Balance board

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Met een balance board en wiebelkussen werk je aan je balans en stabiliteit. De focus op stabiliteit en coördinatie wordt door vele sporters vaak vergeten, maar met deze oefenmaterialen niet meer! De balans- en stabiliteitsoefeningen zijn makkelijk uit te voeren en nemen weinig tijd in beslag. Stabiliteitsoefeningen versterken de spieren en verlagen het risico op blessures.

Zoek je inspiratie voor stabiliteitsoefeningen? Kijk dan eens naar onze balans- en coördinatie oefeningen!

Toont alle 4 resultaten

Balance board kopen? Hier moet je op letten!

Bij Matchu Sports kan je een balance board en wiebelkussen kopen voor stabiliteitsoefeningen. Welk product je moet kopen én welke variant lees je hieronder! Beide producten zijn in ieder geval geschikt voor het verbeteren van balans en coördinatie. Balance board Met een balansbord train je je balans, coördinatie en uithoudingsvermogen. Het bord is geschikt voor zowel fitness als fysiotherapie. Dankzij het super stevige materiaal van het balance board van Matchu Sport is het bord dan ook perfect inzetbaar voor professioneel gebruik. Het balansbord is multifunctioneel dankzij de handvatten aan de zijkant. Zo gebruik je hem voor het aansterken van je knie of enkel na een blessure, maar ook voor het toevoegen van een extra element aan je push ups. Balkussen Ook met een balkussen train je je kracht, stabiliteit en balans. Op het wiebelkussen kan je zowel staand als zittend balansoefeningen uitvoeren. Het balkussen is daarnaast ook uitermate geschikt voor het trainen van een actieve zithouding. Door het creëren van een instabiel zitvlak zal je lichaam continu kleine correcties in je houding moeten maken, waardoor je de rugspieren activeert. Het wiebelkussen is tevens een veel gebruikt product door mensen met ADHD. Zowel volwassenen als kinderen die moeite hebben met stil zitten of last hebben van concentratieproblemen hebben baat bij een balkussen. Door het wiebelen op het kussen kunnen mensen hun onrust kwijt en zal de concentratie toenemen. Onderaan deze pagina vind je een overzicht van alle balkussens van Matchu Sports. Je leest daar direct welk balkussen het meest geschikt is voor jou!

Overzicht balkussens Matchu Sports

Balkussen FIT Het balkussen FIT is een zeer geschikt kussen voor trainings- en revalidatie doeleinden. Met dit kussen werk je aan kracht, coördinatie en stabiliteit. Ook balansoefeningen voer je gemakkelijk uit met dit kussen. Voor een actieve zithouding is het balkussen FIT ook een geschikte optie. Dit wiebelkussen is dus multifunctioneel! Dankzij het dikke materiaal is het balkussen FIT een duurzaam product en bestand tegen hevige omstandigheden. Het balkussen is te koop in twee verschillende maten, te weten: 33 cm en 36 cm. Het balkussen 33 cm is het meest geschikt voor kinderen en tieners. Ook voor klein volwassenen is de 33 cm variant een goede match. Het balkussen 36 cm is vooral geschikt voor volwassenen. Bij het kiezen van de juiste maat balkussen moet je ook rekening houden met de maat van de stoel en wat jij lekker vindt! Balkussen activair Het balkussen activair is perfect voor het stimuleren van een actieve zithouding. Tijdens het zitten zal je lichaam kleine correcties in je houding moeten maken en worden zo je rugspieren geactiveerd. Dankzij de nopjes die zich op dit wiebelkussen bevinden wordt de doorbloeding licht gestimuleerd. De nopjes geven ook een lichte fysieke prikkel. Je kunt het balkussen activair ook gebruiken voor balansoefeningen. Echter is het kussen hiervoor minder geschikt. Het wiebelkussen is alleen beschikbaar in de maat 33cm, maar dit is geschikt voor iedereen. Zowel kinderen, tieners als volwassenen kunnen deze variant gebruiken. Ben je toch op zoek naar een grotere maat, kies dan voor het balkussen FIT.
BalkussenGeschikt voorDoeleinden
FIT 33 cmKinderen, tieners en klein volwassenenBalans, training, revalidatie, zithouding en ADHD
FIT 36 cmVolwassenenBalans, training, revalidatie, zithouding en ADHD
Activair (33 cm)IedereenActieve zithouding, ADHD
Balance boardIndividueel en professioneel gebruikBalans, coördinatie en blessures
Let op! Heb je problemen met je rug of stuitje, raadpleeg dan eerst een deskundige zoals uw fysio of huisarts. Het kan zijn dat zij je een ander hulpmiddel adviseren.

FAQ Balanceboard


  • Van welk materiaal is een balance board gemaakt?
  • Een balance board kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Het meest voorkomende materiaal is kunststof en hout. Beide materialen hebben zo hun voordelen en nadelen.
  • Welke spieren train je met een balance board?
  • Met de balance board train je vooral je balans, coördinatie en uithoudingsvermogen. Daarnaast train je ook je core en zorg je ervoor dat je spieren soepeler worden zodat je een minder stijf gevoel hebt.
  • Wat kun je met een balance board?
  • Een balance board is instabiel wat ervoor zorgt dat je spieren harder moeten werken om de balans te vinden. Hierdoor krijg je meer balans, worden je spieren sterker en train je je buikspieren.
  • Waar is een wiebelkussen voor?
  • Een wiebelkussen zorgt ervoor dat iemand met minder concentratie nieuwe prikkels krijgt zodat hij zich beter kan concentreren. Ook zorgt het voor een betere zithouding en kan het gebruikt worden voor stabiliteits- en evenwichtsoefeningen.
  • Hoe gebruik je een wiebelkussen?
  • Een wiebelkussen moet gebruikt worden in combinatie met een stoel. Je legt het wiebelkussen op een stoel en gaat erop zitten. Je zal merken dat je instabiel zit en dus wiebelt. Dit stimuleert je lichaam om de hele tijd kleine bewegingen te maken.