Afvallen na de vakantie

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Heb je deze zomervakantie heerlijk genoten van veel lekker eten en drinken? Hier zit vaak ook een nadeel aan, namelijk de extra vakantiekilo’s die op de weegschaal zichtbaar zijn! Vakantiekilo’s kwijtraken of afvallen na de vakantie? In dit artikel lees je hoe je afvalt voor de zomer, vakantiekilo’s voorkomt en weer afvalt na je vakantie!

Afvallen voor de zomer

Wil jij graag voor de zomer afvallen? Hoeveel kg per week kan je afvallen en lukt dit nog snel voor de zomer? Het is begrijpelijk dat je er voor de zomer net iets beter uit wilt zien dan normaal. Om af te vallen moet je vooral goed opletten hoeveel je eet en beweegt. Een aantal kilo afvallen voor de zomer is dus zeker mogelijk en dat is goed nieuws! Hoeveel kilo je precies kunt afvallen ligt aan jezelf, het is belangrijk om realistische doelen voor jezelf te stellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om een aantal weken lang een halve kilo per week af te vallen. Begin op tijd als je echt graag een paar kilo wilt kwijtraken.

Het voorkomen van vakantiekilo’s

Vakakantiekilo’s voorkomen? Het beste is om te voorkomen dat je een aantal kilo zwaarder wordt tijdens de vakantie. Het is begrijpelijk dat dit lastig kan zijn op een vakantie Door onderstaande tips toe te passen voorkom je al hoop extra kilo’s.

 1. Blijf tijdens de vakantie voldoende bewegen
 2. Tijdens een vakantie zijn er genoeg leuke activiteiten te bedenken waardoor je voldoende blijft bewegen zoals wandelen, fietsen en aan watersporten zoals suppen. Suppen is surfen op een surfboard terwijl je voortbeweegt met een peddel. Suppen wordt ook wel surf peddelen genoemd en is de afgelopen tijd ontzettend populair geworden. Meer weten over suppen.

 3. Geniet maar drink en eet bewust
 4. Uiteraard wil je genieten op vakantie maar wees je een er wel bewust van wat je eet en drinkt. Vaak eten mensen onbewust door terwijl ze eigenlijk al vol zitten. Eet dus niet te veel vetten en suikers en drink niet te veel alcohol.

 5. Plan in wanneer en hoeveel calorieën je per maaltijd eet
 6. In principe maakt het niet uit of je in drie of zes maaltijden aan je dagelijkse calorieën komt. Door dit goed in te plannen en bij te houden voorkom je als het goed is een aantal extra vakantiekilo’s. Je komt immers alleen aan als je meer calorieën eet dan dat je ze verbrandt.

Hoe raak ik mijn vakantiekilo’s kwijt?

Afvallen, zomervakantie en lekker eten, het klinkt misschien moeilijk en dat is het ook. Heb je de bovenstaande tips niet op tijd gelezen en zijn er toch een paar vakantiekilo’s bijgekomen? Geen reden tot paniek. Pak na je vakantie een een gezonde levensstijl op door gezond te eten en veel te bewegen. Meestal zorgt dit er al weer voor dat de meeste kilo’s zullen verdwijnen. Werkt dit niet of wil je het proces laten versnellen? Wees dan wat strenger voor jezelf en volg de volgende tips.

 1. Drink meer water
 2. Het drinken van voldoende water is erg belangrijk bij het kwijtraken van de vakantiekilo’s. Dit zorgt er namelijk voor dat je geen onnodige calorieën binnenkrijgt. Bovendien zorgt water ervoor dat je minder snel een hongergevoel hebt.

 3. Maak groente en fruit basis van je maaltijden
 4. Groente en fruit bevatten erg veel vitaminen en mineralen die onmisbaar zijn voor het menselijke lichaam. Bovendien bevatten groente en fruit erg weinig calorieën, waardoor je sneller afvalt. De beste soorten fruit om af te vallen zijn bessen, appels en avocado. De beste soorten groente om af te vallen zijn bloemkool, spruitjes en broccoli.

