oefeningen onder controle houden. De schouderstretcher kan door middel van zijn deuranker makkelijk aan een deur bevestigd worden.

Functionele training

Functionele training is eigenlijk niet meer dan het oefenen en verbeteren van bepaalde bewegingen die jouw sportprestatie kunnen verbeteren. Zo zal een basketballer hoger willen springen, een voetballer wendbaarder willen zijn en een vechtsporter aan zijn reactiesnelheid willen werken. Afhankelijk van je doel kunnen de speedladder en pionnen van Matchu Sports hierbij goede hulpmiddelen zijn. De speedladder kan gebruikt worden om snelheid en coördinatie te trainen en wordt veel toegepast door voetballers en American footballers om de wendbaarheid te vergroten. Op het voetbalveld zijn de pionnen haast niet meer weg te denken. Vrijwel alle voetbal oefeningen maken gebruik van deze afbakenschelpen om looplijnen duidelijk te maken of een veld uit te zetten. Daarnaast worden de pionnen ook veel gebruikt bij hockey, rugby, handbal en allerlei andere sporten.

Balans

Bij veel blessures wordt door fysiotherapeuten aangeraden om balansoefeningen en stabiliteitsoefeningen uit te voeren. Veel sporters richten zich namelijk op bepaalde spiergroepen, maar niet op hun stabiliteit en coördinatie in het algemeen. Balansoefeningen en stabiliteitsoefeningen zijn vrij makkelijk uit te voeren, nemen weinig tijd in beslag en de hulpmiddelen hiervoor zijn vrij eenvoudig te gebruiken. De stabiliteitsoefeningen zijn erop gericht de spieren te versterken die ervoor zorgen dat je niet valt wanneer je op een instabiele ondergrond staat. Tegelijkertijd zorgt het versterken van deze spieren er voor dat het risico op blessures verminder kan worden. Met een balance board of de balans egels zorg je voor de instabiele ondergrond die je nodig hebt om de spieren die je in balans houden te trainen. Doordat het oppervlakte waar je de oefeningen op uitvoert als het ware “wiebelt” moeten je spieren constant correcties maken. Door dit dagelijks te doen kun je makkelijk en snel resultaten halen en een betere stabiliteit ontwikkelen.

MENU
maps 053-432 84 24