Fitness hoelahoep

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

De fitness hoelahoep is ongetwijfeld de leukste manier van sporten! Op het moment is de sport hoepel, ook wel hula hoop genoemd, razend populair en in steeds meer huishoudens terug te vinden. De hoelahoep is namelijk niet alleen meer kinderspeelgoed, maar vandaag de dag ook een fitnessoefening. Steeds meer instructeurs, personal trainers en sportscholen gebruiken de fitness hoepel enthousiast in hun trainingssessies! Zoek je inspiratie voor oefeningen? Bekijk dan onze fitness hoelahoep oefeningen!

Toont alle 5 resultaten

Fitness hoelahoep kopen? Hier moet je op letten!

Een hoelahoep fitness is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is dus handig om te weten welke hoelahoep met gewicht het beste bij jou past! De fitness hoepels variëren van 400 gram tot meer dan 2kg. Bij Matchu Sports vind je drie verschillende varianten. De varianten zijn 1.2kg, 1,5kg en 2.0kg. Alle drie de varianten bevatten zacht schuim en massagegolven. Met de massagegolven stimuleer je de doorbloeding.

Gewicht

Als je nog geen ervaring hebt met het hoelahoepen, kan je het beste beginnen met een laag gewicht. Een fitness hoepel van 1.2kg is dan ideaal. Je lichaam moet namelijk nog wennen aan deze nieuwe manier van sporten. Ook wanneer je rug klachten hebt, een zwakkere buik of onder de 60kg weegt is een hoepel van 1.2kg aan te raden.
Ben je al wat meer ervaren op het gebied van hoelahoepen, dan is de fitness hoelahoep 1.5kg een goede optie. Deze hoepel is 300 gram zwaarder dan de 1.2kg variant. Het extra gewicht zorgt ervoor dat de hoepel langzamer draait, waardoor het voor je buikspieren zwaarder wordt.
Op zoek naar een echte uitdaging, of ben je een gevorderde? Dan is de fitness hoelahoep 2.0kg de perfecte match voor jou! Doordat deze fitness hoepel nog meer gewicht heeft dan de fitness hoelahoep van 1.5kg, maak je het je spieren nog lastiger.
Weten welke sport hoepel het beste bij jou past? Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de fitness hoelahoeps van Matchu Sports. Met deze tabel weet je zeker dat je altijd kiest voor het juiste hula hoop gewicht. Of lees ons artikel welke hoelahoep moet ik kopen?

FAQ Fitness hoelahoep


 • Hoeveel calorieën verbrand je met hoelahoep?
 • Als je gaat hoepelen als beginner verlies je ongeveer 100 calorieën per 10 minuten, dit is 10 calorieën per minuut. Als je intensief gaat hoepelen staat dit gelijk aan rennen op de loopband of touwtje springen. Dit is alleen met een fitness hoelahoep, met een normale hoelahoep verbrand je een stuk minder calorieën.
 • Kan hoelahoep schadelijk zijn?
 • Hoepelen met een ouderwetse hoelahoep kan schadelijk voor je zijn. Je kan namelijk met een ouderwetse hoelahoep je organen beschadigen door de klap die ze krijgen tijdens het hoepelen. Met een fitness hoelahoep hoef je je geen zorgen te maken. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt om intensief en voor lange duur te hoepelen.
 • Waarom zakt mijn hoelahoep?
 • Om calorieën te verbranden door te hoepelen is het belangrijk dat de hoelahoep niet afzakt. Zorg er daarom voor dat je rechtop staat met je voeten stevig op de grond. Hierdoor kan je makkelijker met alleen je heupen naar voren en achter bewegen. Ga vooral geen rondjes draaien met je heupen. Als je naar voren buigt zakt je hoelahoep ook gemakkelijk af.
 • Is hoelahoep goed voor je buik?
 • Hoepelen heeft veel positieve effecten op je lichaam. Het zorgt er naast dat je calorieën verbrand en actief bezig bent ook voor dat je buik-, been-, bil- en rugspieren sterker worden. Dus ook je buikspieren worden sterker. De omvang van je taille zal ook afnemen.
 • Wat doet een fitness hoelahoep?
 • Er wordt wel eens gezegd dat hoepelen slecht voor je nieren (en andere organen) is. Met een fitness hoelahoep hoef je je hier geen zorgen over te maken. Een fitness hoelahoep is gemaakt om voor lange periode te hoepelen.
 • Hoe werkt hoelahoep met gewicht?
 • Er zijn veel verschillende hoelahoeps. Als je wilt afvallen is het belangrijk om dit met een fitness hoelahoep te doen. Hier zitten verschillende gewichten in die ervoor zorgen dat het een stuk zwaarder is. Het zorgt voor meer uitdaging maar het is op een gegeven moment makkelijker om langer vol te houden.

De fitness hoelahoeps van Matchu Sports

Fitness hoelahoepNiveauLichaamsgewichtSpieren
Fitness hoelahoep 1.2kgBeginner< 60kgZwakke rug- en buikspieren
Fitness hoelahoep 1.5kgErvaren60kg - 80 kgGemiddeld sterke rug- en buikspieren
Fitness hoelahoep 2.0kgGevorderd> 80kgSterke rug- en buikspieren

Overige aspecten Het vinden van de meest geschikte hoelahoep hangt naast gewicht ook nog van enkele andere aspecten af. Een sport hoepel heeft een grote impact op je buik- en rugspieren. Wanneer deze spieren sterk zijn kan je prima voor een zwaardere hoepel kiezen. Heb je echter een wat zwakke onderrug of niet zulke hele sterke buikspieren, kies dan voor een lichte hoepel. Ook je gewicht speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een fitness hoepel. Meestal is het namelijk zo dat je een zwaardere hoepel nodig hebt wanneer je zelf ook wat zwaarder bent.