Welke hoelahoep moet ik kopen?

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
De fitness hoelahoep, sporthoepel, hulahoop, fitnesshoepel of hoe je het ook maar wil noemen is dé trend van 2021. Waar je vroeger met je roze hoelahoep stond te swingen, gebruik je hem nu als echte fitnessoefening. Dankzij het extra gewicht van de fitness hoop word je work-out niet alleen superleuk, maar ook nog eens erg effectief. In dit artikel vertellen we je welke hoelahoep er het beste bij jou past, zo kan je direct van start!


Waar is een fitness hoelahoep goed voor?

Voor je ontdekt welke sport hoelahoep er het beste bij jou past, wil je natuurlijk wel weten waarom je hem nou eigenlijk moet aanschaffen. Om te beginnen is het trainen met een hoepel uiteraard super leuk en waarschijnlijk ook nog eens nostalgisch. Als je slechts tien minuten per dag hoepelt ga je al resultaat zien.

Doordat de fitness hoelahoep van Matchu Sports super makkelijk in en uit elkaar te halen is, is de hula hoop gemakkelijk mee te nemen en kan je dus op elke gewenste plek hoelahoepen. Kijk bijvoorbeeld je favoriete serie tijdens je work-out of neem hem mee op vakantie!

Tijdens het hoelahoepen worden zowel je buik-, rug-, bil- en bovenbeenspieren aan het werk gezet. Met de fitness hoepel pak je dus direct meerdere spiergroepen aan in slechts één work-out. Doordat je de buik- en rugspieren sterker maakt, wordt je romp stabieler. Maar ook zal je vet verbranden rondom je buik en heupen. Dit heeft als gevolg dat de omvang van je taille afneemt.

Zo liet een onderzoek uit 2015 zien dat vrouwen na zes weken hoelahoepen gemiddeld 3,4 cm verliezen bij hun middel en 1,4 cm op de heupen. De draaiende beweging die je tijdens het swingen met de hoelahoep fitness maakt, zorgt er ook nog eens voor dat je soepeler wordt in zowel je heupen als je rug.

Naast alleen een slanke taille kun je ook met de hoelahoep afvallen. Zo kan je tot wel 400kcal per uur verbranden door fanatiek te swingen. Om het wat specifieker te bekijken kunnen we vaststellen dat een vrouw gemiddeld 165kcal verbrandt met een half uur hoelahoepen. Voor een man zit dit aantal op 200kcal bij een half uur hoepelen. Het fanatieke swingen heeft ook als voordeel dat je uithoudingsvermogen verbeterd.

Sommige fitness hoelahoeps hebben massagegolven aan de binnenzijde, waaronder de hoelahoep van Matchu Sports. Deze golven hebben als voordeel dat je bindweefsel gemasseerd wordt. Zo krijg je door regelmatig te trainen met de hoepel een gezonder bindweefsel, maar zorg je ook voor een verbeterde doorbloeding. Een goede bloedsomloop is erg belangrijk en zorgt onder andere voor het verwijderen van afvalstoffen uit je spieren en organen. Je zuurstof doorstroom verbetert tevens door het hoelahoepen, wat leidt tot een lager risico op hartziekten en diabetes.

Recent heeft Harvard Medical School laten weten dat hoelahoepen kan zorgen voor minder stress. Aerobics work-outs, zoals hoelahoepen, helpen mee aan het verminderen van de stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Hoelahoepen stimuleert ook de productie van endorfine: een natuurlijke pijnstiller en stemmingsverhoger van ons lichaam. Endorfine is belangrijk voor het gevoel van ontspanning.

Nog even op een rijtje

Je hebt hierboven alle voordelen van de weight hoop kunnen lezen. Maar om het nog even voor je samen te vatten hebben we hieronder alle voordelen op een rij gezet. Zo zie je overzichtelijk en snel de voordelen van de sport hoelahoep.

 • Train je buik-, rug-, bil- en bovenbeenspieren in één work-out
 • Stabiele romp
 • Omvang taille wordt kleiner
 • Soepele heupen en rug
 • Verbrandt tot 400kcal per uur
 • Verbeter je uithoudingsvermogen
 • Gezonder bindweefsel en betere doorbloeding
 • Verbeterde zuurstofdoorstroom
 • Minder stress
Voordelen fitness hoelahoep

Welke fitness hoelahoep past bij mij?

Een fitness hoelahoep kan je in vele variaties kopen. Het is dus handig om te weten welke hoepel er het beste bij jou past! Bij de aanschaf van een fitness hoepel kan je bijvoorbeeld letten op het gewicht van de hoepel of op lichamelijke aspecten.

