Aziatische noodlesalade

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Een pittige salade met garnalen die gegarandeerd smaakt naar meer!
Aziatische noodlesalade 880 x 495


  • Porties 6
  • Kcal 613
  • Minuten 30
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Krachtvoer krachtvoer icon

Garnalen zijn een mooie bron van eiwitten en zorgen in deze Aziatische noodlesalade ook nog eens voor een heerlijke smaak. De vinaigrette in combinatie met de knapperige groente en noodles zorgen er haast voor dat je je in Azië waant, en dat met maar 613 calorieën per portie. Met 6 porties heb je een flink bord vol, dus zorg dat je je vrienden laat weten dat je iets lekkers maakt vanavond! Wat het leuke aan deze salade is, is dat je hem heel makkelijk vegetarisch kunt maken door de garnalen te vervangen door soja. Dan heb je alsnog een mooie bron van eiwitten. Mocht je een dierlijke vervanger voor garnalen zoeken, is kip erg geschikt. Zorg dan alleen wel dat je de kip even kruidt met wat peper, zout en paprikapoeder. Voor de bereiding van dit recept heb ik 30 minuten aangehouden. Dit is vooral te zoeken in het snijwerk. Mocht je meer voorgesneden groente en voorgekookte noodles kopen, zul je dit recept echt in een handomdraai klaar hebben. Zelf vind ik het een fijn idee om de groente zelf te snijden. Voor de oestersaus waterkastanje en noodles ben ik naar de Aziatische supermarkt geweest. Hier vind je deze producten ongetwijfeld en weet je ook zeker dat je lekkere noodles scoort. Goede noodles maken echt het verschil in dit gerecht! Je kunt de salade altijd nog afmaken met wat pinda’s of garneren met een sinaasappelpartje. Heb je op een andere manier gevarieerd? Laat het ons weten in de comments!

Ingrediënten

Voor de vinaigrette:

  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sriracha saus
  • 2 eetlepels rijstwijnazijn
  • 1,5 eetlepel geraspte verse knoflook
  • 1,5 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 theelepels kokossuiker
  • 2 eetlepels pesto

Voor de salade:

  • 200g noodles (ongekookt)
  • 700g garnalen, gepeld
  • 1/2 spitskool, dun gesneden
  • 1/2 rode kool, dus gesneden
  • 1 grote rode paprika, in blokjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 100g wortel, in reepjes gesneden
  • 200g waterkastanje, in plakjes
  • 200g sugar snaps
  • 3 lente uitjes, fijn gesneden
  • Sesamzaadjes, als garnering

Bereiding

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook en volg de instructies op de verpakking van de noodles om ze te koken. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen in 6-8 minuten tot ze gaar zijn.
  2. Combineer ondertussen alle ingrediënten van de vinaigrette in een kom en meng het geheel goed. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Neem een grote kom (waarschijnlijk de grootste kom die je in de keuken hebt) en combineer alle koude ingrediënten van de salade. Als het goed is, zijn de garnalen en de noodles nu ook klaar. Voeg deze toe aan de salade en combineer met de vinaigrette.
  4. Hussel het geheel goed door elkaar zodat de vinaigrette de hele salade goed bedekt. Garneer met wat extra lente ui en sesamzaadjes. Mocht je de salade nét een extra touch willen geven, serveer elke portie dan met een partje limoen of sinaasappel.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 613
  • Vetten: 29,8g
  • Verzadigd: 2,1g
  • Meervoudig onverzadigd: 2,9g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 8,4g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 74,2mg
  • Natrium: 1.539,1mg
  • Kalium: 322,8mg
  • Koolhydraten: 50,6g
  • Voedingsvezels: 6,3g
  • Suikers: 13,9g
  • Eiwit: 35g
  • Vitamine A: 158,7%
  • Vitamine C: 121,2%
  • Calcium: 16,3%
  • Ijzer: 16,5%

Geschreven door:

Reageren