Padel rackets

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Bij Matchu Sports hebben we een visie waarmee we het beeld van padel rackets zoals de wereld ze kent compleet op de kop willen zetten. Wanneer je naar de gevestigde merken kijkt, zul je veel van hetzelfde zien: rustige en saaie designs. Ze durven geen risico’s te nemen. Daar doen wij dus mooi niet aan mee. Met een padel racket van Matchu Sports maak je een statement: jij durft op te vallen en je speelt om te winnen. Rule the court!

Toont alle 5 resultaten

Padel racket kopen? Hier moet je op letten

Als je op zoek bent naar jouw nieuwste wapen om de strijd op de padelbaan aan te gaan, kan het zijn dat je wat keuzestress ervaart. We willen je graag op weg helpen bij jouw zoektocht om de juiste keuze te maken. Voordat we je vertellen welke variant het best bij je past, lijkt het ons goed om eerst iets over onze eigen producten te vertellen en wat ze zo speciaal maakt.

Samengesteld door professionals

Voordat we alle type rackets hebben ontworpen en geproduceerd, zijn ze uitgebreid getest door professionals. We hebben verschillende rondes met prototypes doorlopen, waarbij we alle feedback hebben gebruikt om voor jou het padelracket van je dromen te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld afwegingen over het carbon aan de buitenkant gemaakt, maar ook over hoe ze precies gevuld zijn. Hierdoor heeft iedere variant een compleet ander gevoel en een ander effect op jouw speelstijl.

Super sterk Japans carbon

Omdat we willen dat jij fan wordt van het spelen met onze producten, hebben we bij de ontwikkeling heel nauwkeurig gekeken naar het gebruik van de materialen in de productie. We hebben in ieder geval voor alledrie de varianten dezelfde hoge kwaliteitsstandaard gekozen. Alle drie de verschillende rackets zijn dan ook gemaakt met carbon dat geïmporteerd is uit Japan. De Japanners staan bekend om de hoge kwaliteit die hierin geleverd wordt. Dit is nou eenmaal erg belangrijk. Per variant hebben we daarbij een onderscheid gemaakt in de hardheid, waarover je later meer kunt lezen. Alledrie de varianten zijn voorzien van een carbon frame, wat er voor zorgt dat ze lang meegaan.

EVA foam vulling

Ook de vulling is afgestemd op de speelstijl en zorgt er voor dat jij precies voldoende gevoel in de bal kunt leggen. Hoe meer gevorderd je bent, hoe harder we het racket gemaakt hebben, zodat je meer kracht achter je shots kunt geven,

3D grip technology

Omdat je bij padel veel met een slice speelt, is het fijn om grip op de bal te hebben. Ook dit kregen we als tip van de profi's in ons testpanel dus daar hebben we gelijk iets mee gedaan. Alle rackets zijn voorzien van een 3D reliëf, wat je nét dat beetje extra grip op de bal gaat geven tijdens je spel.

Een padel racket kiezen

Nu je alles weet over hoe onze lijn tot stand is gekomen en welke materialen we hebben gebruikt, is het tijd om de keuze te maken tussen één van de drie opties die we aanbieden. Wat je speelstijl ook is: voor alle soorten padel spelers hebben wij de juiste keuze! Je kunt bij ons kiezen voor de ronde vorm, traanvorm of diamant vorm. Deze zijn respectievelijk geschikt voor een verdedigende (beginnende) speler, allround (gevorderde) speler en een aanvallende speler die zeer gevorderd is. Wat je ook voor speler bent: wij hebben de juiste match.

RONDE VORM – BEAR

Ons eerste racket heeft een ronde vorm en is geschikt voor beginnende en verdedigende spelers. De vorm van het blad zorgt er voor dat het gewicht op een bepaalde manier verdeeld wordt. Hierdoor kun je meer of minder kracht achter de bal zetten. Dit racket heeft een laag zwaartepunt, waardoor het de minst krachtige variant van de drie is. Waarom zou je dan toch voor dit ronde racket moeten kiezen? Door zijn vorm heeft hij een vrij grote "sweet spot". Dit houdt in dat je de bal niet alleen op het midden van het racket het lekkerst raakt, maar dat je een wat grotere foutmarge hebt. Ook is de bear voorzien van een wat zachtere variant van het EVA foam, waardoor je de bal met veel gevoel kunt spelen. Kies dus voor het ronde racket wanneer je wat meer ruimte wil om foutjes te maken, of wanneer je een verdedigende speelstijl hebt. De bear is gemaakt met een carbon fiber frame. Waar je bij veel goedkopere ronde rackets ziet dat ze volledig van fiberglass zijn gemaakt, heeft deze alleen een toplaag van dit materiaal. Dit maakt hem uitermate sterk voor een racket in deze prijsklasse.

