Knee sleeves

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

De knee sleeve van Matchu Sports is ontworpen om de knie te beschermen tegen letsel of schade tijdens zwaar tillen. Als je namelijk te zwaar traint is het risico op blessures groter. De 7mm knee sleeves geven compressie aan het knie gewricht. Ideaal voor mensen die zwaar tillen tijdens hun trainingen! De knee sleeves zijn beschikbaar in de maten S, M en L en worden per stuk verkocht.

Toont alle 6 resultaten

Knee sleeves kopen? Hier moet je op letten!

De knee sleeve is een belangrijk hulpmiddel bij als je klaar bent voor het volgende level en de lat voor jezelf hoger wilt leggen. Het is geschikt voor mensen die zware gewichten te tillen. Hierbij is de kans op een blessure of letsel namelijk groter. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van de knee sleeves van Matchu Sports. Je leest hier alle belangrijke factoren die ervoor zorgen dat jij niet met verassingen komt te staan.

Waarom moet je een knee sleeve gebruiken?

Een knee sleeve (7mm) zorgt ervoor dat je knieën extra compressie en steun krijgen. Het extra ondersteunen van de knieën moet ervoor zorgen dat blessures worden voorkomen en vermindert. In de crosstraining en powerlifting wereld wordt het ook veel gebruikt om net wat extra gewicht te tillen of net wat meer reps te maken. Een knee sleeve is geen knie brace. Het doel van een knie brace (ook wel knee braces genoemd) is om een eerdere blessure te beschermen tijdens het trainen, terwijl een knee sleeve als doel heeft om blessures te voorkomen. De knee sleeve wordt vooral gebruikt bij oefeningen zoals squats en deadlifts. Dit zijn oefeningen waarbij je je knieën makkelijk belast als je zwaar traint. De knee sleeve kan je de hele training aanhouden maar in veel gevallen is dit niet nodig. De druk die je krijgt zorgt er ook voor dat je ze af en toe af wilt doen.

Welke dikte moet een knee sleeve hebben?

Knee sleeves zijn er in veel verschillende diktes. Een crosstraining knee sleeve is meestal 7 mm dik. Bij andere sporten zoals fietsen of hardlopen zou 7mm de bewegingen beperken. 7 mm dikke sleeves worden dus vooral gebruikt om een maximale krachtinspanning te kunnen leveren. Als de knee sleeve dunner dan 5 mm zijn ze geschikt voor duur- en lange afstands trainingen.

Welke maat moet ik hebben?

Het is de bedoeling dat de sleeves goed strak zitten om de steun en compressie te kunnen leveren. Daarom is het belangrijk te weten welke maat je nodig hebt. Als je 10 cm onder je knieschijf een omtrek heeft van 33-35 centimeter dan heb je onze maat S nodig. Maat M is voor een omtrek van 35-37 centimeter. Onze laatste maat is maat L, voor een omtrek van 37-40 centimeter.
MaatOmtrek
S33 - 35cm
M35 - 37cm
L37 - 40cm

Van deze materialen is een knee sleeve gemaakt

De beste knee sleeves zijn veelal gemaakt van neopreen. Dit materiaal heeft namelijk een goede verhouding tussen elasticiteit, compressie en wasbaarheid. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van andere materialen maar neopreen wordt veruit het meeste gebruikt.

Knee sleeves of Knee wraps?

knee wraps zorgen net als knee sleeves voor knie compressie en steun. Hoewel je met knee sleeves al net wat extra gewicht of het aantal reps kunt vermeerderen doen knee wraps dit nog net iets beter. De knee wraps zijn zo om je knieën gewikkeld dat wanneer jij de oefening uitvoert er extra elastische energie wordt opgeslagen. Ben je een echte powerlifter die het maximale gewicht wilt tillen dan kies je voor knee wraps. De knee sleeves worden vooral gebruikt bij de crosstraining community. Er is namelijk minder risico voor knieproblemen bij langdurig gebruik.