Koolhydraatarme mac and cheese

Premium sports gear
Gratis verzending vanaf €40,-
Laagste prijsgarantie
Zo t/m vr voor 21.30 besteld, morgen in huis
Dat is pas comfort food!
Koolhydraatarme mac and cheese 880x495


  • Porties 6
  • Kcal 300
  • Minuten 75
  • Dieet Dieet icon
  • Afvallen afvallen icon
  • Eiwitrijk eiwitrijk icon

Vandaag hebben we een recept in categorie comfort food: koolhydraatarme mac and cheese. We hebben simpelweg de macaroni vervangen door bloemkool. En dat is lekker én gezond. We hebben de kaassaus laag in calorieën gehouden zodat dit recept prima past binnen een dieet. Met maar 300 calorieën per portie is dit heerlijke gerecht de leukste manier om af te vallen. De ovenschotel is super machtig en vult dus meer dan je zou denken. Wees tijdens het kruiden niet te zuinig met de peper, dit maakt het juist lekker. Ook zou je naar smaak een extra kaassoort of meer bacon toe kunnen voegen (meer bacon = meer blij). Besef je echter wel dat dit al snel voor een caloriebommetje zorgt. Hoe dan ook, van dit recept werd ik zelf érg blij. Jij hopelijk ook. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 3 kleine bloemkolen, gesneden in roosjes
  • 2 eetlepels boter
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 500ml volle melk
  • 60gr roomkaas
  • 150g geraspte cheddar
  • peper en zout
  • 6 plakken bacon, gebakken en gehakt
  • 1 lente-ui, gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en zet een pan gezouten water op hoog vuur.
  2. Als het water eenmaal kookt, voeg dan de bloemkool toe en kook 3 minuten. Giet de bloemkool vervolgens af en laat deze apart staan.
  3. Verwarm in een grote pan de boter tot deze gesmolten is en voeg de knoflook toe. Doe na ongeveer een minuut de bloem in de pan en blijf goed roeren totdat deze goudbruin is.
  4. Giet de melk in de pan, roer goed door met een garde en laat het geheel sudderen. Doe de roomkaas in de pan, roer goed door tot alles goed gecombineerd is en haal de pan van het vuur. Voeg nu 100g van de cheddar toe en meng nogmaals goed. Breng op smaak met zout en flink wat peper.
  5. Neem een ovenschaal en combineer de bloemkool en de kaassaus. Doe de lente ui en bacon hier bij, maar bewaar ongeveer een eetlepel voor straks. Hussel alles door elkaar zodat de kaassaus goed vermengd is met de bloemkool. Verspreid de laatste 50g cheddar en wat je over hebt van de lente ui en bacon bovenop de mac and cheese.
  6. Bak de ovenschotel 30 minuten, zodat de kaas gesmolten is en de bloemkool mooi gegaard. Even laten afkoelen, opdienen en genieten!

Voedingswaarden

  • Calorieën: 300
  • Vetten: 21,9g
  • Verzadigd: 12,7g
  • Meervoudig onverzadigd: 1g
  • Enkelvoudig onverzadigd: 4,2g
  • Trans: 0,0g
  • Cholesterol: 62,7mg
  • Natrium: 808,2mg
  • Kalium: 583,3mg
  • Koolhydraten: 14,2g
  • Voedingsvezels: 3g
  • Suikers: 7,6g
  • Eiwit: 14,9g
  • Vitamine A: 106,3%
  • Vitamine C: 64,6%
  • Calcium: 158,1%
  • Ijzer: 1,8%

Geschreven door:

Reageren