Yoga wiel

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Het yoga wiel is ideaal om te gebruiken voor yoga oefeningen en yoga trainingen. Het geeft jou net dat streepje voor in het uitvoeren van de oefeningen en is een heel fijn en zacht hulpmiddel om op een rustgevende manier door jouw training te lopen.

Toont alle 3 resultaten

Yoga wiel kopen? Hier moet je op letten

Anti slip laag

De belangrijkste eigenschap aan het yoga wiel is de anti slip laag, zonder deze anti slip laag is er weinig grip voor goede yoga poses. Weinig grip kan ervoor zorgen dat je wegglijdt tijdens het uitvoeren van een yoga practice, hierdoor kan je een blessure krijgen. Dit willen wij ten aller tijden voorkomen en daarom heeft Matchu Sports met dit yoga wiel de perfecte anti slip laag ontwikkeld om jouw yoga oefeningen zo goed en fijn mogelijk te maken. Het geeft grip voor zowel handen als voeten. Rek maar eens je bilspier. Dit doe je door je knieën gebogen te hebben en je handen voor je op het wiel te zetten. Dan heb je opeens veel grip en kun je het wiel stabiel houden. De antislip laag in deze oefening is nodig voor een goede stabiliteit in je shoulder blades.

Materiaal

Ons yogawiel is gemaakt van hetzelfde zachte materiaal als een yoga mat ook heeft. De zachte toplaag over een laag kunststof zorgt voor een zacht, dempend en stevig gevoel. Hierdoor heb je een zacht kussentje als ondergrond wat goed is voor jouw spieren. Het kussentje geeft jouw lichaam daarnaast een ontspannen gevoel. Dankzij het stevige ABS is de kans op scheuren of breken van het wiel bijna onmogelijk. De maximale belastbaarheid van het wiel is 150 kilo, wat er voor zorgt dat jij altijd met een super veilig gevoel kunt oefenen. Wanneer je hebt gezweet of buiten yoga oefeningen hebt gedaan en het wiel is vies geworden, kan het zijn dat je hem wil reinigen. Ook dit is geen probleem. Was de toplaag met een vaatdoekje en lauw water en het wiel is weer zo goed als nieuw. Dus dankzij de goede grip, stevige ABS en het zachte bovenwerk, kan je al je oefeningen goed en ontspannen uitvoeren. De combinatie van robuuste materialen, comfort en het gigantische aantal mogelijkheden dat het wiel biedt zorgt er voor dat het een onmisbare yoga tool is geworden.

Design

Het design is uniek, met een ronde vorm en een diameter van 33cm en een breedte oppervlak van 13 cm. Het is perfect voor het uitvoeren van alle oefeningen. Het wiel valt precies in de ronding van je rug en het wiel is lang genoeg om tijdens een steun oefening jouw handen of voeten plat op het wiel te leggen. Met een goede stabiliteit in combinatie met de anti slip kan het wiel geen kant op. Ook kan je kiezen tussen de kleuren roze en art. Het verschil tussen de twee yoga wielen is dat het yoga wiel art een echt uniek design is dat rust uitstraalt maar ook activiteit uitstraalt. Bij het yoga wiel roze is de kleur rustig en strak. De keuze in kleur is dan vooral de keuze die jij hebt in jouw yoga training en omgeving, wil je een iets rustiger design dan kies je voor roze.

Gebruik

Ons yogawiel kan op verschillende manieren worden gebruikt. Er zijn veel oefeningen die jij kunt uitvoeren, dit komt omdat het yoga wiel heel mooi achter je rug uitgelijnd is. Het is te gebruiken voor heel veel verschillende yoga oefeningen zoals: de wheel pose, child pose, upward facing two foot staff pose, easy pose en de meermin pose. Het yoga wiel is onmisbaar in jouw ontwikkeling als yogi. De wheel pose is een mooi voorbeeld: je gaat rechtop staan en zet het wiel achter je, wanneer dit is gebeurd ga je langzaam met je lichaam achterover, over het wiel en en zet je je handen plat op de grond. Dan de grond raken is al heel knappe prestatie, maar het yoga wiel zorgt in deze oefening net voor dat extra’s waardoor jij hierin jouw next level kan bereiken. Nu zet je je rechterbeen in een hoek van 90 graden en leun je ermee op het wiel. Nu wordt een simpele brug opeens een wheel pose waarbij je afhankelijk bent van de steun van het yoga wiel. Dit is een mooi voorbeeld van een next level yoga positie wat behaald kan worden met behulp van het yoga wiel. Ook kan je voor deze oefeningen een Yoga blok gebruiken. Er zijn zoveel leuke oefeningen die je met het yoga wiel kunt uitvoeren, daarom hebben wij een pagina ontworpen om jouw yoga skills te upgraden. Het is een trainingsplan met 6 oefeningen, op basis daarvan kan jij jezelf uitdagen om beter te worden. Bij yoga is een goede warming up belangrijk om je spieren te activeren. Yoga is bedoeld om lenig te worden en om tot rust te komen. Wanneer je een oefening goed wil uitvoeren zet je veel rek op je spieren. Zonder warming up kan er wel eens spierschade ontstaan. Dit willen wij ten alle tijden voorkomen. Bekijk de yoga wheel oefeningen om te beginnen met het opbouwen van een goede spier flexibiliteit en een leuke training. Wanneer je deze oefeningen hebt doorgelezen en het interessant vindt kan je met deze oefeningen aan de slag en maak je er een mooie training van. Wat voorheen onmogelijk leek, is door het yoga wheel spontaan binnen handbereik. Je zult ontdekken dat je veel meer kunt dan je denkt!

FAQ Yoga wiel


  • Wat is een yoga wiel?
  • Een yoga wiel is een accessoire die gebruikt wordt tijdens het doen van yoga. Er zijn verschillende yoga oefeningen die je kunt doen voor meer kracht, balans, focus en minder pijn. Het helpt om buigingen en stretches die je beheerst te vergroten.
  • Is een yoga wiel goed voor beginners?
  • Een yoga wiel is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je kan namelijk zelf je niveau bepalen. Je moet wel opletten dat je niet met te moeilijke oefeningen begint.
  • Werkt een yoga wiel voor rugpijn?
  • Ja, yoga in het algemeen helpt om je mobiliteit te vergroten. Door de juiste ademhaling kan er zuurstof richting de spieren vloeien. Dit kan ervoor zorgen dat de spanning in je rug afneemt. Met een yoga wiel kan je bepaalde oefeningen doen die hierbij helpen. Ook versterkt het je wervelkolom wat rugpijn kan voorkomen.
  • Welke spieren kun je trainen met de yoga wiel?
  • Over het algemeen train je je rug, maar er zijn ook oefeningen waarmee je je hamstrings, bovenbeen, buik en kuiten traint. Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt doen met een yoga wiel. Bij verschillende oefeningen train je verschillende spieren.