Caribische bakbanaan met bonensalade

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Bakbanaan for president!
Caribische bakbanaan met bonensalade 880x495 - Matchu Sports


  • Porties 4
  • Kcal 401
  • Minuten 35
  • Afvallen afvallen icon
  • Vegetarisch vegetarisch icon
  • Krachtvoer krachtvoer icon

Laten we het even over de bakbanaan hebben. Dit is nou typisch een ingrediënt dat we met z’n allen vaker zouden moeten gebruiken. De bakbanaan is heel anders dan de “gewone” bananen die je gewend bent. Bakbananen bevatten meer zetmeel en koolhydraten dan gewone bananen en zijn daardoor niet romig zoals je gewend bent. Een bakbanaan kun je ook niet rauw eten en is eigenlijk meer een mix tussen een aardappel en een banaan. Bakbananen zitten vol met vitamines en mineralen, zoals vitamine B, C, A, ijzer, magnesium en kalium. Super gezond dus, en weer eens wat anders dan een gezond recept met avocado! In dit recept vul je de zoete smaak van de bakbanaan aan met een bonensalade die hartig, pittig, zoet en zuur combineert. Alles bij elkaar heb je een ontzettend lekker gerecht, dat goed vult, veel koolhydraten bevat en ook nog eens laag in calorieën is. Een perfecte pre workout meal dus. Eet smakelijk!


Ingrediënten

  • 4 bakbananen
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 kleine rode ui, gesneden
  • peper en zout
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 175 gram mais
  • 260 gram zwarte bonen
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 chilipeper, zaden verwijderd en gesneden
  • sap van 1 limoen

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 190°C en snijd de bakbananen over de lengte open. Besprenkel ze met zeezout en een klein beetje olijfolie. Bak ze 35 minuten of totdat je er makkelijk een vork in kunt prikken en ze lekker ruiken.
  2. Terwijl de bakbananen in de oven staan doe je de kokosolie in een pan en bak je de knoflook en ui in ongeveer 7 minuten gaar, of totdat ze een beetje bruin beginnen te worden. Voeg de mais, bonen, tomaten, komijnzaad, chilipeper en een snuf peper en zout toe. Bak het geheel 10 minuten op middelhoog vuur en breng eventueel op smaak.
  3. Als de bakbananen klaar zijn, haal je het vlees uit de schil en serveer je het met de bonensalade. Besprenkel de salade met limoensap en garneer eventueel met koriander of gesneden avocado (eerlijk is eerlijk, de combinatie met avocado is toch wel heel goed).
  4. Opdienen en smullen maar!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 401
  • Vetten: 8,6g
  • Verzadigd: 6,3g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,5g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 0,7g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 0,0mg
  • Natrium: 412,5mg
  • Kalium: 1479mg
  • Koolhydraten: 80,9g
  • Voedingsvezels: 14,1g
  • Suikers: 14,1g
  • Eiwit: 11,0g
  • Vitamine A: 44,6%
  • Vitamine C: 96,0%
  • Calcium: 5,6%
  • Ijzer: 18,2%

Geschreven door:

Reageren