Gewichten

Of je nou wil revalideren of gewoon sterker wil worden: vaak is het werken met gewichten de oplossing! Met de verschillende gewichten van Matchu Sports ben je er van verzekerd dat je klaar bent voor allerlei workouts.

Alle 9 resultaten

Kettlebells

De kettlebell vindt zijn oorsprong in Rusland. Het is niet precies bekend wanneer het trainingsmiddel precies ontstaan is, maar de kettlebell verscheen in 1704 voor het eerst in het Russische woordenboek. Het wordt al een tijdje gebruikt dus! De kettlebell is een soort kanonskogel met een handvat eraan. Tegenwoordig zijn de kettlebells verkrijgbaar in allerlei maten en soorten materialen. De kettlebell van Matchu Sports is gemaakt van gietijzer met een PVC coating, waardoor het een ontzettend duurzaam product is en je er eigelijk je leven lang mee kunt. De kettlebell bestaat al eeuwen maar is de laatste jaren in de moderne fitnesswereld weer in opkomst en wordt eigenlijk als een revolutionair trainingsmiddel gezien. Je kunt er je hele lichaam mee aanpakken en je kunt tegelijkertijd met zowel je flexibiliteit als je kracht aan de slag. De kettlebells van Matchu Sports zijn verkrijgbaar in 4kg – 8kg – 12kg – 16kg.

Dumbbells

De dumbbell is in de 18e eeuw ontstaan en werd door klokkenluiders gebruikt om sterker te worden. De klokken luiden was een vrij zwaar karwei, dus het is logisch dat er voor getraind moest worden. Het probleem was alleen dat trainen nogal veel lawaai maakte. Vandaag dat de dumbbell (stomme klok) is bedacht. Een makkelijke en handzame manier om je kracht te vergroten. De dumbbells van Matchu Sports zijn gemaakt van gietijzer en omhuld met een PVC coating, waardoor deze halters heel duurzaam zijn en je er echt een hele tijd mee vooruit kunt. De halters zijn relatief licht en worden dan ook veel gebruikt voor revaldatiedoeleinden of oefeningen waarbij veel herhalingen met een lichter gewicht wenselijk zijn. Ook zijn de wat “lichtere” spieren, zoals je schouders, goed aan te pakken met deze dumbbells. Verder worden de halters veel gebruikt bij bokstrainingen, aerobics en groepslessen.

Medicine ball

De medicine ball kent zijn oorsprong ongeveer 3000 jaar geleden, waar ze al door Perzische worstelaars werden gebruikt om aan de kracht en explosiviteit te werken. Daarnaast werden de ballen in het oude Griekenland gebruikt door Hippocrates als hulpmidddel bij revalidatie en herstel van mobiliteit. Daarnaast adviseerde hij iedereen oefeningen met de medicine ballen uit te voeren om gezond te blijven. Ook de schrijver van boek uit de renaissance genaamd “De Arte Gymnastica”, Hieronymus Mercurialis, was het hier mee eens en gaf aan dat de ballen “medicinaal” te gebruiken waren om blessures te voorkomen en genezen. Destijds werden gezondheid en medicijn als synoniem gezien. Vandaar ook de naam medicine ball! De medicijnbal is zo ontzettend breed inzetbaar dat vrijwel elk onderdeel van je lichaam er mee getraind kan worden. Het onderscheid met andere gewichten is te vinden in het feit dat de bal rondgegooid kan worden. Doordat de bal van rubber gemaakt is kan hij tegen een stootje en richt je een stuk minder schade aan dan wanneer je een metalen gewicht ergens tegenaan gooit. De medicine balls van Matchu Sports zijn van stevig rubber gemaakt, gevuld met lucht en voorzien van een patroon dat er voor zorgt dat de bal stevig in de hand ligt. Dit zorgt er voor dat je tijdens het trainen echt merkt dat je met een robuust product aan het werken bent.

Gewichtsmanchetten

Verzwaarde kleding bestaat in alle soorten en maten en zijn bedoeld om bewegingen zwaarder te maken zodat je meer kracht verbruikt om een bepaalde beweging te maken. Dit gebeurt doordat je totale gewicht groter wordt, maar ook doordat het specifieke lichaamsdeel verzwaard is. Verzwaarde kleding wordt vaak gebruikt om het uithoudingsvermogen bij lange activiteiten met veel herhalingen te vergroten. Bijvoorbeeld bij hardlopen, zwemmen, stoten, trappen of springen. De gewichtsmanchetten van Matchu Sports zijn bruikbaar als enkel / pols gewichten en zijn bedoeld om heel gericht met armen en benen aan de slag te gaan. Ook voor het uithoudingsvermogen zijn de pols / enkel gewichten een goed trainingsmiddel. We raden aan de gewichtsmanchetten, vooral in het begin, te gebruiken bij langzame en gecontroleerde bewegingen. Dit om blessures te voorkomen.

MENU
maps 053-432 84 24