Gezonde eiwitrijke chocoladefudge

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Misschien wel de beste recipe makeover van het jaar!
Gezonde eiwitrijke chocoladefudge


  • Porties 2
  • Kcal 475
  • Minuten 20
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Energie boost snel makkelijk icon
  • Gluten vrij gluten vrij icon

Dat lees je goed: gezonde, eiwitrijke én glutenvrije chocoladefudge! We hebben deze klassieke suikerbom een makeover gegeven en het resultaat is echt heerlijk geworden. Kijk wel uit: deze heerlijke bonken energie zijn niet laag in calorieën, maar dienen juist als lekkere snack om je een boost te geven zodat je op volle kracht aan je workout kunt beginnen. Om fudge te maken gebruik je normaal gesproken ontzettend veel suiker. Deze gezonde fudge bestaat juist grotendeels uit verse dadels en gedroogde abrikozen. We hebben dus geen suiker toegevoegd. Daarnaast hebben we een schep van ons eigen chocolade proteïne poeder gebruikt, om de snack ook nog eens eiwitrijk te maken. De abrikozen en cacao nibs als topping zijn makkelijk te vervangen door een ander ingrediënt. Sprenkel bijvoorbeeld eens groffe korrels zeezout over de bovenkant om er een compleet andere draai aan te geven. Al onze proteine poeders bekijk je trouwens op de categoriepagina. Geniet er van!

Ingrediënten

  • 215g gedroogde abrikozen
  • 250g verse dadels, ontpit
  • 145g amandelpasta
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 60ml kokosolie, gesmolten
  • snuf zeezout
  • 1 scoop chocolade eiwitpoeder
  • 1 eetlepel cacao nibs

Bereiding

  1. Neem een bakvorm voor een cake van 11 x 21 cm, vet hem in en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Leg ongeveer 170 gram van de abrikozen in een bakje en bedek ze helemaal met kokend water. Laat de abrikozen 5 minuten weken, giet ze weer af en dep ze droog met een doekje. Snijd ondertussen de overgebleven abrikozen in kleine stukjes, zodat je ze kunt gebruiken als topping voor de fudge.
  3. Combineer de dadels en de geweekte abrikozen in een keukenmachine en zet deze aan tot je een glad mengsel hebt. Voeg nu de amandelpasta, cacaopoeder, kokosolie, zeezout en eiwitpoeder toe. Laat de keukenmachine nogmaals draaien tot het geheel goed gemengd is.
  4. Schep de inhoud van de keukenmachine in de bakvorm en maak het oppervlak mooi glad. Sprenkel nu de cacao nibs en de gehakte abrikoos over de bovenkant en druk alles zachtjes aan.
  5. Zet de bakvorm ongeveer 4 uur in de koeling tot hij stevig is. Snijd de fudge in 18 gelijke stukken en smullen maar! De fudge is ongeveer 5 dagen houdbaar in een luchtdicht bakje in de koeling.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 135
  • Vetten: 7,9g
  • Verzadigd: 3,3g
  • Meervoudig onverzadigd: 1,1g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 2,8g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 3,3mg
  • Natrium: 53,9mg
  • Kalium: 204,2mg
  • Koolhydraten: 23g
  • Voedingsvezels: 2,6g
  • Suikers: 11g
  • Eiwit: 3,8g
  • Vitamine A: 8,6%
  • Vitamine C: 0%
  • Calcium: 3,9%
  • Ijzer: 2,2%

Geschreven door:

Reageren