5 aerobic step up oefeningen en de voordelen ervan

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
De aerobic step (ook wel fitness step genoemd) is ideaal om met verschillende doeleinden te trainen. Je kan er verschillende trainingen mee doen en het enige wat je nodig hebt is een aerobic step! In de dit artikel lees je de voordelen, wat je allemaal kan trainen met de aerobic step en worden de 5 belangrijkste step up oefeningen uitgelegd!


Voordelen van aerobics oefeningen

Een aerobic step training kent veel voordelen. Door met een hoge intensiteit te trainen zijn verschillende soorten trainingen mogelijk. Zo kan je cardio oefeningen doen en kilo’s toevoegen om krachttraining te doen. Genoeg mogelijkheden om alles uit je training te halen. Je leest hier alle voordelen van aerobic workouts.

Calorieën verbranden

Steppen is goed om calorieën te verbranden en af te vallen. Tijdens het steppen verbrand je lichaam zo’n 600 calorieën per uur. Met een kleine step workout van 20 minuten kan je dus al gemakkelijk veel calorieën verbranden. Afvallen met aerobics kan effectiever gemaakt worden door de oefeningen zwaarder te maken. dit kan door middel van een aerobic pump set.

Spiermassa opbouwen

Naast dat aerobic fitness helpt om gewicht te verliezen kan je ook spiermassa opbouwen. Door de verschillende oefeningen waarbij je op de step moet staan, train je je beenspieren. Naast dat je oefeningen kan doen door er op te staan is het ook mogelijk om je bovenlichaam te trainen. Tijdens het fitness steppen kan je dus je hele lichaam trainen.

Je kan je training combineren met cardio en krachttraining door oefeningen te doen zoals lunges, step squats, push ups, mountain climbers. Hierdoor wordt het leuker om een uitgebreide full body workout te doen.

Je trainingen kan je zwaarder maken door gebruik te maken van weerstandsbanden. Hierdoor zal je merken dat je nog meer uitgedaagd wordt.

Geef je humeur een boost!
Uit onderzoek is gebleken dat aerobics oefeningen je humeur en energielevel een boost geven.

Conditie opbouwen

De Aerobic step is perfect om conditie op te bouwen. Door de verschillende oefeningen kan je allerlei trainingen inplannen. Dit zorgt ervoor dat je je nooit verveelt en je veel varianten hebt om je conditie op te bouwen. Je conditie kan juist verbeterd worden door step oefeningen te doen, omdat deze oefeningen intensief zijn en en veel energie vereisen.

Verbeter je balans en behendigheid

Veel oefeningen die je met de step kan doen zijn ook mogelijk zonder de step. Zo kun je prima push ups, mountain climbers, squats en lunges doen zonder de aerobic step. Je maakt de oefening moeilijker door ze in combinatie met een step uit te voeren. Door de step heb je extra balans en behendigheid nodig.

Aerobic step oefeningen

Je weet nu wat de voordelen zijn van het trainen met een aerobic step. Er zijn veel verschillende oefeningen. Veel oefeningen kunnen zwaarder gemaakt worden door gebruik te maken van een aerobic pump set, weerstandsbanden of dumbbells.

Het is belangrijk om de oefening eerst goed uit te voeren voordat je zwaarder gaat trainen, zo is het belangrijk om je rug recht te houden. De belangrijkste oefeningen die je kan doen om al deze voordelen te ontdekken worden in dit hoofdstuk uitgelegd.

1. Step Up/Step Down

Dit is de makkelijkste oefening die je gemakkelijk met een bankje kan doen.
1. Stap op de step met je rechtervoet en daarna je linkervoet.
2. Stap er vervolgens af met je rechtervoet en vervolgens je linkervoet.
3. Herhaal dit zo vaak als nodig.

2. Step and Kick

1. Stap op de step met je rechtervoet.
2. Breng je linkervoet naar boven en trap je linkerbeen recht voor je.
3. Stap op de grond met je linkervoet en vervolgens je rechtervoet.
4. Wissel nu om en doe de oefening zo vaak als nodig.

aerobic-step-training

3. Side to Side

1. Begin naast het bankje met de lange kant naast je.
2. Stap met je rechtervoet op de step.
3. Breng je linkervoet naar de step.
4. Stap er aan de andere kant met je rechtervoet af en vervolgens je linkervoet.
5. Stap vervolgens weer opnieuw op de step met je linkervoet, gevolgd met je rechtervoet.
6. Stap er nu weer op dezelfde manier vanaf.

4. Knee Lift Step

1. Stap met je rechtervoet op de step.
2. Breng je linkervoet omhoog maar raak de step niet aan. Til je knie vervolgens op en stap van het bankje af gevolgd door je rechtervoet.
3. Wissel nu om en doe de oefening zo vaak als nodig.

5. Step and Lunge

1. Stap met je rechtervoet op de step en houd je knie opp 90 graden.
2. Strek je andere been achter je.
3. Wissel op snel tempo af van been en doe de oefening zo vaak als nodig.

Conclusie

De aerobic step is een verhoogt bankje waarmee je verschillende oefeningen kan doen. De voordelen zijn dat je snel calorieën verbrandt, spiermassa kan opbouwen, conditie kan opbouwen en het verbetert je balans en behendigheid. De populairste oefeningen zijn: Step Up/Step Down, Step and Kick, Side to Side, Knee lift Step en Step and Lunge.

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd