Yoga props en accessoires

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Yoga is al jaren een ontzettend populaire training van lichaam en geest. Veel mensen zweren er bij. Het allerbelangrijkste hulpmiddel voor deze trainingsvorm is de yogamat. Maar bij Matchu Sports bestel je ook andere yoga props en accessoires!

Toont alle 15 resultaten


Yoga artikelen

Zo’n half miljoen mensen in Nederland staan regelmatig op een yoga mat. Yoga en meditatie worden steeds populairder. Het maakt je niet alleen soepeler en sterker, maar het geeft je ook rust. Yoga is goed voor je lichaam en geest. Om dit zo goed mogelijk te kunnen trainen zijn er verschillende yoga artikelen ter ondersteuning. Hieronder wordt uitgebreid ingegaan op alle yoga artikelen die je kunt gebruiken tijdens de yoga.

Yoga mat

Om op een comfortabele manier yoga te kunnen doen is een yoga mat noodzakelijk. Door de antislip laag glijd de mat niet weg tijdens de verschillende houdingen. De mat is eenvoudig te reinigen, omdat het voorziet van een pvc materiaal. Het is aan te raden om tijdens gebruik geen schoenen te dragen, dit zorgt er namelijk voor versnelde slijtage van de mat. Yoga blok (kurk) Het yoga blok is bedoeld om je te helpen bij het doen van ingewikkelde oefeningen en lastige posities. Het blok helpt je makkelijker balans te vinden. Het is gemaakt van stevige foam en kurk. Kurk blokken zorgen ervoor dat het super stevig is en tegelijkertijd ook nog duurzaam en milieuvriendelijk. Door zijn formaat is die gemakkelijk mee te nemen.

Yoga strap

De yoga strap wordt ook wel yoga riem genoemd en geeft je een extra steuntje die je nodig hebt tijdens het rekken en uitoefenen van poses. De yoga strap is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes: 1.80 meter en 3 meter. Het is gemaakt van extra stevig katoen en kan zelfs gebruikt worden om een yoga mat mee te nemen.

Yoga wiel

Met gebruik van een yoga wiel kan met de nodige ondersteuning verschillende oefeningen uitgevoerd worden. De yoga wiel is ontzettend opkomend in de yogawereld. Je kan bijvoorbeeld je balans trainen, krachttraining doen, de handstand oefenen, en nog veel meer dingen om leniger te worden! Het is voorzien van een antislip laag wat ervoor zorgt dat je niet wegglijd en blessures zullen voorkomen. Het wiel is 1.3 kg waardoor het makkelijk mee te nemen is. Je dient hem te wassen met lauwwarm water als dit nodig is.

Yoga handdoek

In een yoga winkel wordt de yoga handdoek van Matchu Sports ook wel yoga towel genoemd. Het wordt gebruikt voor allerlei doeleinden tijdens oefeningen. De yoga handdoek beschikt over een antislip laag waardoor je niet wegglijd en heeft een wafelpatroon wat vocht en zweet opvangt. Door de afmetingen past de yoga handdoek op elke yoga mat. De handdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zo past het bij elke yoga kleding die je aan hebt.

Yoga benodigdheden voor beginners

Als je wilt beginnen met yoga heb je niet meteen alles nodig. sterker nog je kan niet met alle accessoire even goed overweg. Het is belangrijk om eerst de basis te leren om vervolgens te kunnen uitbreiden. Als beginner heb je vooral een yogamatje nodig om comfortabel te kunnen sporten. Een yoga strap is handig voor poses en om je matje mee te nemen en vervolgens moet je een handdoek hebben en een drinkbeker voor de nodige hydratatie.

Yoga artikelen voor gevorderden

Als je geen beginner bent en je hebt de nodige ervaring, dan hoef je geen matje, strap, handdoek en drinkbeker meer aan te schaffen. Om jezelf te blijven uitdagen kan je gebruik maken van een yoga blok of een yoga wiel. Hiermee kan je nieuwe en moeilijkere poses oefenen tot je ze allemaal optimaal beheerst!

Veelgestelde vragen over yoga props en accessoires


 • Is yoga een sport?
 • Yoga is geen sport, omdat er geen competitie voor is. Het heeft veel overeenkomsten met verschillende sporten en is soms zelfs wel intensiever dan sommige sporten. Bij yoga ben je fysiek bezig, maar dit betekent niet dat het meteen een sport is.
 • Waarom is yoga goed voor je?
 • Yoga heeft verschillende fysieke voordelen. Daarnaast is het ook mentaal goed voor je, dit verschilt per persoon. De fysieke voordelen zijn;
  • Vergroot je flexibiliteit.
  • Versterkt je spieren en botten.
  • Verbetert je lichaamshouding.
  • Helpt je ontspannen en verlaagt je bloeddruk.
  • Je krijgt meer energie.
  • Verbetert je focus en balans.
 • Waarom is yoga zo duur?
 • In eerste instantie lijkt yoga een dure hobby. Dit komt omdat je het voor jezelf ook duur kan maken door alles te kopen zonder te weten of je het nodig hebt. De belangrijkste yoga accessoires zijn: een fitnessmat, een yogablok, een yoga wiel en yoga handdoeken. Als beginner hoef je echt niet meteen alles en het duurste van het duurste te kopen. Ga stap voor stap kijken wat je nou echt nodig hebt.
 • Hoe vaak per week yoga?
 • Het is aan te raden om gemiddeld drie keer per week yoga oefeningen te doen. Het brengt veel voordelen met zich mee dus als jij het elke dag doet kan dat ook geen kwaad. Yoga is goed voor je als je de balans houdt en niet overdrijft. Teveel yoga bestaat dus wel.
 • Waarom yoga op een yogamat?
 • Een yogamat helpt om op een comfortabele manier oefeningen te doen. Daarnaast zorgt het voor meer grip, isolatie en hygiëne. Yoga kan je overal doen, op de vloer thuis, op werk of bij een vriend of vriendin, maar dit is lang zo prettig niet. Veel yogamatten kan je gemakkelijk meenemen waar je ook wilt.
 • Waarom een yogablok gebruiken?
 • Yogablokken helpen je bij een betere houding en om het gemakkelijker en comfortabeler te maken. Yoga kent namelijk veel verschillende houdingen en oefeningen, bij sommige heb je een yogablok nodig.