Crosstraining materialen

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Met de crosstraining materialen van Matchu Sports haal je alles in huis om je volgende crosstraining workout naar een hoger niveau te tillen. De combinatie tussen gewichtheffen, atletiek en gymnastiek is een trainingsvorm die crosstraining genoemd wordt. Of je nou je eigen accessoires mee wil nemen, of je jouw eigen box wil inrichten: bij ons ben je aan het juiste adres!

Toont alle 38 resultaten

Crosstraining materialen kopen? Hier moet je op letten

Als je aan de slag wil met je eigen crosstraining materialen, is het belangrijk dat je voor de juiste producten kiest. Je wil immers niet tegengehouden worden door je uitrusting. Je wil juist het maximale uit je workout halen! Om je te helpen met het maken van een keuze, hebben we een paar dingen voor je op een rijtje gezet.

Crosstraining essentials

Zoals wij het zien, is er binnen de crosstraining materialen onderscheid te maken tussen de crosstraining essentials, gewichten en hardware. De essentials zijn dingen die je écht niet mag missen in je sporttas. Dit zijn o.a. de crosstraining grips, speedrope en de lacrosse ball. Hierbij zijn de eerste twee écht onmisbaar. Vooral voor het maken van double unders is het goed om je eigen touwtje mee te nemen, dat lekker draait. Je hoeft dan dus niet meer te vertrouwen op de plastic springtouwen die in je crosstraining box beschikbaar zijn. Jouw eigen touwtje is altijd op de juiste lengte en je raakt ook echt gewend aan het gebruik van je eigen speedrope. Double unders maken is al lastig genoeg, dus maak het jezelf makkelijk! Daarnaast wil je echt geen blaren krijgen terwijl je midden in een workout zit. Zorg er daarom voor dat je een setje grips in je tas hebt. Zorg er bij de crosstraining grips voor dat je de juiste maat kiest. Niets is zo vervelend als te kleine grips, dus kies bij twijfel altijd voor de grotere maat.

Crosstraining box inrichten

Bij het inrichten van een crosstraining box zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer: wat een gigantisch aanbod aan crosstraining materialen is er verkrijgbaar! Gelukkig is het aanbod op te splitsen tussen producten die je écht nodig hebt en producten die gewoon heel tof zijn om te hebben. De materialen die niet weg te denken zijn uit elke box zijn:
 • Plyo box
 • Barbells + bumper plates
 • Dumbbells
 • Een goed squat rack met pull up bar
 • Wall balls
 • Als je deze artikelen in je box hebt liggen, en dit aanvult met een goede roeimachine, heb je eigenlijk al 90% van alle workouts afgedekt. Met wat creativiteit kun je met de bovenstaande producten een heel eind komen. Mocht je de trainingen vervolgens een extra dimensie willen geven, kun je aan een gewichtsvest of dog sled denken.

FAQ Crosstraining materialen


 • Wat is crosstraining?
 • Crosstraining is een manier van fitness waarbij in korte periode veel verschillende functionele oefeningen gedaan worden. Functionele oefeningen die gedaan worden zijn rennen, gooien, springen, tillen, klimmen duwen en trekken.
 • Welke spullen/materialen heb je nodig voor crosstraining?
 • Crosstraining is een ruim begrip en kan met veel materialen beoefend worden. Handige materialen die je kan gebruiken bij crosstraining zijn bijvoorbeeld; power band, lacrosse bal, gym ring, plyo box, ab mat, gewichtsvest, kettlebell, halterstang, medicine ball en nog veel meer.
 • Kan je afvallen door crosstraining?
 • Het is zeker mogelijk om af te vallen door crosstraining. Dit komt door de combinatie van krachttraining en atletiek die met hoge intensiteit worden uitgevoerd.
 • Is crosstraining goed voor spieropbouw?
 • Crosstraining helpt bij het opbouwen van spiermassa, maar ook bij spierkracht. Om resultaat te bereiken bij crosstraining wordt aangeraden om minimaal twee keer per week crosstraining uit te voeren. Hoe vaak precies is afhankelijk van jouw doelstellingen.
 • Waarom wordt crosstraining ook wel total body training genoemd?
 • Dit komt omdat crosstraining niet alleen helpt bij het afvallen en opbouwen van spiermassa, maar ook het uithoudingsvermogen en coördinatie verbeterd.