Barbells

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Een barbell is niet meer weg te denken in elke (thuis)gym. Onze olympic barbells komen in 15 kg & 20 kg. Ook hebben wij alle nodige accessoires voor bij een barbell stang in ons assortiment.

Toont alle 6 resultaten

Barbell kopen? Hier moet je op letten

Bij het aanschaffen van een olympische halterstang moet je goed letten op de volgende punten. De halterstangen komen in twee verschillende formaten en gewichten. Kijk dan ook voor het bestellen van een halterstang goed naar welke het beste bij jouw behoeften past. Onze stangen zijn door de uitstekende lagering bijzonder geschikt voor alle lifts die bij het olympische gewichtheffen komen kijken.

Barbell 20 KG

Onze olympische barbell van 20 kg is gemaakt voor de echte krachtpatsers. Het is de zwaarste en de grootste in ons assortiment. De omvang van het handvat is 32 mm. Dat maakt hem groot genoeg voor de gemiddelde mannenhand. Vandaar dat de 20 kg halterstang ook wel een mannen barbell wordt genoemd. De lengte van de stang is 220 cm en met aan beide kanten 42 cm aan loadable sleeves. De belastbaarheid van de stang is 680 kg, dus de stang is perfect te gebruiken voor het zetten van het wereldrecord deadliften(501 kg).

Barbell 15 KG

De olympic barbell 15 kg van Matchu Sports is ideaal voor echte powervrouwen. Doordat het handvat een omvang van 28 mm heeft, maakt dit het perfect voor vrouwenhanden. Vandaar dat het ook wel een vrouwen barbell of lady barbell wordt genoemd. De lengte van de halterstang is 200 cm en met aan beide kanten 32 cm aan loadable sleeves. Door de maximale belasting van 450 kg zijn hier flink wat persoonlijke lift records mee te zetten.

Haltersluitingen

Onze haltersluitingen, ook wel halterklemmen genoemd gaan perfect samen met onze olympische halterstangen. De halterklemmen zorgen ervoor dat jouw plates niet verschuiven en stevig blijven zitten. De Matchu Sports collars passen op iedere olympische halterstang en zijn gemaakt van robuust materiaal, dus kunnen tegen een stootje. Door zijn zwarte kleur ogen ze ook nog eens zeer stoer.

Barbell pad

Een pad of ook wel squat sponge genoemd is niet weg te denken bij het doen van squats. Je plaatst de barpad in het midden van je stang en het zorgt voor verzachting in je nek bij je workouts. De Matchu Sports squat sponge is gemaakt van zacht en flexibel materiaal en is makkelijk te reinigen. De squat sponge is 35 cm breed met een diameter van 7 cm en past op alle olympische halterstangen. Zonder gewichten, kom je natuurlijk nergens. Om je barbellset helemaal compleet te maken hebben wij ook halterschijven, zoals bumper plates en fractional plates. Deze plates zijn allemaal voorzien van een gat van 50 mm en passen dus precies op onze olympische stangen. De bijpassende schijven worden daarom ook wel olympische halterschijven genoemd. Door onze brede selectie van gewichten zijn er altijd plates die het beste bij jouw behoeftes passen.

FAQ barbells


  • Hoeveel weegt een barbell?
  • Een barbell kan verschillende gewichten hebben. Een standaard (olympische) barbell weegt 20 kilo en barbells voor vrouwen 15 kilo.
  • Hoe lang is een barbell?
  • Een (olympische) barbell heeft een lengte van 220 cm en voor vrouwen 201,5 cm. Deze lengtes zorgen ervoor dat je makkelijk genoeg ruimte hebt om gewichten er aan te hangen en de barbell fijn kan vastpakken.
  • Wat is een barbell?
  • Een barbell is een ijzeren stang waaraan je eventueel gewichten aan kan hangen om mee te kunnen trainen.
  • Waar kan je een barbell voor gebruiken?
  • Een barbell kan gebruikt worden om mee te te trainen en oefeningen mee uit te voeren zoals deadliften en squatten.
  • Welke spiergroepen kan ik trainen met een barbell?
  • Met aan barbell kan je veel verschillende spiergroepen aanspreken tijdens jouw trainingen. Spiergroepen die je kan trainen met een barbell zijn; borst, schouders, bicep, tricep, benen en billen.