Met een foam roller hamstrings gemakkelijk aanpakken

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis

Hamstringblessures zijn heel vervelend. Veel sporters zijn er bekend mee, maar wat kan je er tegen doen? In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je een foam roller kunt inzetten tegen het vermijden van hamstringklachten. Als je hem goed gebruikt is het de ideale hamstring massage tool. Wil je echt alles leren over wat je met foam rollers kunt doen? Lees dan ook onze ultieme gids over foam rolling.


Hamstrings

Waar zitten je hamstrings?

Je hamstrings zijn spieren die te vinden zijn aan de achterkant van je bovenbeen (zie afbeelding). Bij een hamstringblessure zijn je spieren verrekt of gescheurd. Dit gebeurt vaak bij sporten zoals voetbal, hockey, hardlopen en zelfs vechtsporten. In de meeste gevallen ontstaat een blessure aan de hamstring bij een versnelling of een onverwachtse beweging. Je herkent zo’n blessure aan een forse pijn in je bovenbeen die kan doorschieten naar je knieholtes en billen.


Hamstrings behandelen met een foam roller

Een zeer effectieve manier om een hamstringblessure te behandelen is door middel van het gebruik van een foam roller. Met een foam roller kan je diep langs de triggerpoints die je spieren beknellen. Dit doe je door je foam roller onder het been of benen waar je last hebt te plaatsen. Plaats hem dan in het midden tussen je knieholte en de onderkant van je billen.
Vervolgens plaats je beide handen met een gestrekt arm op de grond achter je rug. Rol dan over de foam roller heen en weer van je billen tot je knieën.
Zie de afbeelding voor de correcte houding.

Hieronder vind je het in vier makkelijke stappen.Stap 1 > Ga op de grond zitten met je benen gestrekt

Stap 2 > Plaats de foam roller op de juiste positie

Stap 3 > Plaats je armen gestrekt op de grond achter je rug

Stap 4 > Rol over de roller heen van je billen tot je knieën

Hamstring foam roller

Wanneer wel en niet een foam roller gebruiken

Een foam roller is ideaal te gebruiken voor en na je workout. Het gebruiken van een foam roller voorafgaand aan je workout voorkomt blessures en helpt met flexibiliteit. Het gebruik ervan na afloop van je workout kan je helpen spierpijn te vermijden. Daarnaast kan het je ook helpen je flexibiliteit te verbeteren. Wanneer je hamstringblessure al dusdanig groot is dat je voelt dat je spier al verrekt of gescheurd is, dan raden wij het gebruik van een foam roller af, dit kan je blessure namelijk alleen maar verergeren. Als dit bij jou het geval is, dan raden wij aan om professionele hulp te zoeken bij een fysiotherapeut of sportmasseur. Wanneer je een heel specifiek punt wil aanpakken, kun je met een trigger point ball hamstring massage toepassen. Een andere tool voor de hamstring, massage stick, is ook zeer goed te gebruiken om deze spier los te maken. Deze tools zullen je net een andere intensiteit geven dan de foam roller en hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Meer weten over de foam roller? Je leest er alles over in onze ultieme gids voor foam rollen!

Geschreven door:

Reageren

Gerelateerd