Koude broccolisalade

Een frisse en gezonde brocollisalade met cranberry en amandelen

  • lunch/diner
  • 4 porties
  • 200 kcal
  • 20 min. bereiding
  • 60 min. koelen
afvallen icon AFVALLEN

Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord dat je rauwe broccoli kunt eten zonder een bitter gezicht, totdat dit recept voorbij kwam. De broccolisalade met cranberry en amandelen is ontzettend lekker en laat je een verrassende combinatie van smaken proeven. Door de zoute en de rokerige bacon met de frisse dressing en cranberries krijg je een salade die zowel hartig als fris en zoet is. Daarnaast komt broccoli steeds meer in beeld als superfood en staat het bekend om zijn grote hoeveelheid aan voedingsstoffen en vitaminen terwijl er weinig calorieën in zitten. Voor dit recept gebruik je alleen de roosjes van de broccoli, maar de stam hoef je niet weg te gooien. Deze zit namelijk vol vitamines. Bewaar deze en maak er bijvoorbeeld een lekkere soep van!

Ingrediënten (4 porties):

1/2 rode ui

125 gram griekse yoghurt

1 eetlepel light mayonaise

100 ml appel cider azijn

1 eetlepel honing

Zwarte peper

1 broccoli

50 gram gedroogde cranberry’s

40 gram amandelen

5 strips gebakken bacon

Bereiding:

  1. Snipper de rode ui en laat hem 5 minuten in een bakje water weken. Dit haalt de scherpe smaak van de ui af.
  2. Doe vervolgens de griekse yoghurt met de light mayonaise in een kom en voeg een snuf peper toe. Roer de honing en appel cider azijn door het mengsel. Proef de dressing even en breng eventueel op smaak met de ingrediënten die je zojuist gebruikt hebt.
  3. Snijd de roosjes van de broccolistronk, crush de amandelen en snijd de bacon in reepjes. Voeg vervolgens de broccoli, rode ui, cranberry, amandelen en bacon toe aan de kom en roer even goed door.
  4. Dek de kom af en laat het mengsel minstens een uur in de koelkast staan voordat je het serveert. Zo kunnen de smaken goed in elkaar trekken. Als je het mengsel een hele nacht in de koeling kunt laten staan wordt het nóg lekkerder.
  5. Serveer de salade in kleinere porties als bijgerecht of neem het mee als een lekkere lunch en geef jezelf een goede boost om de dag door te komen.

Heb je het recept geprobeerd en misschien zelfs wat aangepast? We lezen het graag in de comments!

Macro’s:

  • Koolhydraten (19,8g)
  • Vet (9,8g)
  • Eiwit (9g)

Kcal: 200

Koolhydraten: 19,8 gram

Vezels: 3,3 gram

Suikers: 12,7 gram

Eiwitten: 9 gram

Vetten: 9,8 gram

Natrium: 123,9 mg

Cholesterol: 38,5 mg

0/5 (0 Reviews)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU
maps 053-432 84 24