Sportverzorging

Even bijkomen van je training? Zorg dan dat je de sportverzorgingsproducten van Matchu Sports in huis haalt! Met de producten in deze categorie is het makkelijker dan ooit om te ontspannen, af te koelen of juist op te warmen.

Alle 3 resultaten

Ice pack set

Soms heb je gewoon direct verkoeling nodig en helaas heb je niet altijd een vriezer in de buurt, zoals bijvoorbeeld tijdens een evenement of bij een sportvereniging. Dan zijn de ice packs, of instant cold packs, een perfecte oplossing. De ice packs zijn gevuld met twee stoffen die, wanneer ze met elkaar in aanraking komen, razendsnel een ijskoude vloeistof worden. Één van de stoffen zit binnenin de ice pack in een zakje, dat je kunt laten knappen wanneer je de ice pack nodig hebt. Na het knappen van dit zakje schud je enkele seconden flink met de ice pack, waardoor de ingrediënten zich goed mengen. Op deze manier heb je binnen enkele seconden verkoeling op je blessure, brandwond of bloeduitstorting. De ice packs worden per 12 stuks geleverd, dus je kunt er meteen even mee vooruit. Eigenlijk is dit product onmisbaar voor elke sportvereniging. Let op: de ice packs zijn niet herbruikbaar. Wanneer je de ice packs in de vriezer legt en gaat hergebruiken loop je het risico dat het buitenste zakje scheurt en de vloeistof gaat lekken.

Cold gel

Door de natuurlijke ingrediënten zoals eucalyptus en menthol heeft de gel een verkoelende werking die vrijwel direct voelbaar is. De gel zorgt ervoor dat je plek waarop het is toegepast zo’n 5 à 6 graden kouder aanvoelt. Dit gevoel blijft tot wel 3 uur aanwezig. Het idee achter de gel is als volgt: doordat er plaatselijk een verkoeling wordt aangebracht krijgen je hersenen een signaal waarin aangegeven wordt dat er eigenlijk iets niet klopt. Je lichaam zal op zijn beurt proberen dit gedeelte van je lichaam op te warmen. Dit gebeurt door bloed rond te pompen naar dit gedeelte van je lichaam. Deze extra doorbloeding zorgt er voor dat de afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Vandaar dat de cold gel helpt bij een sneller herstel van ontstekingen, kneuzingen en zwellingen.
Hiernaast heeft de gel een pijnverlichtende werking, zonder dat het diclofenac of ibuprofen bevat. Cold gel bestaat alleen uit de beste natuurlijke ingrediënten!

Sensatouch large en trisectional

De sensatouch kompressen zijn, in tegenstelling tot de ice packs, herbruikbaar en zijn voorzien van een zachte coating. Dit zorgt ervoor dat je het kompres direct op de huid kunt gebruiken zonder dat dit de huid ook beschadigt. De kompressen moeten ongeveer twee uur in de vriezer gekoeld worden voordat ze voldoende afgekoeld zijn en ook voldoende effect hebben. Daarnaast kunnen de kompressen opgewarmd worden. Dit kan in warm (geen kokend) water of in de magnetron, waarbij 1 minuut op 600W voldoende is. Het sensatouch warm koud kompres is in twee varianten beschikbaar: large en trisectional. De large versie is goed bruikbaar voor grote oppervlakken, de trisectional is juist weer handiger wanneer je een blessure op een wat lastigere plek zoals je nek wil behandelen.

MENU
maps 053-432 84 24