Door de marinade in de tomaten te laten trekken worden alle smaken versterkt
- Porties 4
- Kcal 227
- Minuten 10
- Noot/pinda vrij
- Gluten vrij
- Lactose vrij
Dit recept lijkt misschien te simpel voor woorden, maar op deze manier tover je een doodnormale tomatensalade echt om in een smaaksensatie. De smaken worden een stuk intenser naarmate je de salade een tijd laat rusten. Gebruik voor dit recept tomaten van verschillende kleuren en formaten en een olijfolie van goede kwaliteit. Dit maakt een ontzettend groot verschil!
Ingrediënten
- 1 kilo rijpe tomaten (gemengd)
- 3 lente uitjes
- 1 hand vol verse basilicum
- 1,5 eetlepel balsamico azijn
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- peper en zeezout
Bereiding
- Snijd de tomaten in kwarten, halfjes of plakken (afhankelijk van het formaat van de tomaat) en doe ze in een grote kom.
- Hak de lente uitjes en strooi ze over het tomatenmengsel. Scheur de basilicumblaadjes en verdeel deze ook.
- Maal een goede snuf peper en zout over de tomaten, voeg de olijfolie en balsamico azijn toe en gebruik je handen om alles voorzichtig door elkaar te mengen. Let er op dat je de tomaten intact houdt en niet te veel beschadigt.
- Dek de kom nu af en laat de salade 1-3 uur staan op kamertemperatuur voordat je hem uitserveert.
Voedingswaarden
- Kcal: 227
- Koolhydraten: 14,7 gram
- Vezels: 5,2 gram
- Suikers: 8,2 gram
- Eiwitten: 4,7 gram
- Vetten: 15.1 gram
- Natrium: 1952 mg
- Cholestrol: 0 mg