 5. Eet meer eiwitten en vezels
 6. Door het eten van veel eiwitten bij maaltijden zoals ei en noten krijg je sneller en langer een hongergevoel. Dit komt omdat eiwitten langer blijven hangen in de maag dan bijvoorbeeld koolhydraten. Het eten van veel vezels zoals groente, fruit en volkoren producten zorgt er ook voor dat je minder snel honger hebt.

afvallen-vakantiekilo's

Wel of geen crash dieet?

Er zijn veel mensen die snel willen afvallen in een korte tijd. Dit kan met een crash dieet. Een crash dieet is een dieet waarbij je extreem weinig calorieën eet. Dit met als doel om in een snel mogelijk erg veel gewicht te kunnen verliezen. Doorgaans wordt er bij een crash dieet tussen de 400 en 800 calorieën genuttigd. Terwijl de aanbevolen hoeveelheid calorieën per dag 2000 is voor een vrouw en 2500 voor een man. Er zitten een aantal nadelen aan een crash dieet, namelijk;

Nadelen van een crash dieet

 1. Tekort aan voedingsstoffen
 2. Doordat je heel weinig eet krijg je een tekort aan voedingstoffen binnen. Door een tekort aan vitamines, vezels en mineralen krijg je mogelijk last van verschillende lichaamsklachten.

 3. Het verliezen van spiermassa
 4. Veel mensen die een crash dieet volgen verliezen veel spiermassa omdat ze hun calorie-inname extreem verlagen

 5. Zeer lastig om vol te houden
 6. Het is enorm lastig om een crash dieet gedurende een lange termijn vol te houden. De meeste mensen die beginnen aan een crash dieet vallen na of zelfs tijdens het dieet terug in hun oude gewoonte. Dit wordt ook wel het jojo effect genoemd.

The burn challenge – 30 dagen challenge packet

Een crash dieet wordt dus niet aangeraden en brengt een aantal nadelen met zich mee. Wil je toch snel afvallen in een korte tijd? Daarvoor heeft Matchu Sports nu de 30 dagen challenge pakket ontwikkeld, ook wel the burn challenge genoemd. Met dit pakket ga je vier weken lang aan de slag om fitter te worden. Bovendien zijn de oefeningen naar eigen intensiteit zijn aan te passen. Hierdoor is het pakket echt voor iedereen geschikt. Lees hier meer over de 30 dagen/burn challenge.

“Afvallen is niet voor afvallers”

Conclusie

Ga je op vakantie en wil je hiervoor graag afvallen? Wil je voorkomen dat je een aantal kilo zwaarder weer terug komt? Of wil je na de vakantie weer afvallen? Dan is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Wees daarnaast bewust van wat je eet en drinkt en eet driemaal per dag. Mocht je terugkomen van je vakantie en je ziet dat er toch een paar kilo bent aangekomen, maak je hier niet te druk over. Door na je vakantie een gezonde levensstijl op te pakken gaan de meeste kilo’s er vanzelf weer af. Let erop dat je voldoende beweegt, veel water drinkt, groente en fruit basis maakt van je maaltijden en genoeg eiwitten en vezels binnenkrijgt. Ook is het handig om een aantal weken de alcohol te laten voor wat het is. Vermijd een crash dieet, dit is een dieet waarbij je extreem weinig calorieën binnenkrijgt. Er zitten een aantal nadelen aan een crash dieet. Zo krijg je een tekort aan voedingsstoffen binnen. Ten tweede zul je hierdoor flink wat spiermassa verliezen. Tot slot is het enorm lastig om een crash dieet vol te houden. Hierdoor vallen mensen snel terug in hun oude gewoonte en ontstaat het “jojo effect”. Wil je toch op een leuke en speelse manier afvallen of fitter worden dan is misschien “The burn challenge” iets voor jou.

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd