Kidneybonen met chorizo en rijst

Zo wordt meal preppen nog leuk ook!

  • Diner
  • 4 porties
  • 343 kcal
  • 20 min.
eiwitrijk icon EIWITRIJK
balansvoer icon BALANSVOER

Pak de bakjes maar uit de kast, want dit recept is ideaal voor je meal prep. Alle ingrediënten zijn simpel en ook vrij goedkoop, dus heb ik zelf voor een wat duurdere chorizo gekozen. Dit verschil proef je écht en het is wat mij betreft het geld meer dan waard. Je zou het gerecht wat meer pit kunnen geven door rode peper of cayennepoeder toe te voegen. Hoe dan ook, als je het in de koelkast zet en later in de week opwarmt is het nog steeds heel lekker.

Ingrediënten:

– 100 g chorizo, gesneden
– 3 tenen knoflook, gehakt
– 1 middelgrote ui, gehakt
– 150g bleekselderij, in stukjes
– 1 rode paprika, gesneden
– 1 blik kidneybonen (300 g)
– 200 ml kipbouillon
– 1 eetlepel rode wijn azijn
– 2 theelepels zout
– 1 theelepel paprikapoeder
– 250g basmati rijst, voorgekookt
– 3 lente uitjes, gesneden

Bereiding:

  1. Neem een grote koekenpan of hapjespan en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg de chorizo toe en laat deze 4 minuten bakken of totdat hij mooi bruin is geworden.
  2. Voeg nu de knoflook, ui, bleekselderij en paprika toe en bak het geheel ongeveer 3 minuten aan of totdat de groentes gaar zijn.
  3. Voeg de bonen, bouillon, rode wijn azijn, zout en paprikapoeder toe en roer het geheel goed om. Dek de pan af, breng het zachtjes aan de kook en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
  4. Voeg de rijst toe, roer het geheel goed door en dek de pan weer af. Laat de pan 4 minuten op laag vuur staan en besprenkel met lente ui.
  5. Eet smakelijk!

Macro's

  • Koolhydraten (38,3g)
  • Vet (13,3g)
  • Eiwit (12,9G)

Calorieën: 343
Vetten: 13,3g
Verzadigd: 4,8g
Meervoudig onverzadigd: 0,0g
Enkelvoudig onverzadigd: 0,0g
Trans: 0,0g
Cholesterol: 40,0mg
Natrium: 1237,1mg
Kalium: 144,5mg
Koolhydraten: 38,3mg
Voedingsvezels: 8,5g
Suikers: 3,3g
Eiwit: 12,9g
Vitamine A: 7,5%
Vitamine C: 6,2%
Calcium: 13,9%
Ijzer: 5,1%

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24