Griekse Fetadip

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Dat is eens iets anders dan hummus
Griekse Fetadip 880x495


  • Porties 8
  • Kcal 278
  • Minuten 5
  • Dieet Dieet icon
  • Vegetarisch vegetarisch icon
  • Snel snel makkelijk icon

Deze Griekse fetadip is een regelrechte hit op feestjes en partijen, maar ook erg lekker bij vleesgerechten. Je kunt een grote schaal dip op tafel zetten met wat rauwkost, olijven en stukken pitabrood om er een hele maaltijd van te maken. De frisse dip is heerlijk met dit warme weer en een welkome afwisseling op bijvoorbeeld hummus. Om de dip echt lekker luchtig te krijgen is het belangrijk dat je een mixer gebruikt, anders wordt hij toch net iets minder lekker. Mocht je in een luie bui zijn, kun je natuurlijk ook gewoon een lepel gebruiken om alles een keer goed door te roeren. De textuur maakt dit gerecht echter tot wat het is. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 360g fetakaas, in blokjes
  • 160g roomkaas
  • 125g Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap en rasp van 1 citroen
  • Snuf zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels verse dille, gehakt
  • 6 cherrytomaten, in partjes

Bereiding

  1. Combineer de fetakaas, roomkaas, Griekse yoghurt, olijfolie en het sap en rasp van de citroen in een kom. Neem een handmixer en klopt het geheel tot het goed gemengd is en luchtig wordt. Breng het mengsel nu op smaak met zout en paprikapoeder.
  2. Schep het mengsel over in een grote kom en serveer met de verse dille, komkommer en tomaten. Voeg eventueel nog een scheut olijfolie toe.
  3. Op tafel zetten, dippen en smullen maar!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 278
  • Vetten: 26,6g
  • Verzadigd: 12,5g
  • Meervoudig onverzadigd: 1,1g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 7,1g
  • Trans: 0,3g
  • Cholesterol: 50,2mg
  • Natrium: 978,7mg
  • Kalium: 165,2mg
  • Koolhydraten: 4,4g
  • Voedingsvezels: 0,7g
  • Suikers: 2,8g
  • Eiwit: 10,1g
  • Vitamine A: 94,8%
  • Vitamine C: 28,4%
  • Calcium: 35,1%
  • Ijzer: 5,6%

Geschreven door:

Reageren