Scheenbeschermers kickboksen

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Tijdens het kickboksen is het belangrijk om scheenbeschermers te dragen. Want alleen met scheendekkers kan je jouw eigen en eventueel zelfs de tegenstander zijn schenen en voeten beschermen. Het is dan wel belangrijk om de juiste shin protectors te dragen, lees daarom hieronder waar je op moet letten bij het aanschaffen van kickboks scheenbeschermers!

Toont alle 2 resultaten

Kickboks scheenbeschermers kopen? Hier moet je op letten!

Maat De maat van scheendekkers verschilt per merk. Wanneer je dus je nieuwe scheenbeschermers bij Matchu Sports gaat aanschaffen moet je even goed naar de maat kijken. Je hebt de keuze uit medium of large. Om te weten welke maat scheenbeschermers je nodig hebt kun je het beste de omtrek van je kuiten meten. Let er dan wel op dat je dit op het breedste punt doet. Als je niet het breedste punt pakt, kan het namelijk gebeuren dat je de verkeerde maat besteld. Wanneer je het eenmaal hebt gemeten kan je de juiste maat kiezen:
  • Maat M 35 cm
  • Maat L > 35 cm
Pasvorm Naast alleen de juiste maat, moeten je shin protectors ook nog eens goed zitten. Want als de scheenbeschermers niet goed zitten werken ze vaak ook niet goed. Maar waar moet je dan op letten bij het uitzoeken en passen van de scheenbeschermers? Wanneer een scheenbeschermer goed zit, zal deze vlak onder je knie moeten komen. Dit zorgt er namelijk voor dat je je kniegewricht vrij kan blijven bewegen. Een nauwe pasvorm is dan ook wel belangrijk. De beschermer past dan precies en beschermt op de juiste plekken. Het zorgt er tevens voor dat hij niet gaat verschuiven of draaien. Waardoor het voorkomen van blessures makkelijk wordt. Sluiting De meeste scheenbeschermers worden vastgemaakt met behulp van klittenband. Zo ook de shin protectors van Matchu Sports. Een klittenband sluiting kent als voordeel dat het vastmaken snel en gemakkelijk gaat. Ook sluiten ze zo goed aan op je been. Materiaal Scheenbeschermers voor boksen zijn te koop in vele verschillende soorten materiaal: leer, katoen, kunststof, of kunstleer. De kickbox scheenbeschermers van Matchu Sports zijn gemaakt van kunstleer. Doordat ze van ontzettend stevig kunstleer zijn gemaakt, zijn ze ook nog eens duurzaam. Kunstleren shin guards zijn ook perfect om te gebruiken bij sparring trainingen en hard contact. Van binnen zijn de scheenbeschermers gevuld met stevig schuim. Het schuim werkt als een extra beschermlaag. Hoe dunner deze laag is, hoe sneller je de klappen zult voelen. Bij de beschermers van Matchu Sports is de foam laag dik genoeg om jou de juiste bescherming te bieden.

De scheenbeschermers kickboksen van Matchu Sports

Wat nou uiteindelijk de beste scheenbeschermers voor kickboksen zijn, is lastig te zeggen. De keuze is eigenlijk vooral persoonlijk. Wel kunnen we je garanderen dat je met de scheenbeschermers van Matchu Sports sowieso goed zit! Onze scheendekkers bieden namelijk optimale bescherming en zijn gemaakt van stevig materiaal. Je benen zijn dus goed bedekt tijdens het sparren en gaan ze ook nog eens lang mee!