Courgette pasta met zalm

Courgetti is een heerlijke koolhydraatarme pastavervanger

  • Diner
  • 1 portie
  • 404 kcal
  • 25 min. bereiding
afvallen icon AFVALLEN

Groentepasta is echt een uitkomst wanneer je probeert minder koolhydraten te eten en toch het gevoel wil hebben dat je een lekker bord spaghetti naar binnen slurpt. Dit recept is super smaakvol en ook nog eens heel laag in calorieën. Perfect voor een balansdag of wanneer je erg op je calorieën inname aan het letten bent. Voor dit recept hebben we een gerookte en gekruide zalmmoot gebruikt die in de schappen van de grotere supermarktketens te vinden is. Dit geeft het gerecht een heerlijk rokerige smaak en het is ook nog eens super makkelijk. Voor dit recept heb je een spiralizer nodig. Met dit handige apparaatje maak je in een handomdraai groentepasta. Een spiralizer is online al te vinden voor € 3,50.

Ingrediënten (1 portie)

1 courgette

250 gram cherrytomaten

1 teen knoflook

1 middelgrote ui

1 klein handje vol verse basilicum

peper en zout

1 gerookte zalmmoot (ca. 125 gram)

Bereiding:

Verwarm de over voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm een koekenpan op laag vuur en doe wat olijfolie in de pan. Snijd de ui en knoflook fijn en doe dit in de pan. Laat het rustig garen tot de ui een beetje doorzichtig is.

Halveer in de tussentijd de cherrytomaten en doe deze in de pan. Kruid de tomaten direct met voldoende zout en peper en roer het geheel het een keer door. Laat het mengsel nu 10-15 minuten doorgaren op middelhoog vuur. Eventueel met afgedekte pan.

Pak nu een kom en houd de spiralizer er boven terwijl je mooie courgettespaghetti van je courgette draait. Laat de spaghetti nog even met rust. Het heeft weinig kooktijd nodig en is het lekkerst als het nog een beetje bite heeft.

Doe de zalmmoot in het midden van de oven en laat deze in 6 minuten opwarmen op 200 °C.

Terwijl de zalmmoot opwarmt, kun je de tomaten in de saus plat drukken met een spatel, ondertussen zouden ze al mooi zacht geworden moeten zijn. Doordat je ze plat drukt ontstaat er een saus. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg ze aan de saus toe. Als de saus niet smeuïg genoeg is kun je een klein beetje water of zelfs een scheut witte wijn toevoegen. Proef de saus en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.

Voeg nu de courgettepasta toe aan de saus en roer het geheel voorzichtig door. De courgettepasta heeft maar 1-2 minuten gaartijd nodig. Kook het dus niet te lang, want dan krijg je heel slappe groentepasta.

Schep de pasta direct op een bord, haal de zalmmoot uit de oven en leg deze bovenop je groentepasta. Smullen maar!

Heb je het recept geprobeerd en misschien zelfs een eigen variant gemaakt? We lezen het graag in de comments!

  • Koolhydraten (30,7g)
  • Vet (16g)
  • Eiwit (31,6g)

Kcal: 404

Koolhydraten: 30,7 gram

Vezels: 9,6 gram

Suikers: 15,8 gram

Eiwitten: 31,6 gram

Vetten: 16,0 gram

Natrium: 3881,5 mg

Cholesterol: 0,0 mg

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24