Bircher muesli met aardbeien

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Het ontbijt waar je power van krijgt!
Bircher muesli 880 x 495


  • Porties 2
  • Kcal 255
  • Minuten 5
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Snel snel makkelijk icon
Bircher muesli is oorspronkelijk een Zwitsers gerecht dat ontstaan is als onderdeel van een dieet waarin vers fruit en groente centraal stonden. De oorspronkelijke Bircher muesli wordt dan ook gemaakt met een hele geraspte appel (inclusief klokhuis), noten, havermout die 12 uur voorgeweekt in water is, citroensap en een deel zuivel. Tegenwoordig wordt dit ontbijt toch nét even iets anders gemaakt en noemen we het vaak ook wel overnight oats. De havermout wordt dan de nacht van tevoren al in koelkast gezet en hierdoor wordt het vaak een nogal zwaar gerecht. Voor dit recept is dit echter niet nodig. Je hebt in 5 minuten een heerlijke kom bircher muesli op tafel staan zonder een hele appel te moeten raspen en ook zonder de havermout een nacht in de koelkast te zetten. Handig toch?
In de eerste instantie lijkt het misschien een klein kommetje, maar door de havermout is het een ontzettend vullend ontbijt. Doordat je vooral ingrediënten gebruikt met langzame koolhydraten zorg je er voor dat je de hele ochtend lekker veel energie hebt en je langer door kunt zonder honger te krijgen. Echt een super ontbijtje dus. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 200ml volle yoghurt
  • 75ml biologische appelsap
  • 50g havermout
  • 30g amandelen (ongezouten), gehakt
  • 50g aardbeien, gehalveerd

Bereiding

  1. Doe de yoghurt in een grote kom en meng het appelsap er door. Hiermee maak je de yoghurt lekker zoet.
  2. Voeg de havermout toe, meng het geheel goed en laat de bak staan.
  3. Verhit een pan op middelhoog vuur en rooster de gehakte amandelen. Je doet dit zonder olie. Door de amandelen te roosteren komt extra smaak vrij en worden ze een klein beetje rokerig. Rooster de amandelen ongeveer 3-4 minuten.
  4. Schep de yoghurt in twee bakjes, verdeel de aardbeien en amandelen over de yoghurt en je hebt een heerlijk ontbijtje!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 255
  • Vetten: 10,6g
  • Verzadigd: 0,8g
  • Meervoudig onverzadigd: 0g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 0g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 4,2mg
  • Natrium: 36,6mg
  • Kalium: 79,5mg
  • Koolhydraten: 30,3g
  • Voedingsvezels: 3,3g
  • Suikers: 13,1g
  • Eiwit: 9g
  • Vitamine A: 8,7%
  • Vitamine C: 35,3%
  • Calcium: 11,8%
  • Ijzer: 6%

Geschreven door:

Reageren