Dumbbells

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Dumbbells zijn onmisbaar als je je veel bezighoudt met krachttraining, fitnesstraining, bodybuilding en powerlifting. Shop ons uitgebreide assortiment haltersets!

Toont alle 10 resultaten

Dumbbell set kopen? Hier moet je op letten!

Een dumbbell is een korte staaf, ook wel halter genoemd, waaraan je losse gewichten kunt bevestigen. Ze worden veel gebruikt om je oefeningen zwaarder te maken zodat je spieren nog meer worden geprikkeld. Voordat je daadwerkelijk een dumbbell set gaat kopen, is het belangrijk om te weten welk gewicht het beste bij jou past. Bij Matchu Sports bieden we veel verschillende soorten gewichten aan, variërend van onze 0.5kg vinyl dumbbell tot aan onze 20kg dumbbell set. Benieuwd naar ideale oefeningen met dumbbells? Bekijk ons artikel met dumbbell oefeningen!

Vinyl dumbbells

Ben je nog niet zo ervaren of begin je net met het gebruik van dumbbells? Ga dan voor een licht gewicht van maximaal 5kg. Hiermee voorkom je dat je spieren té veel belast worden, aangezien je lichaam eerst aan de gewichten moet wennen. Onze vinyl dumbbells van 0.5kg tot 5kg zijn hier perfect voor. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor revalidatie doeleinden en lichte oefeningen met veel herhalingen.

Dumbbell set

Ben je een wat meer ervaren sporter? Dan raden we je aan om voor een dumbbell vanaf 5kg te gaan. Wil je daarnaast ook zelf bepalen hoe zwaar je jouw training maakt? Dan zijn onze verstelbare dumbbells een goede match. Deze dumbbell set wordt namelijk geleverd met 4 kunststof gewichten van 2.5kg en 4 gewichten van 1.5kg die je gemakkelijk met schroefsluitingen aan de stang van de dumbbell vast kunt maken. Uiteraard zijn onze hex dumbbells in dit geval ook geschikt voor jou, aangezien deze al vanaf 5kg te verkrijgen zijn.

Hexa dumbbells

Ben je nou een echte fanatiekeling die meerdere dagen per week traint, of ben je al erg gevorderd met het gebruik van dumbbells? Pak het dan wat zwaarder aan en kies voor een gewicht vanaf 10kg. Onze hexa dumbbells van 10kg, 12.5kg, 15kg, 17.5kg en 20kg zijn in dat geval de beste optie voor jou. Ook wanneer je opzoek bent naar dumbbells die heel lang meegaan heb je aan hex dumbbells een superdeal. Ze zijn namelijk gemaakt van rubber en kunnen daarom wel tegen een stootje! Daarnaast kun je ook kiezen voor de verstelbare dumbbell set, aangezien je hiermee zelf kan bepalen hoe zwaar je traint. De keuze is reuze!

FAQ Dumbbells


  • Waar zijn dumbbells goed voor?
  • Met dumbbells kun je gemakkelijk spieropbouw trainen. Het voordeel is dat je ook balans en coördinatie traint. Dit komt omdat je evenwichtspunt verandert door de gewichten.
  • Hoe weet je met welk gewicht je moet trainen?
  • Hiervoor moet je kijken naar het gemak waarmee je gewichten tilt en hoe vermoeid je bent na een set. Gaat dit soepel en ben je niet vermoeid dan kan je gemakkelijk zwaarder gaan trainen. Als je laatste herhalingen langzaam gaan en zwaar voelen heb je de juiste gewichten.
  • Wat is beter zware dumbbells of lichte dumbells?
  • Het is belangrijk dat je gewichten zwaar genoeg zijn om goed te kunnen trainen. Zijn je dumbbells namelijk te licht dan worden je spieren niet genoeg uitgedaagd. Train je te zwaar dan worden je spieren overbelast. Met lichte gewichten train je je uithoudingsvermogen. Trainen met zware gewichten zorgen ervoor dat je spiermassa opbouwt.
  • Wat kun je trainen met dumbbells?
  • Trainen met dumbbells kan erg variabel zijn. Je kan elke spiergroep trainen met dumbells. Het is wel handig om zware en lichte gewichten te hebben, dit zorgt er namelijk voor dat je oefeningen met lichte varianten kan uitvoeren als het te zwaar is. Ideaal voor je homegym!
  • Waar zijn dumbbells van gemaakt?
  • Er zijn verschillende materialen die gebruikt worden bij het maken van dumbbells. Een dumbbell kan gemaakt zijn van gietijzer, chroom, kunststof of massief rubber.