Geglaceerde zalmfilet met honing

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Zoet, zuur en een klein beetje spicy maken dit een geweldig gerecht!
Geglaceerde zalmfilet met honing 880 x 495


  • Porties 4
  • Kcal 322
  • Minuten 10
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Balansvoer Balansvoer icon
  • Snel snel makkelijk icon

Voor de bereiding van deze geglaceerde zalmfilet met honing en citroen is het belangrijk dat je pan erg heet is en de bodem goed bedekt is met olie. Je gaat de vis namelijk dichtschroeien, met de huid omhoog. Zo krijg je een heerlijk krokant korstje op de zalm. Als je wil checken of je de filets kunt omdraaien, probeer je voorzichtig een hoekje van de zalm op te tillen met een spatel. Als hij makkelijk loslaat van de pan, is hij er klaar voor om gedraaid te worden. Zo niet, geef je hem gewoon nog even. Als je dit onder de knie krijgt, ben je keer op keer verzekerd van een lekker zalmpje. De zalm is lekker met wat gegrilde groente, maar ook heerlijk op zichzelf met een stukje brood. Ben je aan de slag gegaan met dit recept? We lezen graag in de comments wat je er van vond!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 zalmfilets
  • peper en zout
  • 3 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 citroen, in schijfjes gesneden

Bereiding

  1. Combineer de honing, sojasaus, citroensap en chilivlokken in een kom en meng het tot een mooie saus.
  2. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Als de olie heet is, maar nog niet rookt, doe je de zalmfilets met de huid omhoog in de pan. Bak ze ongeveer 6 minuten of totdat ze goudbruin zijn en draai ze vervolgens om.
  3. Voeg de laatste eetlepel olijfolie toe aan de pan en doe de knoflook er ook bij. Bak de knoflook een minuutje tot hij lekker begint te ruiken.
  4. Voeg als laatst de saus en de schijfjes citroen aan de pan toe. Blijf de zalmfilets met de saus bedruipen en kook het geheel tot er nog ongeveer 1/3 van de saus over is gebleven qua volume. Nu hoef je de zalmfilets alleen nog op te dienen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 322
  • Vetten: 15,7g
  • Verzadigd: 1,4g
  • Meervoudig onverzadigd: 1,1g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 7,4g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Natrium: 1.83,4mg
  • Kalium: 65,3mg
  • Koolhydraten: 10,9g
  • Voedingsvezels: 0,5g
  • Suikers: 9g
  • Eiwit: 33,7g
  • Vitamine A: 3,9%
  • Vitamine C: 7,5%
  • Calcium: 11%
  • Ijzer: 0,8%

Geschreven door:

Reageren