Gebakken rijst

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Super makkelijk, lekker en op allerlei manieren te variëren
Gebakken rijst 880x495


  • Porties 2
  • Kcal 512
  • Minuten 20
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Vegetarisch vegetarisch icon
  • Krachtvoer krachtvoer icon

Dit recept voor gebakken rijst is ontzettend makkelijk, smaakvol en je kunt er heel makkelijk mee variëren. Marineer bijvoorbeeld wat kipfilet en voeg het toe voor wat extra eiwitten of test eens wat andere groenten uit. Je kunt zo ongeveer elke kant op die jij maar wil om je eigen draai te geven aan dit recept. Doordat je verse knoflook, gember en chili gebruikt heb je maar weinig specerijen nodig om het geheel op smaak te brengen. Maar ook hiermee kun je helemaal je eigen draai aan het gerecht geven. Gebakken rijst, of nasi goreng, is perfect voor je meal prep omdat het makkelijk van tevoren te maken is en ook echt lekker blijft als je het in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaart. Je kunt de rijst het beste een avond van tevoren koken, afdekken en in de koelkast zetten. Zo zorg je er voor dat het geen plakkerige boel wordt als je de rijst eenmaal aan het bakken bent. Als je de gebakken rijst extra lekker wil maken, doe je er natuurlijk ook nog een gebakken eitje overheen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 rode peper, gehakt en van zaad ontdaan
  • stukje gemberwortel van 3cm, gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 250g broccoli, in roosjes
  • 100g spitskool, in reepjes
  • 2 eetlepels water
  • 200g rijst, gekookt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 lente uitjes, gehakt
  • Een paar druppels vissaus, naar smaak
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

  1. Verwarm een wok of grote pan op middelhoog vuur en doe de olie in de pan. Voeg nu de rode peper, gember en knoflook toe en bak dit alles 1 minuut.
  2. Doe nu de broccoli en spitskool in de pan en roer alles goed door. Doe twee eetlepels water in de pan zodat de groente een beetje begint te stomen.
  3. Voeg de rijst aan de pan toe en meng alles al roerbakkend goed met elkaar. Bak nog een paar minuten en draai vervolgens het vuur onder de pan iets lager.
  4. Maak een kuiltje in het midden van de pan en giet hier de losgeklopte eieren in. Bedek deze met de lente ui en een paar druppels vissaus. Blijf het eiermengsel roeren tot het gaar is en je een soort roerei in het midden van de pan krijgt.
  5. Meng de eieren nu door de rest van de gebakken rijst en breng op smaak met wat vissaus en eventueel een snuf kristalsuiker. Verdeel de gebakken rijst over twee bakjes, garneer met wat extra lente ui en serveer op met twee limoenpartjes.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 512
  • Vetten: 7g
  • Verzadigd: 2,1g
  • Meervoudig onverzadigd: 1,1g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 1,9g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 186mg
  • Natrium: 483,2mg
  • Kalium: 900,2mg
  • Koolhydraten: 96,5g
  • Voedingsvezels: 7,3g
  • Suikers: 7,2g
  • Eiwit: 22,1g
  • Vitamine A: 125,7%
  • Vitamine C: 194,1%
  • Calcium: 112,8%
  • Ijzer: 3,5%

Geschreven door:

Reageren