Fitness oefeningen

Matchu Sports oefeningen banner

Wat vind je op deze pagina?

Wij vinden het belangrijk om niet alleen een webshop en een merk te zijn. We willen je meer bieden dan dat en je de handvatten geven waarmee je alles uit je fitness artikelen kunt halen. Deze pagina is gevuld met allerlei oefeningen op basis van product, spiergroep of sport. Ook op de hoogte blijven van de laatste fitness oefeningen of sport oefeningen? Houd onze blog of social media kanalen dan goed in de gaten!

Verschillende soorten fitness oefeningen

Fitness oefeningen zijn er in verschillende soorten en maten, maar ook met of zonder attributen. Afhankelijk van je doel kies je de oefeningen. Fitness oefeningen zijn in verschillende categorieën onder te brengen. Zoals hierboven al een beetje verklapt, kan dat zijn met gewicht (losse gewichten of machines) of oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. Maar fitness oefeningen kunnen ook gecategoriseerd worden op spiergroepen of functies.

Wat is een fitnessoefening

Fitness wordt gezien als het geheel van sporten en activiteiten die uitgevoerd kunnen worden in sportscholen, fitnesscentra en thuis. Dat betekend dus dat een oefening niet alleen een fitnessoefening is wanneer deze effect heeft op kracht. De term fitness oefeningen is dus ook van kracht op bijvoorbeeld cardio, zumba, hoelahoepen of roeien.

Fitness oefeningen uitvoeren

De uitvoering van een oefening is erg belangrijk! Om (langdurige) blessures te voorkomen is het belangrijk dat je oefeningen uitvoert met de juist houding en de juiste spieren aanspreekt. Wanneer je niet goed weet wat je aan het doen bent is het dus belangrijk dat je trainer of maatje vraagt om je beweging en houding te controleren. Ook is het erg belangrijk dat je de juiste gewichten kiest. Wanneer je begint te trainen met te zware gewichten, train je al snel met de verkeerde houding en bewegingen.

Voordelen fitness oefeningen

Fitness oefeningen brengen verschillende voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste voordelen is natuurlijk gezondheid en fitheid. Maar daarnaast kan je de training, met een goed voedingsschema, ook richten op vetverbanding en afvallen. Ook de toename van spierkracht, spiergroei, conditie en een goede houding zijn belangrijke voordelen. Alhoewel spiergroei, desgewenst, natuurlijk vooral een voordeel is voor het uiterlijk. Maar ook de oefeningen voor thuis fitness vallen hieronder.

MENU
maps 053-432 84 24