Eiwitrijke chocolademuffins

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Met courgette als geheim ingrediënt, echt!
Eiwitrijke chocolademuffins 880x495


  • Porties 16
  • Kcal 142
  • Minuten 30
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Gluten vrij gluten vrij icon

Raar maar waar: deze eiwitrijke chocolademuffins bevatten courgette. Het is misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt als je muffins gaat bakken, maar het is in combinatie met appelmoes eigenlijk een ontzettend slimme manier om boter en olie te vervangen door gezonde ingrediënten. Je baksels worden hierdoor ook nog eens ontzettend smaakvol en drogen niet snel uit. Zorg er wel voor dat je het vocht goed uit de geraspte courgette knijpt, anders wordt je deeg veel te vochtig. Deze muffins zijn een lekkere eiwitrijke snack, maar natuurlijk niet zo heel laag in calorieën. Je kunt hier echter makkelijk op besparen door de gemengde noten en de stukken chocolade uit het mengsel weg te laten. Het spreekt natuurlijk voor zich dat dit ook wel iets met de smaak doet, maar de muffins zullen nog steeds hartstikke lekker worden. Het leuke aan dit recept is dat het helemaal glutenvrij is en als je voor een vegan eiwitpoeder kiest is het ook nog eens lactosevrij. Je kunt de muffins ongeveer 5 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Al onze proteine poeders bekijk je trouwens op de categoriepagina. Al onze proteine poeders bekijk je trouwens op de categoriepagina. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 120g rijstmeel
  • 2 scoops eiwitpoeder chocolade
  • 35g cacaopoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 courgette, geraspt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 30g kokosolie, gesmolten
  • 60g kokos suiker
  • 140g Griekse yoghurt
  • 125g ongezoete appelmoes
  • 60g pure chocolade, in stukken gehakt
  • 60ml amandelmelk
  • 30g gemengde noten (ongebrand en ongezouten), grof gehakt
  • 1 theelepel kokosrasp, als garnering

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Combineer rijstmeel, eiwitpoeder, cacaopoeder, zout en bakpoeder in een kom en meng alles goed. Zet de kom aan de kant, deze heb je straks weer nodig.
  3. Neem een schone theedoek en doe de geraspte courgette hier in. Knijp de courgette nu zo goed mogelijk uit boven de wasbak, zodat je het grootste deel van het vocht eruit hebt gekregen. Doe alsof je een washand probeert uit te knijpen. Als je de courgette te vochtig laat, krijg je namelijk geen lekkere muffins.
  4. Pak nog een grote kom en combineer hier de courgette, eieren, kokosolie, suiker, yoghurt, appelmoes, chocolade, amandelmelk en gemengde noten in. Meng de ingrediënten goed en combineer ze met de andere kom met droge ingrediënten. Roer het geheel nu goed door tot je een mooi mengsel krijgt.
  5. Vet een muffinvorm in met een klein beetje boter of light kookspray en verdeel het mengsel over 16 gelijke muffins. Bak de muffins ongeveer 15 minuten. De muffins zijn gaar als je er een tandenstoker in kunt prikken en deze droog is als je hem er uit haalt. Is de tandenstoker nog nat? Bak de muffins dan een paar minuten extra. Garneer met wat kokosrasp en dien op.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 142
  • Vetten: 6,6g
  • Verzadigd: 3,7g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,2g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 0,6g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 23,3mg
  • Natrium: 240,9mg
  • Kalium: 71mg
  • Koolhydraten: 14,2g
  • Voedingsvezels: 1,6g
  • Suikers: 2,8g
  • Eiwit: 6,8g
  • Vitamine A: 10,8%
  • Vitamine C: 8%
  • Calcium: 6,8%
  • Ijzer: 2,1%

Geschreven door:

Reageren