Italiaanse proteine koekjes

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Eiwitrijke protein biscotti voor een snelle energieboost
Vanilla whey protein biscotti 880 x 495 - Matchu Sports


  • Porties 6
  • Kcal 200
  • Minuten 105
  • Energie boost energie boost icon
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon
  • Afvallen Afvallen icon
Wat is er nou lekkerder dan een koekje bij de koffie? Een koekje zonder schuldgevoel! Deze biscotti zijn lekker knapperig en vervullen je verlangen naar zoetigheid zonder dat je meteen een kilo aankomt. Doordat je in dit recept ons whey protein poeder gebruikt zijn de biscotti ook nog eens rijk aan eiwitten. We hebben het recept verdeeld in 6 porties, wat op ongeveer 3 à 4 koekjes uitkomt per portie.

Ingrediënten

  • 60 gram volkoren meel
  • 60 gram vanille whey protein
  • 90 gram vloeibare honing
  • Fijn geraspte schil van 1/2 citroen
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 gram cranberry’s
  • 70 gram hazelnoten

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pak een grote kom en meng het meel, eiwitpoeder, de honing en het bakpoeder.
  3. Klop de eieren vervolgens lichtjes los in een aparte kom en meng ze beetje bij beetje door het mengsel in de grote kom tot er een deeg ontstaat. Let er hierbij op dat je niet te veel ei toevoegt, want dan wordt het mengsel te nat. Mocht dit toch gebeuren is er niks aan de hand. Je kunt altijd nog een beetje meel aan het mengsel toevoegen. Tot slot meng je de cranberry’s en hazelnoten er door.
  4. Verdeel het deeg in 2 porties en maak er een soort deegworsten van ongeveer 15 cm van. Let op: het deeg is super plakkerig, schrik hier niet van. Je hoeft ook geen perfect ronde staaf te rollen, dit komt tijdens het bakken vanzelf goed. Bak het de rollen ca. 20 minuten tot ze stevig zijn.
  5. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Zorg er ondertussen voor dat je de oven op een lage stand zet, 80 °C ongeveer. Snijd de afgekoelde rollen in plakken van 1 cm met een groot broodmes. Verdeel vervolgens de biscotti over de bakplaat en doe ze 70-80 minuten in de oven totdat ze knapperig zijn.

Als je ze laat afkoelen en luchtdicht bewaart kun je de biscotti ongeveer 5 dagen bewaren. Heb je het recept geprobeerd en misschien zelfs een eigen variant gemaakt? We lezen het graag in de comments!

Voedingswaarden

  • Kcal: 200
  • Koolhydraten: 23,8 gram
  • Vezels: 1,1 gram
  • Suikers: 9,0 gram
  • Eiwitten: 9,6 gram
  • Vetten: 7,5 gram
  • Natrium: 0,3 mg
  • Cholesterol: 0,0 mg
Geschreven door:

Reageren