Gewicht
Het belangrijkste punt bij het kopen van een fitness hoepel is het gewicht van de hoepel. Welk gewicht je moet hebben is voornamelijk afhankelijk van je eigen lichaamsgewicht. Zodra je zelf niet heel erg veel weegt kun je het beste niet met een hoepel van 2kg om je middel gaan swingen. Maar welke hoepel moet je dan wel kopen?

Als je van de algemene richtlijnen uitgaat past een hoepel van 1.2kg het beste bij een lichaamsgewicht tot 60kg. Weeg je echter tussen de 60kg à 80kg dan is een hoelahoep 1.5kg een betere match. En de fitness hoelahoep 2kg is ideaal voor mensen met een gewicht boven de 80kg. Uiteraard zijn er nog veel meer aspecten die bepalen welke hulahoop het meeste geschikt is.

Ervaring
De kans is groot dat je op dit moment voor het eerst een sport hoelahoep gaat aanschaffen. Waarschijnlijk heb je dan ook nog geen of slechts weinig ervaring met het hoelahoepen. In dat geval is een hoelahoep van 1.2kg de beste keuze. Je lichaam zal namelijk moeten wennen aan deze nieuwe manier van fitness. Het is daarom ook belangrijk het hoelahoepen rustig op te bouwen.

Ben je toch al wat meer ervaren, kies dan voor een zwaardere hoelahoep van 1.5kg. Dit is een mooie middenklassen. De 300 gram extra gewicht zal er voor zorgen dat het zwaarder wordt voor je buikspieren, maar niet te zwaar.

Als je het echt zwaar wil maken voor jezelf en je opzoekt bent naar een uitdaging, dan is de fitness hoelahoep 2.0kg perfect. Als gevorderde maak je het je spieren nog lastiger met het extra gewicht.

Spieren en blauwe plekken
Met hoelahoepen pak je dus de bil-, rug-, buik-, en bovenbeenspieren aan. Als je niet heel sterk bent in bijvoorbeeld je billen en bovenbenen is het niet verstandig om direct voor een zware hoepel te gaan. Maar de hoepel heeft vooral impact op de buik- en rugspieren. Zodra deze spieren sterk zijn, is het kiezen voor een zware hoepel geen probleem. Echter kan het bij zwakke spieren voor blessures gaan zorgen.

Een hoelahoep kan vooral in het begin zorgen voor blauwe plekken. Dit is ook een van de redenen waarom een laaggewicht hoepel wordt aangeraden aan beginners. Je zal merken dat hoe vaker je de hoepel gaat gebruiken, hoe minder blauwe plekken er ontstaan. Als je gevoelig bent voor het oplopen van blauwe plekken kun je ook het beste kiezen voor een lichtgewicht hoepel.

Welke fitness hoelahoep past bij mij?

Een overzicht

In onderstaande tabel kan je precies zien welke fitness hoelahoep bij jou past! We maken onderscheid in de belangrijkste aspecten, namelijk niveau, lichaamsgewicht en spieren. De tabel is echter wel een richtlijn. Dus ben je wel ervaren maar weeg je geen 70kg, dan kan je alsnog voor de fitness hoelahoep 1.5kg kiezen.

Fitness hoelahoepNiveauLichaamsgewichtSpieren
Fitness hoelahoep 1.2kgBeginner< 60kgZwakke rug- en buikspieren
Fitness hoelahoep 1.5kgErvaren60kg - 80 kgGemiddeld sterke rug- en buikspieren
Fitness hoelahoep 2.0kgGevorderd> 80kgSterke rug- en buikspieren

Zelf aan de slag

Als het goed is weet je nu precies welke hoepel je moet kiezen. Ga je voor een paarse, roze, groene, zwarte of toch blauwe hoelahoep? Bekijk ons gehele assortiment om een keuze te maken. Een ding is in ieder geval zeker, met de fitness hoelahoep heb je een leuke én effectieve work-out!

De hula hoop fitness gebruik je natuurlijk om mee te hoelahoepen. Maar wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je soms ook wat variatie in je work-out wil hebben. Daarom hebben wij diverse fitness hoelahoep oefeningen voor je bedacht! En ben je nog een beginner? Dan vind je op deze pagina ook een speciaal hoelahoep schema voor beginners.

Geschreven door:

Reacties

 • Reactie: Welke hoelahoep moet ik kopen?

  Wat is de diameter van de hoepel volgens de lichaamslengte ?

  Jacoby   |  
  • Reactie: Welke hoelahoep moet ik kopen?

   Hoi Jacoby, fitness hoelahoeps hebben over het algemeen een diameter van 100cm, ongeacht het gewicht. Heel soms zul je een kleinere variant vinden, maar deze maakt het hoelahoepen een stuk lastiger.

   matchu   |  

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd