Balkussen activair

(4 reviews)

Balkussen activair

(4 reviews)

Het balkussen activair stimuleert de actieve zithouding. Dit balkussen is zeer geschikt voor mensen die veel zitten bij alledaagse werkzaamheden.

16,95
- +
 • GRATIS verzending > €40,-
 • Laagste prijsgarantie
 • Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
SKU: 8717524693602 Categorieën: , ,
Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Het balkussen activair wordt ook vaak een balanskussen of wiebelkussen genoemd. Het kussen wordt veel gebruikt om een actieve zithouding te stimuleren. Doordat je een soort instabiel zitvlak voor jezelf creëert, moet je lichaam constant kleine correcties in je houding maken, waardoor je rugspieren geactiveerd worden. Dit kussen is dan ook vooral aan te raden aan mensen die veel zitten tijdens dagelijkse werkzaamheden. De nopjes op het kussen stimuleren licht de doorbloeding en geven een lichte fysieke prikkel.

ADHD wiebelkussen

Naast training en revalidatie wordt het balanskussen ook veel gebruikt door mensen met ADHD. Zowel kinderen als volwassen die last hebben van concentratieproblemen of juist moeite hebben met stil zitten hebben baat bij het balkussen. Door het wiebelen op het kussen, zit je niet helemaal stil. Daardoor raak je onrust kwijt, evenals de energie die je gebruikt om in balans te blijven op het kussen. Hierdoor wordt het makkelijk om je te concentreren op iets anders, zoals het avondeten of school. Voor het beste effect kan je het kussen het beste 3 à 4 keer per dag gedurende 30 minuten gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de prikkel ‘nieuw’ blijft, je kan zelf kiezen wanneer je het balanskussen gebruikt.

Balkussen informatie:

 • Verkrijgbare kleuren: blauw
 • Stimuleert de actieve zithouding
 • Activeert de spieren
 • Voor kinderen en volwassenen
 • Noppen stimuleren de doorbloeding
 • Eenvoudig in gebruik

Balkussen oefeningen

Wil je een balanskussen kopen? Bedenk dat goed waar je het voor nodig hebt. Het balanskussen activair is namelijk minder geschikt voor balansoefeningen die je tijdens je revalidatie van een blessure zult moeten doen. Al kun je het er wel voor gebruiken natuurlijk. Het kussen is echter erg geschikt om een actieve zithouding te bevorderen. Voor alternatieven, zoals een duurzamere variant of een grotere variant, kan je kijken op onze categoriepagina. Je vind op die pagina direct een overzicht met welk balanskussen het beste bij jou past. Misschien kies je wel voor het balance board!

Wil je toch oefeningen uitvoeren op het balkussen activair? Dan kan je kijken naar onze balans- en coördinatie oefeningen ter inspiratie. Ook kan je de oefeningen die je al kent moeilijker maken met behulp van het kussen. Probeer bijvoorbeeld eens een push up te doen met één of beide handen op het kussen.

Extra informatie
Kleur

Blauw

Diameter

33cm

Gewicht

940 gram

Reviews Door Feedback Company

4.67 out of 5
9.34/ 10
4
4 review
 1. Rosa

  zit goedIvm mijn zwangerschap heb ik last van harde buiken door het vele zitten (ik heb een kantoorbaan), en dit kussen zorgt ervoor dat ik beter zit, waardoor ik er bijna geen last meer van heb. Heel fijn!
 2. Anoniem

  Stevig kussen
  • Moeizaam op te pompen
  • Stevig
  Stevig kussen, moeizaam op te pompen
 3. Willem Krouwel

  5 sterrenGeeft prima beweegsteun aan bekkenspieren
Andere suggesties…