Chili met chorizo en zoete aardappel

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
De chorizo in combinatie met de zoete aardappel maakt dit een chili als geen ander
Chili met zoete aardappel 880x588 - Matchu Sports


  • Porties 6
  • Kcal 580
  • Minuten 45
  • Noot/pinda vrij noten en pinda vrij icon
  • Gluten vrij gluten vrij icon
  • Lactose vrij lactose vrij icon

Als je dit recept geprobeerd hebt zul je echt nooit meer een kant-en-klare kruidenmix voor chili con carne aanraken. Dit is zeker net zo makkelijk en een stuk lekkerder! Doordat de chorizo worstjes zo lekker gekruid zijn, heeft het gerecht al veel smaak zonder dat je er veel aan toe hoeft te voegen. En dat is handig, want je hebt echt in een handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan.De combinatie van zoete aardappel en pittige chorizo is fantastisch. Serveer dit gerecht met geraspte kaas, tortillas en sour cream als je er een dikke cheatmeal van wil maken!



Ingrediënten

  • 300 gram pittige chorizo
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram kidneybonen
  • 400 gram zwarte bonen
  • 150 gram tomatenpasta
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel oregano
  • 400 ml water
  • 1 bosje lente ui
  • peper en zeezout

Bereiding

  1. Snijd de worstjes open, verwarm wat olie in een grote hapjespan en bak het vlees van de worstjes op middelhoog vuur bruin. Maak het vlees klein met een spatel terwijl het bakt. Nadat het vlees rondom bruin is, kun je het vet afgieten (dit hoeft niet, het vet geeft extra smaak).
  2. Terwijl het vlees bakt, snijd je de ui en knoflook fijn. Voeg deze aan de pan toe wanneer het vlees rondom bruin is. Roer het geheel een keer door en laat het geheel rustig doorgaren. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes van ongeveer een cm. Voeg de blokjes toe aan de pan, blijf roeren en het geheel bakken.
  3. Giet de bonen af en voeg deze samen met de tomatenblokjes (met al het vocht uit het blik), tomatenpasta, chilipoeder, komijn, oregano en water toe aan de pan. Roer alles weer door totdat het geheel goed gemengd is. Breng eventueel op smaak met peper en zeezout. Laat de chili 30 minuten pruttelen op laag vuur en roer tussendoor goed door, proef en breng op smaak waar nodig. Als de zoete aardappel zacht is, is de chili klaar. Strooi lente ui over elke portie heen om het geheel af te maken!

Voedingswaarden

  • Kcal: 580
  • Koolhydraten: 60,5 gram
  • Vezels: 17,6 gram
  • Suikers: 7,6 gram
  • Eiwitten: 32,4 gram
  • Vetten: 19,3 gram
  • Natrium: 167,7 mg
  • Cholesterol: 0 mg

Geschreven door:

Reageren