Foam Rollers

Wat is een Foam Roller?

Foam Rollers zijn sport massage tools die gebruikt worden om triggerpoints of spierknopen te verwijderen en behoren tot het self myofascial release (SMR) concept. De Foam Roller biedt de mogelijkheid om met eigen gewicht extra druk uit te oefenen op pijnlijke verhardingen waardoor diep bindweefsel los komt.

Alle 9 resultaten

Foam Roller kopen?

Bij het kopen van een foam roller moet je rekening houden met het verschil in hardheid van de verschillende rollers, zodat je zeker weet dat je de juiste foam roller in huis haalt. Welke foam roller je moet kopen is afhankelijk van je ervaring en niveau. Gebruik onderstaand tabel om te bepalen welke foam roller bij jou situatie past.

Foam roller(s)Richtlijnen
45 cm, 90 cmGroot oppervlak, grote spieren, gemiddeld harde massage
Massage roller, Heavy dutyGroot oppervlak, Grote spieren, Harde massage
Lacrosse ball, Extra , TriggerpointKlein oppervlak, triggerpoints, spierknopen, Harde massage

 

Lees je ook goed in over hoe foam rolling nou precies werkt. Het is niet klakkeloos heen en weer rollen, maar meer een kwestie van je pijnpunten opzoeken en hier druk op houden.

Foam roller

Met een foam roller kun je die lastige pijnpunten vinden en zelf masseren. De pijnpunten of spierknopen komen vaak voor wanneer je een spier overbelast of een spier beschadigd is. Met de foamroller kunnen deze knopen door middel van zelfmassage worden losgemaakt. Jezelf masseren kan door je gewicht bovenop de foam roller te plaatsen, het pijnlijke punt op te zoeken en vervolgens 20 à 30 seconden druk op deze plek te houden. Het is dus nadrukkelijk niet de bedoeling dat je constant heen en weer rolt over de foamroller. Dit heeft niet het gewenste effect, al kan het wel lekker zijn voor de ontspanning of wanneer je de roller gebruikt voor balansoefeningen. Ben je nog niet zo bekend met foamrollen of heb je gevoelige spieren? Dan raden wij het aan om te kiezen voor de blauwe foamroller van 45cm of 90cm. Deze is een stuk zachter dan de holle foam roller van 33cm, welke we aanraden aan mensen met meer ervaring met foamrollers of minder gevoelige spieren.

MENU
maps 053-432 84 24