Medicine ball

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Al ruim 3.000 jaar wordt de medicine ball gebruikt. Een medicijnbal heeft in principe dezelfde eigenschappen als een normale bal, maar is een stuk zwaarder. De meeste medicine ballen zijn gevuld met kurk of kunststof. De medicine ball van Matchu Sports bestaat echter volledig uit massief rubber en is gevuld met lucht. Een medicijnbal maakt het mogelijk om met één work-out direct je core, balans en spierkracht te versterken en verbeteren. Eén bal voor alle spiergroepen dus! Inspiratie nodig voor oefeningen? Bekijk dan onze medicine ball oefeningen

Toont alle 11 resultaten

Medicine ball kopen? Hier moet je op letten!

Als je een medicine ball wil kopen ben je bij Matchu Sports aan het juiste adres. Met de bal kan je allerlei gevarieerde oefeningen doen, zowel binnen als buiten. Maar het is wel handig om te weten welke medicijnbal, of misschien wel wall ball, jij moet aanschaffen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om meerdere ballen te kopen. Zo kan je variëren tijdens de oefeningen. Ben je op zoek naar een bal die je kan gooien? Dan is de wall ball een geschikte optie. Deze bal is een stuk zachter en ook groter dan de medicine ball. Dat hij zachter is heeft als voordeel dat de impact op je schouders gedempt wordt tijdens het vangen en dit maakt het tevens een stuk veiliger om mee te gooien. De wall ball van Matchu Sports heeft een stevige naad en is gemaakt van stevig rubber. Zoals de naam al doet vermoeden, gooi je de wall ball makkelijk tegen de muur aan. Lees hier het verschil tussen een medicine ball, wall ball en slam ball. Gewicht Het gewicht van de medicijnbal is erg belangrijk. Welk gewicht het meest geschikt is voor jou, is mede afhankelijk van je conditie, spierkracht en het type training dat je wil uitvoeren. Als je een starter bent wordt vooral 1kg – 3kg aangeraden. Door licht te beginnen kan je lichaam wennen aan de medicine ball. Ook wanneer je later geen beginner meer bent, gaat een lichtgewicht bal nog steeds van pas komen. Een lichte bal is dus altijd een goede koop. Wanneer je een echte fanatiekeling bent of al wat meer ervaren bent dan is een medicine ball van 4kg een perfecte optie. De medicine ball 5kg is echt voor de elite sporters onder ons. Handgrepen Bij Matchu Sports koop je de medicine ball zonder handgrepen. Dit is de originele medicijnbal. Doordat er geen handvaten aan de bal zit kun je ook meer oefeningen met de bal doen. Zo wordt bijvoorbeeld het overgooien van de bal een stuk makkelijker. Het feit dat er geen handgrepen op zitten zorgt er ook voor dat er meer druk en inspanning op je polsen komt te staan, wat de training extra compleet maakt. Weten welke medicijnbal het beste bij jou past? Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de medicine ballen van Matchu Sports. Je vind daar ook direct de informatie over welke wall ball het beste bij jou past!

Wall ball kopen? Hier moet je op letten!

De wall ball koop je bij Matchu Sports in de gewichten 14 LB (6 kg) en 20 LB (9 kg). Over het algemeen gebruiken vrouwen vaak de 6 kg en mannen de 9 kg. Ben je echter nog een beginner op het gebied van de wall ball, kies dan voor de lichte variant. Heb je het op een gegeven moment onder de knie, dan kan je de belasting wat opvoeren. Dit doe je door meer herhalingen te maken, of door eventueel een zwaardere bal te kopen.

Overzicht medicine ballen Matchu Sports

Medicine ball gewichtGeschikt voorWall ball gewicht
1 kg - 3 kgBeginner
4 kgGevorderde
5 kgElite
Beginner en vrouwen14 LB / 6 KG
Ervaren en mannen20 LB / 9 KG

FAQ medicine ball