Hoe moet je hoelahoepen? Leer het in 10 simpele stappen

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Hoelahoepen blijkt soms moeilijker dan gedacht. Ook wij hebben dat moeten ervaren. Vandaar dat we deze guide hebben geschreven voor jou. Want hoe moet je hoelahoepen? Deze handige tips gaan jou daarbij helpen. Versterk je core en verbrand je calorieën!


Stap voor stap leren hoelahoepen

1. Leg de hoepel op de grond.
2. Plaats je voeten op heupbreedte in het midden van de hoepel en ga rechtop in de hoepel staan.
3. Pak de hoepel met beide handen op. De duimen zitten aan de binnenkant van de ring en de rest van je vingers sla je naar buiten toe om de ring heen.
4. Breng de hoepel ter hoogte van je middel en laat hem op je onderrug rusten.
5. Zak nu heel lichtjes door je knieën en zorg dat je rug recht blijft.
6. Draai de hoelahoep een kwartslag naar rechts waardoor je hem links op de onderrug laat rusten. Zo heb je genoeg ruimte om de hoepel een zwaai naar links te geven. Als je liever de andere kant op zwaait dan doe je het andersom.
7. Span je buikspieren flink aan.
8. Zwaai de hoepel de juiste richting in en start de work out!
9. Houd je bovenlichaam stil en beweeg je heupen van voor naar achter.
10. Om je bovenlichaam stil te houden werkt het als je beide handen voor je gezicht plaatst en je de ellebogen naar buiten laat wijzen.

Gouden tip: hoe te hoelahoepen

Lukt het met de bovenstaande tips nog niet? Het hoelahoepen lukte mij ook pas na het krijgen van deze gouden tip. In plaats van beide benen naast elkaar neer te zetten kun je eens proberen om één been naar voren te plaatsen. De kant waar je naar op zwaait is ook het been wat je naar voren zet. Ook bij deze variant blijven de knieën lichtjes gebogen en houd je je bovenlichaam stil.

Een vallende hoelahoep terug halen

Een vallende hoelahoep kan frustrerend zijn, zeker als het een paar keer achter elkaar gebeurd. Gelukkig hebben we ook wat tips om een vallende hoelahoep op te vangen voordat hij op de grond valt. Merk je nou dat de hoelahoep onder de knie komt? Probeer deze tips eens.

1. Buig de knieën en zorg dat deze onder de hoepel komen.
2. Gooi het tempo omhoog en begin harder met je heupen te bewegen zodat de hoepel weer naar boven komt.
3. Als de hoepel weer je middel bereikt kun je weer het normale tempo zoeken

Meer weten

In deze ultieme gids over hoelahoepen lees je over verschillende onderwerpen zoals: afvallen, oefeningen, schema’s, resultaten en ervaringen. Zeker als je de hoepel goed onder de controle hebt zijn de extra oefeningen in de ultieme gids super leuk om eens te proberen.

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd