Eiwitrijke citroen kipspiesjes met zelfgemaakte tzatziki

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Griekse kipspiesjes met heerlijke frisse saus
Citroen kipspiesjes met zelfgemaakte tzatziki 880 x 495


  • Porties 4
  • Kcal 376
  • Minuten 60
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Dieet Dieet icon
  • Afvallen afvallen icon
Deze eiwitrijke citroen kipspiesjes met verse tzatziki zitten bomvol verse smaken, zijn laag in calorieën en echt een super lekkere variant voor de volgende barbecue. De kip wordt gemarineerd in citroensap, olijfolie, veel knoflook en kruiden en vervolgens op de barbecue of in de grillpan gegrild. Hoewel de saus ontzettend romig is, is deze erg laag in calorieën. Je hoeft dus niet zuinig met de saus te zijn. In het recept hebben we gebruik gemaakt van koriander. Als je niet van koriander houdt, of als je het gewoon iets te overheersend vindt, kun je de koriander in dit recept vervangen door verse peterselie. Je kunt hiervoor dezelfde hoeveelheden aanhouden. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor de kipspiesjes:

  • 700g kipfilet, in blokjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel koriander, gehakt
  • 1 snuf peper en zout

Voor de Tzatziki:

  • 1 komkommer, geraspt
  • 375 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel verse dille, gehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Combineer het citroensap, olijfolie, rode wijn azijn, knoflook, oregano, peterselie, koriander, peper en zout in een grote kom en meng dit alles goed. Proef en breng eventueel op smaak. Voeg nu de kip toe en zorg er voor dat de kip goed is bedekt met marinade. Dek de kom af en laat de kip tussen de 45 minuten en 3 uur marineren.
  2. Combineer alle ingrediënten van de tzatziki saus behalve de komkommer in een bakje en roer dit goed door. Voeg als laatst de komkommer toe en zet de saus in de koelkast tot je hem opdient.
  3. Verdeel de kip over 8 spiesjes (denk eraan dat je houten spiesjes van tevoren even in water weekt) en verwarm de grillpan op middelhoog vuur.
  4. Bak de kipspiesjes ongeveer 3-4 minuten aan allebei de kanten of totdat de kip mooi doorbakken is. Dien op met de tzatziki saus (tip: besprenkel met een beetje pikant paprikapoeder) en smullen maar!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 376
  • Vetten: 19,2g
  • Verzadigd: 7,2g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,6g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 5,1g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Natrium: 639,4mg
  • Kalium: 42,3mg
  • Koolhydraten: 14,8g
  • Voedingsvezels: 1g
  • Suikers: 7,1g
  • Eiwit: 36,8g
  • Vitamine A: 3,6%
  • Vitamine C: 13%
  • Calcium: 7,4%
  • Ijzer: 2,2%

Geschreven door:

Reageren