Caprese lenterolletjes

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Al het lekkers van een Italiaanse klassieker in een lenterolletje.
Caprese lenterolletjes 880 x 495


  • Porties 2
  • Kcal 475
  • Minuten 20
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Vegetarisch vegetarisch icon
  • Gluten vrij gluten vrij icon
Deze super frisse en kleurrijke caprese lenterolletjes belichamen eigenlijk de zomer. De lenterolletjes bevatten geroosterde tomaat, basilicum, romige mozzarella en gaan gepaard met een reductie van balsamico azijn. Vanaf nu eet je je jouw lievelings salade zo op het vuistje! Doordat je de tomaten even in de oven doet met wat kruiden en een teentje knoflook worden alle smaken versterkt en geef je dit gerecht echt een extra dimensie. Als je toch bezig bent, kun je net zo goed een dubbele portie tomaten maken. Dit is heerlijk op brood of als basis van een pastasaus.
Mocht je nog nooit eerder met rijstvellen gekookt hebben, maak je dan vooral niet druk als de eerste paar rolletjes mislukken. Het duurt even voordat je de slag te pakken hebt, maar als je de rolletjes strak probeert op te rollen krijg je het vanzelf door. Mocht er een keer een rijstvel scheuren, is er geen man overboord. Dan pak je toch gewoon een nieuwe? De rijstvellen kunnen echt veel meer rek weerstaan dan je zou denken, dus wees vooral niet te voorzichtig. Het is even oefenen, maar het resultaat is echt een feestje op je bord. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 300g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 125ml balsamico azijn
  • 1 kleine hand vol verse basilicum
  • 250gr mozzarella
  • 1 hand vol veldsla, gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Doe de gehalveerde cherrytomaten in een bak en combineer met de olijfolie, zout, oregano en knoflook. Meng alles goed en doe de tomaten vervolgens in een ovenschaal. Rooster de tomaten ongeveer 15 minuten of tot ze licht gekarameliseerd zijn. Haal de tomaten uit de oven en laat ze ongeveer 5 minuten afkoelen.
  3. Doe in de tussentijd de azijn in een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Kook al roerend tot ongeveer de helft van de oorspronkelijke azijn nog over is. Haal de pan van het vuur en laat de balsamico reductie afkoelen.
  4. Vul een bak met warm water en week een rijstvel hier 5 seconden in. Leg het rijstvel op een licht vochtig bord en vul deze met een klein beetje sla, ongeveer 1/4 van een bol mozzarella in stukken, 5 tomaatjes en een blaadje basilicum aan het eind. Vouw de onderkant van het lenterolletje dicht en laat de kant van het basilicumblaadje open. Rol dicht en herhaal dit tot je door je ingrediënten heen bent. Bewaar de lenterolletjes in de koelkast tot het etenstijd is en serveer met de balsamico reductie.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 150
  • Vetten: 7,2g
  • Verzadigd: 3,5g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,2g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 1,2g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 22mg
  • Natrium: 259,7mg
  • Kalium: 35,8mg
  • Koolhydraten: 14,5g
  • Voedingsvezels: 0,8g
  • Suikers: 3,8g
  • Eiwit: 6,1g
  • Vitamine A: 27%
  • Vitamine C: 0,9%
  • Calcium: 20,1%
  • Ijzer: 1,7%

Geschreven door:

Reageren