Gezonde(re) cheesecake

Taart zonder schuldgevoel

  • Dessert
  • 12 porties
  • 304 kcal
  • 1u55
eiwitrijk icon EIWITRIJK
balansvoer icon BALANSVOER
vegetarisch icon VEGETARISCH

Zin in taart, maar niet in een calorieënbom? Dan is deze cheesecake precies wat je zoekt. Doordat we de roomkaas hebben vervangen door een light variant in combinatie met ricotta en geen suiker hebben toegevoegd bevat een stuk slechts 304 kcal. Niet slecht toch? De taart is heerlijk met een bakje koffie en het verse fruit dat erop zit maakt hem echt af.

Ingrediënten:

– 500g light roomkaas
– 450g ricotta
– 40g stevia (zoetheid van 250g suiker)
– 450g vanille yoghurt
– 115g boter, gesmolten
– 30g maizena
– 3 eetlepels bloem
– 1 theelepel vanille extract
– 2 eetlepels citroensap
– 4 eieren, lichtjes losgeklopt
– 250g aarbeien, gesneden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C en vet een springvorm in. Neem nu een grote kom en doe de roomkaas, ricotta en stevia bij elkaar. Klop het geheel los totdat het een glad mengsel wordt
  2. Voeg de yoghurt, boter, maizena, bloem, citroensap en het vanille extract toe. Roer het geheel door en voeg als laatste de eieren toe. Blijf het mengsel loskloppen met een garde tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
  3. Giet het mengsel in de springvorm en laat de cheesecake 80-85 minuten bakken. Laat de cheesecake vervolgens 10 minuten rusten, snijd de zijkant los van de springvorm en laat weer een uur afkoelen buiten de oven. Dek de springvorm af en laat de taart een nacht in de koelkast staan.
  4. Na een nacht in de koelkast kun je de taart met de aardbeien beleggen en is hij klaar om opgegeten te worden.

Macro's

  • Koolhydraten (14,8)
  • Vet (22,4g)
  • Eiwit (10,9G)

Calorieën: 304
Vetten: 22,4g
Verzadigd: 14,8g
Meervoudig onverzadigd: 1,1g
Enkelvoudig onverzadigd: 6,1g
Trans: 0,1g
Cholesterol: 138,0mg
Natrium: 287mg
Kalium: 101,7mg
Koolhydraten: 14,8mg
Voedingsvezels: 0,6g
Suikers: 5,2g
Eiwit: 10,9g
Vitamine A: 35,0%
Vitamine C: 13,9%
Calcium: 29,0%
Ijzer: 1,7%

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24