Eiwitrijk pizzadeeg

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Omdat een gezonde pizza niet altijd van bloemkool gemaakt hoeft te zijn
Eiwitrijk pizzadeeg


  • Porties 2
  • Kcal 505
  • Minuten 10
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Snel snel makkelijk icon

Tegenwoordig struikel je bijna over de pizza’s gemaakt van bloemkool of andere groente. Maar er is ook een alternatief: eiwitrijk pizzadeeg. Met dit pizzadeeg heb je niet het gevoel dat je een compromis sluit tussen gezond en lekker. Sterker nog: het voelt eigenlijk een beetje als vals spelen. Het is namelijk best lastig om mooi luchtig pizzadeeg te maken. Je bent afhankelijk van het gistingsproces en de juiste vochtigheid van het deeg. Daarnaast moet je goed op het type meel letten dat je gebruikt en is het ook nog eens goed om het deeg een dag te laten rijzen. Met dit recept voor eiwitrijk pizzadeeg heb je binnen een handomdraai lekker en luchtig deeg klaar en het mooie is dat je maar drie ingrediënten nodig hebt: Griekse yoghurt, zelfrijzend bakmeel en zout. Ik zeg dus niet dat dit het lekkerste deeg is dat je ooit gaat proeven, maar het is wel écht lekker en héél makkelijk. Van dit deeg kun je 2 medium pizza’s maken en de voedingswaarden zijn alleen voor het deeg zelf. Een persoonlijke favoriet blijft de margherita. Deze maak je door wat tomatensaus op het deeg te doen, met mozzarella en verse basilicum. Je kunt natuurlijk ook heerlijke focaccia of luchtig brood met dit deeg maken. Het mooie eraan is dat je per portie maar liefst 15,1g eiwit binnen krijgt. Beleg de pizza of het broodje met wat slanke bronnen van eiwit en je hebt echt een prima herstelmaaltijd. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 250gr Griekse yoghurt
  • 200g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op zijn maximale stand (het liefst 230°C)
  2. Meng alle ingrediënten in een kom en roer het geheel goed door met een spatel tot zich een deeg begint te vormen
  3. Bestuif een oppervlak (zoals je aanrecht) met meel, haal de deegbol uit de kom en kneed 5 minuten verder op het aanrecht. Als het deeg te plakkerig is, voeg je wat extra meel toe tot het deeg niet meer aan je handen plakt
  4. Verdeel de deegbol in tweeën, draai een pizzabodem/brood/focaccia van de bollen, beleg het deeg en bak het in 10 minuten tot het deeg een beetje bruin begint te worden.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 505
  • Vetten: 12,5g
  • Verzadigd: 7,5g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,2g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 2,9g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Natrium: 124,2mg
  • Kalium: 0,2mg
  • Koolhydraten: 76,6g
  • Voedingsvezels: 2g
  • Suikers: 7,5g
  • Eiwit: 15,1g
  • Vitamine A: 0%
  • Vitamine C: 0%
  • Calcium: 0%
  • Ijzer: 0%

Geschreven door:

Reageren