Yoga handdoeken

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Bij yoga hoort een yogamat en bij een yogamat hoort een yoga handdoek. Een yoga towel is een multifunctionele accessoire voor tijdens jouw yoga workout. Je legt de yoga handdoek over je yogamat en zo zorg je voor extra grip tijdens de oefeningen. Daarnaast creëert het direct een hygiënische tussenlaag.

Veelal wordt een normale handdoek gebruikt in plaats van een daarvoor bedoelde yoga towel. Dit raden wij echter af. Een gewone handdoek zal namelijk veel sneller gaan schuiven en geeft dan ook een stuk minder grip mee. Daarnaast beschikt een normale handdoek ook niet over de drogende eigenschappen van een yoga handdoek antislip.

Toont alle 4 resultaten

Yoga handdoek kopen? Wij vertellen je waarom!

De aanschaf van een yoga towel is dus zeker een grote aanrader. De handdoek brengt vooral heel veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan extra goede grip tijdens je oefeningen of aan de hygiëne. Maar daarnaast is de handdoek ook perfect als vervanging van de yogamat voor onderweg en kan het zelfs slijtage aan de yogamat voorkomen. Hieronder leggen we alle voordelen uitgebreid uit.

Grip

Tijdens het uitvoeren van yoga oefeningen is de focus op je ademhaling en de oefening zelf erg belangrijk. Niks is dan zo vervelend als jezelf uit de concentratie halen doordat je grip verliest en uitglijdt. Wanneer je snel transpireert of vaak hele inspannende oefeningen uitvoert zal je vast de zwetende handen en voeten herkennen. Veel yogamatten zijn er helaas nog niet voor gemaakt om ook onder de meest zweterige omstandigheden de optimale grip te behouden. Daarom kan je ervoor kiezen om een yoga handdoek op je yogamat te leggen. Let er hierbij wel op dat je kiest voor een yoga towel die groot genoeg is om je matje te bedekken. De mooie handdoek van Matchu Sports doet dit zeker met zijn lengte van 183 cm en breedte van 61 cm. Dankzij de anti-slip laag aan de onderkant van de handdoek biedt hij extra veel siliconen grip tijdens de oefeningen. De yogamat wordt dus wat stroever dankzij de antislip handdoek. Gebruikelijk is om de yogahanddoek eerst even nat te spuiten voor je aan de work-out begint. Vaak biedt de handdoek namelijk pas echt goed grip wanneer deze nat is. Dit zou dus betekenen dat je eerst moet zweten voordat de towel werkt. De handdoek natmaken van te voren is dan een perfecte oplossing. Met de yoga handdoek van Matchu Sports heb je echter geen last van dit probleem! Dit komt door de siliconen anti-slip laag aan de onderkant van de handdoek. Deze laag bestaat eigenlijk uit een soort nopjes. De siliconen laag van nopjes zorgt ervoor dat de towel direct grip biedt. Het is dan dus ook niet nodig om eerst de handdoek nat te maken of om (hevig) te transpireren. Geef jezelf grip met de yoga handdoek van Matchu Sports.

Hygiëne

Vooral wanneer je gebruik maakt van een yogamat die niet van jezelf is, is een yoga mat towel onmisbaar. Volg je bijvoorbeeld yoga groepslessen in de sportschool, dan kan het heel goed zijn dat je een matje leent uit de sportschool. De handdoek kan je dan over dit matje heen leggen en zo houd je het hygiënisch voor jezelf. Maar ook wanneer je gewoon je eigen yogamat gebruikt komt de handdoek goed van pas. Met de towel voorkom je namelijk dat de yogamat vuil wordt. Omdat yogamatten moeilijk te wassen zijn kan je hem maar beter schoon houden. De yoga handdoek van Matchu Sports is voorzien van een wafelpatroon, wat het vocht goed opvangt. Dit maakt de handdoek zowel absorberend als sneldrogend. Vooral bij yogavormen zoals Bikram yoga en power yoga is dit handig. Deze soorten yoga brengen vaak veel zweet met zich mee. Met een hot yoga towel kan je je yogamat dan sweat proof maken voor een sweat active training. Bij (hevig) transpireren neemt de towel namelijk het overtollige vocht op.

Onderweg

Wanneer je op reis gaat is het meenemen van een yogamat niet altijd even makkelijk. Een opgerold matje neemt veel ruimte in en een uitgestrekt matje is vaak te groot voor in je koffer of tas. Toch wil je tijdens je weekendje weg of vakantie nog wel tot rust komen met yoga. Daarom kan je er dan voor kiezen om een yoga handdoek mee te nemen. Als je het geen probleem vind om een keer net wat minder demping en comfort te hebben is de handdoek een goed alternatief. Spreid hem uit over een vlakke ondergrond en begin met je work-out. Ondergronden waar je aan kan denken zijn onder andere vloerbedekking, stenen en hout. Echter zijn niet alle yogastijlen uit te voeren met slechts een towel. Dit omdat de handdoek van minimale dikte is en geen optimale demping biedt.

Slijtage yogamat voorkomen

Een yoga handdoek zorgt dus voor extra grip, hygiëne en is handig voor onderweg. Maar daarnaast heeft de handdoek ook als voordeel dat het slijtage aan je yogamat kan voorkomen. De handdoek zorgt er dus voor dat je yogamat minder snel vies wordt, wat betekent dat je hem minder vaak hoeft te wassen en schoon te maken. Het wassen of schoonmaken van een yogamat kan ervoor zorgen dat slijtage sneller optreedt. Vooral bij matten die gemaakt zijn van natuurrubber of TPE komt slijtage sneller voor. Daarom is vooral bij deze matjes het gebruik van een yoga towel erg handig.

FAQ yoga handdoeken