Bokshandschoenen

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
De bokshandschoenen van Matchu Sports zijn zowel te gebruiken voor boksen als voor kickboksen en geschikt voor alle niveaus. Van beginnende tot gevorderde vechters, ze zijn voor iedereen. De kickbokshandschoenen beschermen je tijdens een gevecht en houden je polsen stabiel. Naast bokshandschoenen hebben we ook MMA handschoenen. Deze handschoenen zijn speciaal gemaakt voor MMA, B-kick, Grappling en zaktraining.

Toont alle 6 resultaten

Bokshandschoenen kopen? Hier moet je op letten!

Bij het uit uitkiezen van de goede bokshandschoenen, dien je met veel dingen rekening te houden. Veel mensen zien daarom door de bomen het bos niet meer. Wil jij weten welke handschoenen het best bij jou passen? Hieronder vind je enkele aspecten waar je op moet letten!

De soort handschoen

Wat de beste handschoen is voor jou, is afhankelijk van wat je er mee wil doen. Als je echt alleen wil gaan kickboksen, is het goed om specifiek voor kickbokshandschoenen te kiezen. Wil je juist boksen, of een combinatie maken tussen de beide sporten, kun je gerust met bokshandschoenen aan de slag. De handschoenen van Matchu Sports zijn geschikt voor zowel boksen als kickboksen en kunnen zelfs voor zaktraining gebruikt worden. Voor het hardere sparwerk is het misschien goed om naar zachtere handschoenen te zoeken. Voor het trainen op pads, licht sparren, techniek en zaktraining is deze veelzijdige handschoen uitermate geschikt. Door de kleine omvang van de MMA handschoenen zijn deze ideaal voor zaktraining. Dit is ook de reden dat je ziet dat ze veel gebruikt worden tijdens B-kick. Daarnaast woden de handschoenen gebruikt voor grappling en uiteraard MMA.

Welke maat bokshandschoen?

De maten van de bokshandschoenen gaan op gewicht en worden gemeten in oz. OZ staat voor ounce en is een Engelse gewichtseenheid. Op basis van je lichaamsgewicht kan je kiezen voor de bokshandschoenen die bij jou passen. Ook je handomvang kan hierbij relevant zijn. Een hoger gewicht betekent namelijk een grotere handschoen, maar een hoger lichaamsgewicht betekent niet direct een grotere hand. De bokshandschoenen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Echter komt het vaak voor dat vrouwen kleinere handen hebben. Ook om deze reden speelt de handomvang een rol. Je handomvang bereken je gemakkelijk door om je knokkels heen te meten. MMA handschoenen gaan echter niet op gewicht, maar op maat. De meeste MMA handschoenen hebben een gewicht van ongeveer 4 oz, dit is tevens het officiële wedstrijdgewicht voor een MMA handschoen. Welke maat handschoen je moet kopen is mede afhankelijk van je gewicht, geslacht en handomvang. Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de handschoenen van Matchu Sports. Hier lees je precies af welke handschoen het beste bij jou past! Je kunt kiezen tussen de 12 oz bokshandschoenen (dames), 14 oz (heren / dames met grote handen), 16 oz (grote heren) of onze MMA handschoenen.

Overzicht handschoenen van Matchu Sports

Bokshandschoenen
HandschoenenGewicht vechterHandomvang (zonder bandages)
Bokshandschoenen 12 oz60-75 kg19-22 cm
Bokshandschoenen 14 oz75-85 kg22-24 cm
Bokshandschoenen 16 oz>85 kg>26 cm
MMA Handschoenen
HandschoenenGewicht vechterGeslacht
MMA handschoenen M<75 kgKinderen, dames en heren
MMA handschoenen L>75 kgHeren
Let op! Bovenstaande tabellen geven slechts een indicatie weer voor de maten. Wil jij bijvoorbeeld bokshandschoenen kopen als dame, maar weeg je meer dan 75kg? Dan kan je nog steeds kiezen voor de MMA handschoenen maat L.

Tips

Wanneer je bokshandschoenen gaat aanpassen moet je er op letten dat deze niet strak om de hand zitten. De handschoen mag de hand al helemaal niet afknellen. Zit de handschoen te strak, dan is de kans op blessures aanzienlijk hoger. De handschoenen zullen echter nog wel iets uitrekken tijdens gebruik. Bij aanschaf zouden de handschoenen dus net iets strakker moeten zitten. Bij de aanschaf van bokshandschoenen is het sterk aan te raden om er boksbandages bij te kopen. De boksbandages zorgen ervoor dat de transpiratiegeuren worden beperkt en de handschoenen langer mee gaan. Daarnaast geven ze ook nog eens extra stevigheid aan je polsen. Houdt bij de aanschaf van bokshandschoenen dus rekening met de bandages. Zorg dat je ruimte overlaat voor de bandages. Bij MMA handschoenen is er vaak niet genoeg ruimte voor bandage. Zorg er daarom voor dat de handschoenen goed aansluiten op je hand. Teveel ruimte kan namelijk zorgen voor kapotte knokkels. Dit ontstaat doordat de handschoenen te veel schuring veroorzaken.

Meest gestelde vragen over bokshandschoenen


  • Waar moet je op letten bij het kopen van bokshandschoenen?
  • Bij aanschaf van bokshandschoenen is het belangrijk om je handomvang zonder bandages en je eigen gewicht mee te rekenen. Door hier rekening mee te houden heb je altijd de perfecte maat. De maat van een handschoen is uitgedrukt in OZ dit is een combinatie van beide criteria.
  • Kun je bokshandschoenen wassen?
  • Bokshandschoenen kan je niet wassen zoals je andere kledingstukken wast. Andere boksmaterialen zoals bandages en binnenhandschoenen kunnen gemakkelijk i de wasmachine op lage temperatuur. Bokshandschoenen kan je het beste laten luchten
  • Hoe zwaar moeten bokshandschoenen zijn?
  • Bokshandschoenen zijn afhankelijk van het gewicht van de bokser. Hoe zwaarder de bokser, hoe grotere OZ maat de bokshandschoenen. De meest voorkomende maat is 12 OZ, 14 OZ en 16 OZ.
  • Hoe bokshandschoenen luchten?
  • Bokshandschoenen kan je niet uitwassen. Het is daarom belangrijk om ze na elke training te luchten. Doe dit in een geventileerde kamer of op het balkon. Voorkom dat ze erg zweten door gebruik te maken van bandages en gel wraps.