Yoga props en accessoires

Yoga is al jaren een ontzettend populaire training van lichaam en geest. Veel mensen zweren er bij. Het allerbelangrijkste hulpmiddel voor deze trainingsvorm is de yogamat. Maar bij Matchu Sports bestel je ook andere yoga props en accessoires!

Alle 8 resultaten

Geschiedenis van Yoga

Yoga kent een rijke geschiedenis van ruim 5000 jaar. De meningen zijn verdeeld over de oorsprong, maar dat yoga nog steeds bijzonder populair is kunnen we niet omheen. Het doel van een yogi is om haar/zijn geest en lichaam te trainen. Door ademhalingsoefeningen, rekoefeningen en meditatie te combineren kan je met yoga je geest verrijken en lichaam versterken. Naast het verbranden van calorieën en het strakker maken van spieren kan je met yoga meer rust krijgen en werken naar een minder stressvol leven.

Yoga stromingen

Heden daags kent yoga vele stromingen. De ene stroming is de andere niet! Ondanks de bekende basisprincipes kan er veel verschil zitten tussen twee stromen. Hieronder bespreken we 2 van de bekendere stromen in Nederland.

Power Yoga

Power Yoga is al tijden een bekende stroming binnen Yoga. Deze stroming blijft vandaag de dag nog steeds populairder worden. Wanneer je als Yogi minder met de geestelijke en religieuze kant van Yoga hebt, is Power Yoga de stroming voor jou. Power Yoga richt zich vooral op de lichamelijke kant en het doel is voornamelijk om af te vallen en lichamelijk fitter te worden.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is misschien wel de bekendste en meest beoefende stroming in Nederland. Deze vorm van Yoga combineert verstilde en dynamische houdingen met verschillende ademhalingstechnieken. Net als bij de ademhaling kennen de houdingen van deze vorm van Yoga 4 momenten. Voor de houdingen zijn de momenten voorbereiden, aannemen, aanhouden en waarneming. De momenten bij de ademhalingen zijn inademen, vasthouden, uitademen en vasthouden.

MENU
maps 053-432 84 24