Kussens

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Mensen die, bijvoorbeeld voor hun werk, veel zitten en hierbij een verkeerde houding aannemen ontwikkelen vaak rugklachten. Om dit te voorkomen of verminderen is het goed om een kussen te gebruiken die je houding corrigeert. Mocht je daarnaast een actieve zithouding aan willen nemen of aan je balans willen werken, kunnen onze verschillende wiebelkussens goed van pas komen!

Toont alle 5 resultaten

Rugpijn

Het is ondertussen de normaalste zaak van de wereld: rugpijn. We werken veel achter een bureau of zitten hele dagen in de auto. Heel simpel gezegd is het menselijk lichaam hier niet voor gemaakt en vaak leidt dit, in combinatie met een verkeerde houding tot pijn in de rug. Dit kan variëren van een lichte pijn in de onderrug tot ernstige rugpijn met uitstraling naar andere lichaamsdelen. Veel rugklachten zijn terugkerend en zijn te herleiden naar dingen in de dagelijkse routine, zoals een verkeerde houding, verkeerd tillen of (te) weinig beweging. Dit betekent gelukkig ook dat er wat aan gedaan kan worden.

Belang van een goede houding

Een goede houding tijdens het zitten is van essentieel belang bij het voorkomen en genezen van rugklachten. Naast ervoor te zorgen dat je voldoende beweging krijgt en er misschien zelfs voor zorgt dat je rugspieren aansterken door middel van training is een goede zithouding een erg makkelijk en effectief middel om rugklachten te voorkomen. Een goede zithouding, dus rechtop zitten met een holle rug, verlicht de druk op de ruggenwervels die het meeste gewicht moeten dragen. Het is niet altijd even makkelijk om hier zelf attent op te zijn, daarom bestaan er een aantal hulpmiddelen. Veel ergonomisch voorgevormde stoelen zijn voorzien van een lendensteun en allerlei afstelbare onderdelen. Mocht je dit niet tot je beschikking hebben, is een corrigerend kussen een goed hulpmiddel.

Het nut van de Matchu Sports kussens

De kussens van Matchu Sports kunnen gebruikt worden om je houding te verbeteren of om de holling in je onderrug te ondersteunen. Hierdoor kunnen rugklachten een stuk minder worden of zelfs verdwijnen. Onze kussens zijn verdeeld in twee types: de wiebelkussens en de corrigerende kussens. De eerste variant zorgt er voor dat je een actieve zithouding aanneemt, waarbij je lichaam wordt gestimuleerd om constant kleine correcties in je houding te maken. Dit zorgt ervoor dat je rugspieren aangesterkt worden. Wiebelkussens worden ook vaak gebruikt voor kinderen die moeilijk stil kunnen zitten. De stevigere balkussens FIT lenen zich goed voor gebruik bij revalidatie en is vooral goed in te zetten bij het verbeteren van de balans. De corrigerende kussens zijn aan te raden voor mensen die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden veel zitten. De kussens helpen je een houding aan te nemen, waardoor rugklachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Het lendenkussen ondersteunt je onderrug, wat er voor zorgt dat de druk op je wervelkolom aanzienlijk wordt verminderd.

Wat kun je nog meer doen?

Naast het gebruiken van corrigerende kussens is het in het kader van preventie van rugklachten goed om je rugspieren te trainen. Een goed hulpmiddel hierbij is de fitnessbal. Met de fitnessballen kun je heel gericht met zowel je buik- als rugspieren aan de slag om er voor te zorgen dat jouw core sterker en stabieler wordt, waardoor je klachten weer kunt verminderen. Vooral de superman of trunk extension zijn goede oefeningen om mee aan de slag te gaan als je je rug graag sterker wil maken. Ga naar de categorie fitnessballen om ons aanbod te bekijken.