TRAANVORM – GORILLA

Wanneer je al een tijdje aan het spelen bent of ervaring op de tennisbaan hebt, twijfel je meestal tussen de ronde vorm en een traanvorm. Het is lastig om een eenduidig advies te geven, maar zelf denken wij dat je op de traanvorm kunt overstappen als je deze ervaring al hebt. De Gorilla is uitgerust met 100% 3K carbon, dit is een extra sterke carbonvariant en zal er voor zorgen dat je de bal harder kunt spelen dan met de ronde vorm. Ook heeft dit racket een hoger zwaartepunt, waardoor je meer kracht achter de bal kunt zetten. De sweet spot is wat kleiner dan bij de Bear, maar je hebt nog steeds de ruimte om een foutje te maken. Door zijn combinatie tussen kracht en controle is dit een heerlijk voor de allround speler. De traanvorm is niet voor niets momenteel de meest populaire vorm in de markt.

DIAMANT VORM – PANTHER

De laatste optie die we hebben is écht voor de professionele spelers. Wanneer je voor de Panther kiest, weet jij precies hoe je iedere bal lekker raakt. Wanneer je dit doet, zal het racket je belonen met een ongekend krachtige speelstijl. De Panther is uitgerust met 100% 18K carbon, dit is het hardste carbon dat geproduceerd kan worden. Daarnaast hebben we dit racket uitgerust met een hardere variant van het EVA foam, wat er voor zorgt dat je de ballen meer power mee kunt geven. Door de diamantvorm van het racket is het grootste deel van het gewicht verdeeld aan de bovenkant van het blad. Dit laatste heeft als effect dat je harder met de Panther kunt slaan dan met de andere varianten en dus hardere ballen slaat. Wel heeft het racket een veel kleinere sweet spot vergeleken met onze andere varianten. Vandaar dat hij perfect is voor gevorderde spelers met een snelle, aanvallende speelstijl die precies weten hoe ze de bal moeten raken.

Handige links

Wil je nog meer weten over padel? In ons artikel, Wat is padel? wordt uitgebreid uitleg gegeven over de sport. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij al onze Padel accessoires , voor al je padel essentials. Onderaan deze pagina vind je een tabel met daarin een overzicht van welk padel racket het beste bij jou past.

Welk padel racket past bij mij?

Weet je niet goed welk padel racket je moet kopen? Dan helpen we je graag op weg. Het lastige aan een zoektocht naar jouw nieuwste wapen op de padelbaan kan het grote aanbod van alle verschillende aanbieders zijn. Want, hoe maak je de juiste keuze? In de voorgaande tekst hebben we je al verteld over onze verschillende rackets. Een keuze maken zou daarom vrij duidelijk voor je moeten zijn. Om het nóg simpeler te maken, vind je in de onderstaande tabel precies terug welk padel racket het best bij je past.
Soort racketVormMateriaalNiveauSpeelstijl
Padel racket - BearRond100% carbon frame met fiberglass toplaagBeginnerVerdedigend
Padel racket - GorillaTraan100% 3K carbonGevorderdAllround
Padel racket - PantherDiamant100% 18K carbonErvarenAanvallend
Met behulp van deze tabel heb je een handig overzicht welk padel racket het beste bij jou past. Check dan ook altijd eerst goed de tabel voordat je gaat bestellen.

Meest gestelde vragen over padel rackets


  • Waar op letten bij aanschaf padel racket?
  • Het gewicht is belangrijk om op te letten bij de aanschaf van een padel racket. Lichte rackets zijn vooral voor beginners, vrouwen en kinderen. Je hebt minder kracht achter de bal nodig en je kan zo sneller bewegen. wat zwaardere racket is weer meer geschikt voor mannen.
  • Waarom zitten er gaten in een padel racket
  • In een padel racket zitten gaten, dit is voor gewichtsreductie en minder luchtweerstand. dit is noodzakelijk omdat de buitenkant vaak gemaakt is van carbon en de binnenkant van EVA foam. Dit wordt lichter als er gaten in zitten.
  • Kunnen padel rackets tegen water?
  • Een racket is gemaakt van foam en dit absorbeert vocht. Het is daarom ook niet verstandig om je racket heel nat te maken of in de regen te spelen.
  • Hoe lang blijft een padel racket goed?
  • Dit ligt eraan hoe vaak je ermee sport en hoe je er mee omgaat. Over het algemeen gaat een racket van normale kwaliteit zo’n 12 tot 18 maanden mee.