Kettlebells

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Kettlebells zijn onmisbaar tijdens krachttraining, fitnesstraining, bodybuilding en powerlifting. Ontdek ons uitgebreide assortiment kettlebellsets en til je training naar een hoger niveau!

Toont alle 5 resultaten

Kettlebell kopen? Hier moet je op letten!

Een kettlebell is een trainingsgewicht dat lijkt op een kanonskogel met een handvat. Het is ontworpen om extra gewicht toe te voegen aan je trainingen en zo de intensiteit te verhogen. Ze zijn erg populair omdat ze de mogelijkheid hebben om zowel individuele als meerdere spiergroepen tegelijkertijd te trainen. Voordat je een kettlebell gaat kopen, is het belangrijk om te weten welk gewicht het beste bij jou past. Bij Matchu Sports bieden we veel verschillende soorten kettlebells aan, variërend van 4 kg tot 20 kg. Benieuwd naar oefeningen die je kan doen met een kettlebell? Bekijk dan snel onze kettlebell oefeningen pagina!

Welk gewicht?

Begin je net met trainen met een kettlebell en ben je nog niet zo ervaren? Ga dan voor een lichte kettlebell. Zo voorkom je dat je je spieren te veel belast, aangezien je lichaam eerst aan het extra gewicht moet wennen. De kettlebells van 4 kg zijn hier perfect voor. Ze zijn ideaal voor het opbouwen van conditie. Ben je een wat meer ervaren sporter? Dan raden we je aan om een kettlebell aan te schaffen van 8 kg. Deze zijn ook perfect voor het opbouwen van conditie maar ook voor het afslanken. Als je echt helemaal all out wil gaan hebben we ook nog een kettlebell van 12 kg, deze is perfect om extra spiermassa te kweken.

Kettlebells

Deze kettlebells zijn ideaal voor thuisgebruik en zijn beschikbaar in de varianten van 4 kg en 8 kg. De buitenkant van de kettlebell is gemaakt van kunstof en de vulling bestaat uit beton. Door gebruik te maken van deze materialen kunnen we de kettlebell voor een zeer voordelige prijs aanbieden. Houdt er wel rekening mee dat deze gevoeliger zijn voor schade.

Kettlebells - Heavy Duty

Deze kettlebells zijn volledig gemaakt van hoogwaardig rubber. Hierdoor zijn ze onverwoestbaar en kunnen ze de meest intensieve trainingen zonder problemen aan. Ze zijn beschikbaar in varianten van 4 kg, 8 kg en 12 kg. Hierdoor hebben wij altijd een kettlebell die aan jouw wensen voldoet.

FAQ KETTLEBELLS


  • Waar zijn kettlebells goed voor?
  • Kettlebells zijn ideaal voor kracht- en cardiotraining, het verbeteren van stabiliteit en balans, en bevorderen efficiënte full-body workouts. Ze helpen je bij het ontwikkelen van kracht en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters. Het gebruik van kettlebells kan bijdragen aan vetverlies, het opbouwen van conditie en het kweken van spiermassa.
  • Hoe weet je met welk gewicht je moet trainen?
  • Hiervoor moet je kijken naar het gemak waarmee je gewichten tilt en hoe vermoeid je bent na een set. Gaat dit soepel en ben je niet vermoeid dan kan je gemakkelijk zwaarder gaan trainen. Als je laatste herhalingen langzaam gaan en zwaar voelen heb je de juiste gewichten.
  • Wat is beter: zware kettlebells of lichte kettlebells?
  • Het is belangrijk dat je kettlebell zwaar genoeg is om goed te kunnen trainen. Is je kettlebell namelijk te licht dan worden je spieren niet genoeg uitgedaagd. Train je te zwaar dan worden je spieren overbelast. Met een lichte kettlebell train je je uithoudingsvermogen. Trainen met zware kettlebell zorgt ervoor dat je spiermassa opbouwt.
  • Wat kun je trainen met een kettlebell?
  • Trainen met een kettlebell kan heel verschillend zijn. Je kan alle spiergroepen trainen met een kettlebell. Variatie in het gewicht van een kettlebell is wel erg belangrijk. Door zowel lichte als zware varianten te hebben, kun je gemakkelijk schakelen, waardoor je makkelijk kan overschakelen naar lichtere oefeningen als het wat intensiever wordt.
  • Waar zijn kettlebells van gemaakt?
  • Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden bij het maken van kettlebells. Een kettlebell kan namelijk gemaakt zijn van gietijzer, staal, vinyl, kunstof, beton of rubber. Onze normale kettlebells zijn gemaakt van kunstof en beton. De heavy duty kettlebells zijn gemaakt van hoogwaardig rubber.