Geroosterde cherrytomaten met chipolata

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Een smaakexplosie met een handje vol ingrediënten
Geroosterde cherrytomaten met chipolata 880x495


  • Porties 4
  • Kcal 271
  • Minuten 20
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Balansvoer Balansvoer icon
  • Snel snel makkelijk icon

Dit recept voor geroosterde cherrytomaten met chipolata is nou een perfect voorbeeld van een gerecht dat bijna geen moeite kost, maar wel echt super lekker is. De verhouding tussen arbeid en resultaat is compleet scheef en dat bedoel ik op de meest positieve manier mogelijk. Doordat je de tomaten even in de oven roostert met verschillende verse en gedroogde kruiden, tover je een doodnormaal doosje tomaten om in een werkelijke smaakexplosie. Met de worstjes kun je uiteraard variëren. We gebruiken de worstjes omdat het een makkelijke manier is om gekruid gehakt te gebruiken, maar je kunt ook zelf gehaktballetjes draaien. Op deze manier kun je al helemaal je eigen draai aan het recept geven. Dit gerecht is super lekker met een stukje brood er bij, maar kan ook zo gegeten worden. Wil je koolhydraten toevoegen aan dit recept? Kook er dan wat tagliatelle bij en hussel de tomaten met chipolata er door voordat je het op tafel zet. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400g cherrytomaten, gewassen
  • peper en zout
  • Verse tijm
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 300g chipolata worstjes

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 200°C
  2. Neem een ovenschaal en doe hier de cherrytomaten in, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper, zout, tijm, oregano en rozemarijn. Hussel alles een keer goed door zodat alle tomaten met olijfolie bedekt zijn. Doe de ovenschaal nu 20 minuten in de oven.
  3. Doe de boter in de pan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut zachtjes. Snijd in de de tussentijd de worstjes open en voeg het gehakt in stukjes toe aan de pan. Je kunt er ook balletjes van draaien als je dat gezelliger vindt.
  4. Bak het vlees tot het rondom mooi bruin is. Als de tomaten klaar zijn, voeg je de stukjes worst aan de ovenschaal toe. Voeg nog wat takjes verse tijm toe als garnering en dien op.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 271
  • Vetten: 22,9g
  • Verzadigd: 8,4g
  • Meervoudig onverzadigd: 0,8g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 5,6g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 7,5mg
  • Natrium: 583,2mg
  • Kalium: 256,6mg
  • Koolhydraten: 4,8g
  • Voedingsvezels: 1,6g
  • Suikers: 3,4g
  • Eiwit: 15,9g
  • Vitamine A: 2,8%
  • Vitamine C: 0,9%
  • Calcium: 4,8%
  • Ijzer: 1%

Geschreven door:

Reageren