De blauwe bessen toveren dit bananenbrood om tot een waar feestje
- Porties 8
- Kcal 252
- Minuten 65
- Gluten vrij
- Lactose vrij
- Vegetarisch
Je kunt instagram bijna niet meer op zonder dat je een recept voor een bananenbrood voorbij ziet komen. Dus wij dachten: weet je wat? We doen ook gewoon een duit in het zakje! Dit bananenbrood is lekker smeuïg door de blauwe bessen. Je kunt ook allerlei andere ingrediënten toevoegen. Dat is het leuke aan bananenbrood, je maakt er zelf wat lekkers van. Probeer bijvoorbeeld eens kokosschilfers of stukjes pure chocola toe te voegen, lekker!
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 150 gram amandelmeel
- 3 eieren
- kaneel
- 100 gram blauwe bessen
- 75 gram ongebrande ongezouten notenmix
- 2 theelepels bakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175° C. Neem de rijpe bananen, doe deze in een kom en prak ze met een vork tot het een glad geheel is. Voeg één voor één de eieren toe aan de kom terwijl je het mengsel met een garde klopt. Roer vervolgens het amandelmeel en het bakpoeder er doorheen. Hak of crush de noten en doe deze samen met de blauwe bessen door het mengsel. Hak de noten niet in te kleine stukjes, een beetje bite is juist lekker.
- Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananen brood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. Als je een satéprikker in het midden van het brood kunt prikken en deze er droog uit komt, is hij klaar.
- Voordat je het bananenbrood serveert, is het goed deze af te laten koelen in de bakvorm.
Bewaar het brood in aluminiumfolie op een droge en donkere plek buiten de koelkast. Het is ongeveer 5 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
- Kcal: 252
- Koolhydraten: 13,6 gram
- Vezels: 3,6 gram
- Suikers: 2,0 gram
- Eiwitten: 8,9 gram
- Vetten: 18,2 gram
- Natrium: 327,5 mg
- Cholesterol: 78,8 mg